Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 305
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
А опция ли е за вас диван с многоцветна дамаска? Мисля , че няма да е трудно да се открие такава съчетаваща земните цветове - кафяво, горчица, а бяло и черно са си база за всичко. В къщи когато обзавеждахме преди време диванът беше по поръчка , помолихме и ни ушиха и завеси от същия десен.

# 421
  • Пловдив
Мебелите ще са от Икея. Колебание има кой точно модел диван да е и какъв цвят. Креслото ще е това, колебание има само за цвета.
Скрит текст:
Не е за вкъщи, опитвам се да помогна на близка със съвет Simple Smile На мен лично много ми харесва, но не знам дали не съм пристрастна. Тя се чуди, харесва й, но й е малко смело..

# 422
Е, че колко да е смело... при бели стени и тъмни мебели си е супер малко да се пооцвети Simple Smile
Аз винаги съм за тъмен диван, някак приземява помещението (моя с тъмна основа/масивен тъмен контур и светли седалки и възглавници). В случая дивана хем е тъмен, хем има цвят, който е в приятен контраст с цвета на креслото.

Ако не се слагат завеси винаги може да се разнообрази с "шеметни" възглавнички Wink

# 423
На мен ми харесва комбинацията на цветовете кресло и диван.

# 424
Цвета е по-горчичен на живо.

# 425
Бенджи, на мен комбинацията ми харесва

, винаги може да се допълни със саксия, кашпа в жълто, някой тишлайфер или др.

# 426
  • близо под тепетата
Привет на всички,

Моля ви за съвет - какво кресло да си взема. Не мога да се реша дали да е люлеещ се стол или обикновено кресло. Все ми се струва, че ако е нещо много обемно, няма да стои хубаво, пък ми се иска да е удобно и да си подпра главата назад като се отпусна, а не да ми се килва Grinning и задължително ще има табуретка да си вдигна краката Blush
Харесах си един люлеещ се стол, но ММ не го одобрява, а тепърва и помощна масичка трябва да си избера, и подова лампа. Засега мястото за сядане ми е най-наложащо, защото мъжът ми и дъщеря ми като се настанят на дивана, аз увисвам Grin
Като цвят предпочитам да е сиво, за да си го разнообразявам с цветни възглавнички. Гледах в икеа и юск, и в олх проверих, но нищо не ме грабна Close бюджетът ми е до 400лв.
Приемам идеи всякакви? Hug
Диванът е със светлокафява дамаска и тъмнокафеви дървени подлакътници, а мебелите са бяло+дъб арвен, светлосиви стени.

# 427
Моля ви за съвет - какво кресло да си взема.
Удобно, най-вече.

Не е за вкъщи, опитвам се да помогна на близка със съвет Simple Smile На мен лично много ми харесва, но не знам дали не съм пристрастна. Тя се чуди, харесва й, но й е малко смело..
Опасява се да не дойде цветовата полиция и да я глоби за несъвместимост ли? 🤣 Да си купи каквото й харесва, пък като дойдат гости да сложи едно одеало отгоре, като не иска да я обвинят в твърде голяма смелост и толкоз.

# 428
Магито, нещо такова?
https://aiko-bg.com/product-67053130018
или https://aiko-bg.com/product-67053130014

Креслата с механизъм са доста над бюджета ти, а "истински" люлеещи столове заемат наистина много място... Този не изисква табуретка, подпира краката като полегенш. По снимките не може да се прецени разстояниято, което е налично за креслото, но ме ми се вижда много.

# 429
https://moemax.bg/product-81108080004
Ей това съм го пробвала много е удобно, че и намалено в момента ( как са се вдигнали цените, миналата година по това време го гледах това кресло и беше със 100лв. По- малко). Само не е люлеещо.
И аз мислех преди ремонта за нещо такова, но решихме кардинално въпроса с П-образен диван и за всеки има място да полегне.

# 430
Тези от линка с айко не са удобни за гледане на телевизия, по мое мнение, особено полу-люлеещия се тип. Най-добре който ще седи на тях да си ги пробва и да помисли къде им е телевизора и дали иска да седи в тая поза два часа да се вторачва във филм без да им се изкриви врата.

# 431
magito1986, проблема с повечето кресла е че са или неудобни, или доста грозни или доста скъпи или няколко от тези "качества" едновременно.
Приемлива визия и цена за мен има икейският ПОАНГ, като допълнителното предимство е, че можеш да си комбинираш цвета на кострукцията с цвета на възглавниците по свое желание. В сравнение с други подобни кресла на други производители този ми е фаворит.
Ако нямаш предразсъдъци към мебели втора употреба попаднах на някои интересни предложения 1, 2,3, 4. Мисля че нещо подобно би било интересен контрапункт на  едно съвременно обзавеждане. Стига да са удобни разбира се. Столове и кресла трябва да се пробват задължително според мен.

# 432
Тук също има фотьойли, но трябва да се видят (някои са по-скоро като употребявани, не бих купила) и пробват на място (задължително е, удобството е строго индивидуална оценка). Аз имам в къщи кожено кресло с електрически релакс - на мен ми е много удобно, но е голямо и вероятно би могло да се опише като грозновато. Но за д@пето и гърба красототата няма значение - в максимално разтегнато положение е почти като легло, със сигурност можеш да задремеш, докато гледаш телевизия и няма да се чувстваш некомфортно. Но креслата с електрически релакс са над бюджета от 400 лв.
https://galeria-mobel-outlet.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB% … /5/?orderby=price

# 433
  • София
Чела съм за ето този момък.
Мисля че го има по разни соц мрежи-може да се свържете и да го питате какво ползва
https://bnt.bg/bg/a/balgarin-risuva-peshehodni-pateki-v-madrid

За съжаление властта имаше против Confused
Иначе по Раковска и Шишман имаше много ги харесвах.

# 434
  • близо под тепетата
Благодаря за насоките! Ще пообиколя пак ИКЕА и юск, този поанг не го бях видяла. И няколко магазина за мебели си набелязах.
Втора употреба не ме притесняват, стига да са запазени, а не с разнебитени механизми/пружини, пък майка ми е специалист в претапицирането Blush
Лошото е, че трябва на място всичко да се пробва, пък не съм много мобилна в момента Sad а столът, който аз си харесах, го видях на няколко пъти в олх и предлагам не е удобен и затова хората си го продават, та и това малко или много ме спря.

Общи условия

Активация на акаунт