Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 359
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Ама за какво ти е? Ще си сядаш там сама ли? И ще гледаш кухнята?
Пусни си един плот на прозореца и се подпирай на бар столче, докато чакаш да сготвиш или гледай през прозореца за релакс.

И за мен това е най-удачният вариант. Диванче изобщо не си представям в това пространство.

# 331
Напълно разбирам идеята за ъгъл/диванче в кухнята. Човек да може на мекичко да си посяда. Много ми хареса показаният ъгъл по-горе. Но не знам дали ще имате място... Сложете си квадратна маса с два тапицирани стола с подлакътници, може и въртящи се:
Скрит текст:

На мен бар плот с високи столове не ми е удобно за посядане. Харесва ми да се направи, ако има място и като разделител на кухнята от дневната.

# 332
Тя не иска бар-плот буквално, а по-висока маса, за да може да меси и точи.Моят бар-плот е точно такъв-на нивото на кухненските плотове(аз обичам високи).

# 333
Аз за диван имах предвид само лявата страна да я направи някой майстор, по поръчка Simple Smile

Ето тази.
Със столчета, тапицирани, също май ще стане и малка маса.
Идеята с картините и рафтче на стената с декорации страшно много ми допада, но мъжът ще получи удар, ако му кажа, че искам да дупчим Grinning Той е много против, едвам ще го накарам да пробие 2-3 дупки за по-тежките картини в другите стаи.Освен да си взема сама бургията и да го изправя пред свършен факт Grinning

А за тръбите на радиатора някаква идея?
Седят ми много грозно.Перде ще има, но не са съобразили, като са слагали корниза и е много близо до прозореца.Реално, ако пусна дълго перде, ще седи върху радиатора полегнало Sad Така че трябва да е късичко, до перваза.

# 334
  • Пловдив
Аз бих сложила такава масичка с два стола под прозореца .

Но не знам доколко ще е стабилна да се ползва като работен плот при готвене. За кафе и да хапнеш нещо набързо става.

# 335
  • Street of Dreams
Задължително е за мен прозорецът да има перваз. По-завършено, красиво и практично е, радиаторът остава отдолу.

Ето малко идеи от мен, като един стол е достатъчен, най-много два.

# 336
Определено за кафе/закуска/хапване става, но са месене - с облягането и натискането на тестото с тежестта на ръцете и тялото, или пък дори за свиване на кори за баница - винаги съществува възможност да се омаже стената с нещо от плънката.

За пердето и тръбите на парното - то вече е направено, та е малко късно, но аз щях да се замисля дали да не сложа висок радиатор на малката стеничка до тръбите, а не под прозореца.

# 337
Попадна ми ей такава пейка , би стояла декоративно...

А ей тази е малка, плитичка и сладурска
Има в различни цветове
https://pirinski-bor.com/peyka-andre-p259625

# 338
  • София
Според мен, при ъгъл 1,50 х 2 м., има място само примерно за маса с такива размери и пейка с такива размери, за да може едновременно да се седне удобно на пейката, да се минава спокойно между масата и хладилника и да не се затвори съвсем пространството.

# 339
За месене си има плотове кухненски, не е задължително да се меси на масата.

# 340
Но тя си няма достатъчно кухненски плот, затова ѝ трябва допълнителен, по възможност.

# 341
Здравейте, момичета, досега не съм се включвала по темата, но ви следя с интерес. Скоро се нанесхме в ново жилище. По прозорците имаше навсякъде тъмно кафяви алуминиеви щори, които махнахме с влизането. Апартаментът е южен с прекрасна панорама към Ал. Невски и Витоша, но ми е трудно да реша какво да измисля за прозорците на хола. Така изглеждат в момента:

Мислех си за римски щори или "ден и нощ", но също смятам че тип леко ленено перде също би стояло добре. Ще се радвам на идея, защото споделяте страхотни неща.

# 342
Здравейте, следя ви от време на време, но до сега не съм писала Simple Smile Можете ли да ми дадете мнение по следния казус. Спалнята ни е малка и понеже скоро очакваме бебче, се налага да сместим кошара в нея. Проблемът е, че сме на квартира и не ни се иска да преобзавеждаме, освен това стаята в момента е и офис на ММ тоест има и бюро. Ще приложа като снимка какво сме измислили до момента като разпределение с наличните мебели. Ще се радвам ако имате идеи или поне дадете мнение кой вариант е по-добрия, защото не мога да реша Simple Smile

Вариант 1

Скрит текст:

Проблемът в този вариант е малкото място, което се получава за минаване между спалнята и гардероба (около 35 см). Също малко се запушва така стаята, но тя е достатъчно светла, всичко е в бяло, така че това не ме притеснява. До гардероба има врата към терасата, но тя ще се отваря без проблем. Ъгълчето, което се образува зад кошарата също ще го мисля как да го оползотворя или просто ще бутнем кошарата в ъгъла, макар че ми се иска цялата й дължина да е открита.

Вариант 2
Скрит текст:

Тук проблемът е, че няма да имаме пълен достъп до гардероба (с плъзгащи врати е) и ще трябва да бутаме кошарата напред и назад, ако ни трябва нещо от тази страна.

Какво мислите? Само да поясня, че прозорците са почти до пода и там пече слънце цял ден, тоест е адски нагрято. Поради тази причина няма как да разположим нещо на страната на прозореца.
 Предварително благодаря!

# 343
  • Пловдив
А ако се сменят местата на кошарата и скрина в първия вариант? т.е. кошарата до леглото, а скрина до стената.

# 344
Според мен има доста неща, които да се разместят, за да има повече пространство. На първо четене ако няма да пречи гардероба на прозореца- бих го доближила възможно по близко до прозореца(това за първия показан вариант). Така и така това е спалня и пътеката, която се образува между спалнята и гардероба може да ви е достатъчна. После бих заменила мястото на бюрото. До гардероба бих поставила скрина. Леглото отива на мястото на скрина, а бюрото на мястото на детското легло.

Общи условия

Активация на акаунт