Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 379
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
Много хубава кухня!
Слагай един плейстейшън и който иска да цапа, бърше и готви!
Сериозно сега, висока пейка с два високи бар стола биха стояли много хубаво Simple Smile

# 316
Дали няма да е неудобно за използване, ако е на високо ?
Плотовете често са ми недостатъчни, като се развихря 😀 и ми се иска повече място да има.

# 317
  • София
А какви са размерите на този ъгъл? На око, от отворената врата до чупката на ъгъла е май някъде около 1,50 м., ама  не мога да преценя колко място има от стената до радиатора...

# 318
Много точно око имаш 😜 150 см е, да .
А от другата страна, покрай радиатора , е към 2 м.

# 319
  • Street of Dreams
Въпреки че един допълнителен плот за рязане на салати и развихряне няма да е излишен, както и за кафемашина, тостер, саксия и подобни, все пак гласувам за кръгла маса с 4 стола и пендел над нея. Ако обаче вече имате трапезария - първото.

# 320
  • Велико Търново
Нещо подобно имам предвид за ъгъла

# 321
не знам на кое казвате постно-всичко може  да се поправи с картина,часовник,завеси...
 но, аз не виждам кой знае какво  място, дори за среден размер ,кръгла маса
маса+столове си иска..??...диаметъра на масата +още 80см поне...

# 322
Сгъваема маса за стена. Има ги всякакви, но примерно тази. Когато искаш можеш да режеш и месиш на нея, може да се похапва, а като пречи сгъваш.

https://ikeabg.azureedge.net/images/680x680/2/variantimages/30180504/3.jpg

Може и с "надстройка", цяло шкафче се получава и пълни стената.

http://www.combo.bg/wp-content/uploads/2015/06/%D0%BC%D0%B0%D1%8 … D0%BE%D1%82-2.jpg

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:02 от Черна станция

# 323
Харесва ми идеята с надстройката Simple Smile
Картини ще има, вече съм ги нарисувала даже Grinning
Закуските, обяда и вечерите са в хола, там има повдигаща се дизайнерска масичка, която я подбрахме специално за това.
Кухнята ще се ползва кажи речи само от мен и за това ми се иска да има някаква, макар и малка, мека мебел, която да придава уют Simple Smile
Харесах това, но трябва евентуално да търся мебелист, който да я направи, защото е от някакъв сайт за дизайн...
Скрит текст:
Само лявата страна, да се сложи на късата стена, а срещу нея някаква квадратна симпатична масичка?

# 324
А трапезарна маса имате ли? Аз бих сложила като плот под прозореца с две бар столчета - за кафе и бързо хапване.  Диванче ми е много “соц”.

# 325
Имаме, да, яде се в друга стая, в кухнята само ще се готви и който готви да има къде да посяда удобно.
То не диванче, ами по-скоро пейка или нещо в този дух.Ама това вече ми идва малко като за хол?

# 326
Ама за какво ти е? Ще си сядаш там сама ли? И ще гледаш кухнята?
Пусни си един плот на прозореца и се подпирай на бар столче, докато чакаш да сготвиш или гледай през прозореца за релакс.

# 327
За мен ви трябва някаквъв вариант на маса- да може там да се закусва,за кафе, помощен плот и тн. Не вижда смисъл от диванчета, еле пък такива масивни.Сестра ми си сложиха и стои много красиво, но имат място достатъчно за него, маса, още столове.
При вас мястото е много малко.Начвртайте на картон едно диванче и маса и вижте колко място ще остане.

# 328
Нали каза, че обича да прави баници и сладкиши, трябва си допълнителен плот... Аз затова ползвам трапезната маса, която ми е наблизо до кухнята. В случая не е така и би било удобно една пейка-диванче и правоугълна маса за работа 60х90. Обаче диванчето няма да запълни стената и усещането за "празно" ще си остане. Затова предлагам на стената да има картини, постери или полица с готварски книги, тефтери и някоя красотичка Simple Smile

На мен ми е соц жената да готви в кухнята, докато другите си стоят в дневната/хола, а и да разнася до другата стая храна, но за някои отделната кухня е безценна и си е тяхното кътче за удоволстиве (да готвят и сладкарстват)...

Една пейка от този тип
Скрит текст:
с подобен стол ще напрявят къта за посядане и уютен и ще може да се ползва масата като работен плот.

ПП: Добре е при такива питания да се приложи и една скица с размерите, така по снимка гадаем колко са растоянията Hands V

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 09:24 от peneva_a

# 329
Може би ще се спрем на барплот, но по-нисък с една идея и широк, за да ми е удобен и за готвене или другия вариант е меки кухненски столове, тип тапицирани-2 бр., с маса по средата Simple Smile
Мястото наистина е малко.

Общи условия

Активация на акаунт