Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 322
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Искам да направя лек, козметичен ремонт в кухнята, трапезарията и хола.

Идеята ми е да сменя цвета на стените, пердета, килим, тапицерията на дивана.

Търся малко насоки по отношение на цветовете.
Предвид, че ще трябва да се съобразя с цветовете на пода, кухненските шкафове, кухненския плот прикачвам снимки на детайлите.

Другoто, което умувам е дали тези помещения да са в един цвят?
Сега зоните са разделени цветово, което ги прави някак обособени, но пък сякаш накъсва цялостта на помещението.
Скрит текст:

При тези цветове в стаята бих "поуспокоила" малко цвета на стените, защото мебелите са интензивен цвят... Например със светло маслиново зелено
Скрит текст:

или още по-светло

и в същия, но по-тъмен и по-наситен цвят нещо в текстила...

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 10:52 от peneva_a

# 376
За тези, които харесват по-цветни интериори, давам линк към един сериал (Алекса Кроу е името при нас) - по Фокс Крайм вечер от 21 ч. го дават, сега е втори сезон и интериорът на главната героиня е сменен на тъмно зелен, но въпреки това много цветен, не е монотонен

https://www.dailymotion.com/video/x83pxbj

Ето и линк към първия сезон, когато интериорът беше тъмносин, но пак цветен

https://www.dailymotion.com/video/x7v77ln

Не знам защо, но много ми харесват австралийски интериори - и на други съм попадала, доста цветни са, което на мен ми харесва.
Разбира се, зависи от помещението и големината му, не на всяко биха пасвали подобни.

# 377
^^ Кухньолче 80кв.м и панорамни прозорци доста се различава от средностатистическото НС в София Satisfied А като смалиш всичко вече се губи ефекта.

# 378
Е как пък баш го изчисли? С обикновена или с лазерна рулетка?

# 379
  • Пловдив
Ами ,точно към 80м2,сравнявайки с нашият 60м2 хол.

https://fb.watch/aW3LXnw8cC/

# 380
И това какво променя факта, че не всички хора харесват "успокоени" интериори? Че някои хора харесват интериори с повече и по-наситени цветове? Че на някои места явно правилото за 1-2 цвята (и/или текстури) очевидно не се спазва? Че могат да се съчетаят много цветове (тъмно маслено зелено с розово (на пердето), което понякога ми изглежда пепел от рози, а друг път сьомга, с дървото, с кожения диван с цвят коняк, с тапетите с флорални мотиви в пастелни цветове, с възглавнички в охра и не помня в момента още какъв беше, но нито един от изброените до момента) и форми (геометрични на килима с растителни тип jungle на тапет, метро плочки със състарен ефект с метал и с дърво, и с тухли), че кухнята е с отворени рафтове и с "накачулени" и прибори, и тенджери/тигани по стените и кухненски уреди по плота и пак да изглежда добре, поне на мен ми харесва. Че повечето сериали, които гледам, са с подобни интериори, явно са модерни в момента и то не само в Австралия?
Разбира се, че трябва да се съобразят много неща - първото е темпераментът и характера на живеещия, размери, осветеност, мебели, квадратура (разбира се). Но ако нашите жилища са малки (не че в чужбина повечето са имения), значи ли това, че всички трябва да са в бяло?
Пуснах линковете само за идея и вдъхновение за тези, които харесват подобни интериори. Не убеждавам никого да си направи такъв. Който не ги харесва, може просто да ги игнорира. Аз поне така правя в повечето случаи, когато се предлагат бели и "успокоени" интериори. Повечето не са "моите", затова си замълчавам, в повечето случаи, вместо да коментирам.
Ехидните забележки (Ефибуш имам предвид) не помагат, ама никак.

# 381
  • Пловдив
Аз много харесвам тъмни интериори.Контрастът,който дават е невероятен.С удоволствие бих отседнала в такъв хотел или къща,но просто не бих живяла за постоянно.Усещането за по-малко осветеност,което се създава  през деня,ме подтиска психически.Но хората сме супер различни, на мен и облачното време ми действа напрягащо.
 Силно ме заинтригува с цветността в австралийските декори.Сега ще де разровя да ги проуча,защото следя работата на 4 австралийски дизайнерки и всичко,което правят е бяло,ама много бяло.Предимно големи къщи ,в които гонят плажен стил.Може в апартаментите да е различно.

# 382
Първо си изтрий бисквитките - нали се сещаш, че Гугъл ти показва първо и предимно това, което вече си разглеждала.

# 383
  • София
Nelina, по повод австралийците - докато се ровех за вдъхновение преди време, попаднах на Грег Натал: е, неговите интериори много ми радват душата откъм цветност.

# 384
Имам спомен, че когато си избирах  външния цвят на къщата, ползвах някаква програма, в която бях качила снимка на къщата, след което си я оцветявах във всевъзможни цветове за да добия представа  как ще изглежда.

Може ли да ме насочите към такива програми, че нещо не се сещам какво ползвах преди години.

# 385
Беба, извън естетическата част на цвета на къщата, имай предвид, че с много тъмните цветове има опасност от напукване на мазилката, заради топлопоглъщането (тъмните цветове поглъщат повече, така да се каже, слънчеви лъчи). Ако къщата има големи южни/югоизточни/югозападни фасади, по-добре да е по-светъл цвят. По-светъл не значи много светъл.
Под много тъмни цветове имам предвид примерно патладжанено виолетово, наситено патладжанено. (Не се смейте, но в моя квартал има такава къща, много красиво стои, но тя има само 1 фасада на юг).

# 386
  • София
Имам спомен, че когато си избирах  външния цвят на къщата, ползвах някаква програма, в която бях качила снимка на къщата, след което си я оцветявах във всевъзможни цветове за да добия представа  как ще изглежда.
Може ли да ме насочите към такива програми, че нещо не се сещам какво ползвах преди години.

Ами например този тук - https://www.homestratosphere.com/paint-visualizer/

Визуализаторът на Дулукс също има екстериорно оцветяване по снимка - https://www.visualizecolor.com/dulux#/

# 387
  • Велико Търново
При избора на цветове, гледайте ув индексите на мазилките и съобразявате с изложението. За мен това е най-разумния подход.
Ние сме с тъмно и бяло на фасадата и се надявам да не се напускат, че за това сега чувам:)

# 388
  • Пловдив
Корелация между  тъмни цветове и напукване няма.Има некачествени мазилки и некачествено изпълнение.
Точно вчера коментирахме с ММ , уж топ качествена мазилка на нашия пазар-силиконова от известна марка за цена от 170лв за кофа.Силиконът ,като съставна част  е оскъдно количество,напълно недостатъчно ,за да се нарече такава и това може да се провери с прост тест.Дори и една и съща марка и подвид мазилка,произведена в различни държави на фирмата производител,предназначени за внос у нас,имат огромна разлика.
Колкото ще се напука тъмната,толкова и светлата мазилка.Само че,когато се договорите за труд с материали,първо цената на тъмната мазилка е по-скъпа и второ,не може да бъде нанесена,чак толкова тънко като светлата,защото на места ще се получат светли видими дупчици,през които прозира шпакловката.Ето причини,изпълнителите да ви разубедят,ако целят по-голяма печалба.

Допълвам се,защото знам, че щом Мандаринка,го е написала,значи го е прочела някъде.Естествено,че го открих още в първия сайт на Баумит.И там пише, че за да се избегне трябва да се направи дебелостенна армирана шпакловка от 5-6 мм...и вече ми стана ясно.В чужбина изобщо не се изпълнява по-тънка шпакловка от описаната,а у нас-масово.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 17:15 от nelina_london

# 389
Нелина, ти сега измисли нова физика и топлотехника. В Техническите ВУЗ-ове се учи това.
Ако не вярваш, запитай се защо варелите по покривите на село, които служеха за топлене на вода през лятото, бяха черни, а не бели.

Общи условия

Активация на акаунт