Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 359
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Познах гледката Laughing

Един съвет - сложете си външна тента, която да ви пази сянка от високото слънце през лятото, иначе ще трябва да сложите външни щори и да не ги вдигате до 19 ч. вечерта. На практика ще имате слънце от сутрин до вечер, чак на залез съседната сграда ще хвърля малко сянка, когато слънцето е вече ниско.
Ако сложите външна тента, тогава тя ще хвърля сянка на половината балкон, така че да можете да стоите в помещението без да се налага пълно затъмняване с щори.
От естетическа гледна точка - римски щори, пердета, завеси, зависи си от вашите предпочитания.

За кошарата - успоредно на спалнята с разстояние 1 протегната ръка за минаване, докато бебето е още малко и не се изправя. От собствен опит - бях с такава конфигурация едно време и ми беше супер удобно просто да протегна ръка и да стигна до бебето. Освен това, за смяна на пелени и т.н. просто сядах на спалнята с лице към кошарата, преобувах/преобличах/хранех бебето седейки, след това обратно в кошарата и спане (доколкото е възможно). Laughing
Към 8-9-10 месеца, вече като се изправя в кошарата и ходи в нея, тогава вече бих препоръчала кошарата да се опре в стената/да се избута до стената. Точно до кошарата не е добре да има/да се опира скрин или друга мебел, ако детето е активно. Моето на 10 месеца се преметна през/отгоре на решетката, висок скок през корем.

# 346
Определено втория вариант ми се вижда по-функционален Simple Smile
Зад бюрото има  и стол, и той трбява да се вземе под внимание.
Коя е програмата, с която сте ги чертала?

п.с. по моя казус, спряхме се на 2 тапицирани, мекички стола + маса между тях  Simple Smile
За рафт за книжки и тн ще се боря допълнително.
Ще кача снимки , когато стане готово, някой ден.

# 347
  • пустинята Гоби
Прозорчето с терасата на мен ми се виждат малки за хол, затова бих ги се опитала да ги увелича визуално с перде. Обаче виждам радиатор там, който вероятно ще пречи, ако пердето е дълго, а късото перде на прозореца нищо няма да увеличи и за хол пердета различна дължина малко не ми се връзват.

# 348
Малко оптимистично си мислите за ползване на "офис" в стая с бебе... Колкото и да е тих човека, щракането на клавиатурата би будила бебе, което е току що приспано... А в първите 3-4 месеца, спалнята става дневна стая за бебето... после спи два-три пъти дневно там, но за начало, малко не става.
И аз мисля като Мандаринка за разстоянието до креватчето - в началото "на една ръка разстояние" Simple Smile

Моето предложение (с три деца опит) Simple Smile

# 349
Познах гледката Laughing

Един съвет - сложете си външна тента, която да ви пази сянка от високото слънце през лятото, иначе ще трябва да сложите външни щори и да не ги вдигате до 19 ч. вечерта. На практика ще имате слънце от сутрин до вечер, чак на залез съседната сграда ще хвърля малко сянка, когато слънцето е вече ниско.
Ако сложите външна тента, тогава тя ще хвърля сянка на половината балкон, така че да можете да стоите в помещението без да се налага пълно затъмняване с щори.
От естетическа гледна точка - римски щори, пердета, завеси, зависи си от вашите предпочитания.

Скрит текст:
За кошарата - успоредно на спалнята с разстояние 1 протегната ръка за минаване, докато бебето е още малко и не се изправя. От собствен опит - бях с такава конфигурация едно време и ми беше супер удобно просто да протегна ръка и да стигна до бебето. Освен това, за смяна на пелени и т.н. просто сядах на спалнята с лице към кошарата, преобувах/преобличах/хранех бебето седейки, след това обратно в кошарата и спане (доколкото е възможно). Laughing
Към 8-9-10 месеца, вече като се изправя в кошарата и ходи в нея, тогава вече бих препоръчала кошарата да се опре в стената/да се избута до стената. Точно до кошарата не е добре да има/да се опира скрин или друга мебел, ако детето е активно. Моето на 10 месеца се преметна през/отгоре на решетката, висок скок през корем.
[/spoiler]

Тента има, прибрана е в момента. А иначе дължината е 292 см - прозорец с врати към терасата на 220 см височина. И да, различна дължина пердета няма да са ок.

# 350
Варианта на peneva_a е оптимален при наличното пространство и мебели. Единствено светлината при бюрото пада отдясно, което не е много удобно за човек, който не е левичар.
Подкрепям че кошарката трябва да е достатъчно близо до спалнята, за да не се налага ставане и ходене до нея през нощта. Дано ви се случи спокойно и поспаливо бебче, обаче аз например през първите 6 месеца не помня да съм спала непрекъснато повече от 40 мин. Случвало ми се е да заспя буквално седнала в момента, в който заспива бебето  и да се стресна от тупването ми върху леглото...

# 351
То дори да е кротко бебето и да няма ама грам колики, пак на 3-4 часа се буди и трябва да смениш памперс (най-малко) и да го нахраниш. И заспиваш още докато суче.Laughing

# 352
То дори да е кротко бебето и да няма ама грам колики, пак на 3-4 часа се буди и трябва да смениш памперс (най-малко) и да го нахраниш. И заспиваш още докато суче.Laughing
Съгласна.Моята кошара беше залепена за леглото и със сеалена преграда, за да мога достигам до детето с едно движение.

# 353
Аз също съм на мнение, че ползването на офис в стаята при бебето не е удачно и кошарата задължително да е на по-близко разстояние до леглото. За мен най-удачно е това разпределение:

Като в този вариант да си сложите едни хубави плътни пердета и когато бебето е в кошарата да дърпате пердето от неговата страна да му пази от слънцето и да му затъмнява.

Другият вариант, за който се сещам е този:

# 354
Показвам и моите два варианта при подобно разпределение, но вместо единия скрин имах два закчени един за друг и за стената +толетка/бюро, по-голям гардероб до тавана (неподлежащ на преместване) и отоплителното тяло беше подвижно, стоеше обичайно зад гърба на стола (маслен радиатор, малък размер, можеше да се мести както си искам...), а не парно под прозореца. Това с третото дете, току що беше направена спалнята с фиксирани мебели... леко непланирано беше Wink С другите две бях с детско легло на стената до вратата и гардероб срещу спалнята, но стаята беше по-квадратна и с ширина 3,70-3,80.
Само като пример, все още мисля, че първия е по-добър за тази стая Simple Smile
Скрит текст:

Скрина винаги го броя близо до леглото и до кошарката, защото това е най-удобния начин за съхранение и ползване на бебешки дрешки Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 12:47 от peneva_a

# 355
Майката и бебето (съответно кошарката) до вратата - ако трябва да изхвърля памперси, мокри кърпи (заради наакано дупе) в банята, да не се налага да заобикаля леглото, спала-недоспала. Ако е възможно, разбира се.

# 356
Става дума за кухнята в новия ни апартамент.Г-образна е,
Скрит текст:

# 357
Благодаря ви много за идеите! Знаех си, че ще предложите варианти, за които не сме се сещали. Обмислихме ги с ММ и като че ли най-много ни допадна втория вариант на Aria, но ще помислим още и върху другите, много ви благодаря отново! Определено ни дадохте много идеи.
Със сигурност ще сложим кошарата близо до спалнята, то така и искахме, но не можахме да измислим хубав вариант. Колкото до "офиса" в спалнята то е въпрос на друга тема, но е възможно за първите няколко месеца ММ да работи от масата в хола.

Vervam, Floorplanner използвах, много лесно се борави с програмата.

# 358
  • Велико Търново
Някой може ли да ми каже, каква марка е този смесител?
Знам, че снимката е кофти, но само нея имам.

# 359
  • sofia
Привет, не знам тук ли е мястото да питам за интериорни врати, но все пак - интересувам се някоя от вас има ли вкъщи безфалцови такива? Много ли се чуват шумове, също топлината наистина ли не се задържа толкова, както пише по блоговете?
Не ми харесват врати с дебели первази, а търся такива, които се сливат със стената? Също, мебелните фирми правят ли такива врати и може ли да ме ориентирате в цената. Може и на ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт