Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 322
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Мандаринка,никъде не съм писала,че мазилката не привлича повече слънчеви лъчи ,когато е с тъмен цвят.Тя представлява камъчета,боя  и свързващи смоли.Пукнатините показват проблем в състава на  свързващите смоли(или улягане на сградата или некачествено изпълнение) и не са зависими от цвета,защото нагряването на повърхностния слой на тъмната мазилка не е в пъти по-голямо от това на светлата.Една черна мазилка над изолация  не може да се нагрее,колкото един черен камък.Имам ги и двете Simple Smile  ,както и бяла мазилка и съм пипала всичките лятото с ръка,докато ги пече.
Една черна дреха лятото  привлича повече слънчеви лъчи и на нас ни става по-топло,носейки я ,но дали нейната собствена температура е по-висока  от една бяла със същия състав?

# 391
Корелация между  тъмни цветове и напукване няма.Има некачествени мазилки и некачествено изпълнение.
Точно вчера коментирахме с ММ , уж топ качествена мазилка на нашия пазар-силиконова от известна марка за цена от 170лв за кофа.Силиконът ,като съставна част  е оскъдно количество,напълно недостатъчно ,за да се нарече такава и това може да се провери с прост тест.Дори и една и съща марка и подвид мазилка,произведена в различни държави на фирмата производител,предназначени за внос у нас,имат огромна разлика.
Колкото ще се напука тъмната,толкова и светлата мазилка.Само че,когато се договорите за труд с материали,първо цената на тъмната мазилка е по-скъпа и второ,не може да бъде нанесена,чак толкова тънко като светлата,защото на места ще се получат светли видими дупчици,през които прозира шпакловката.Ето причини,изпълнителите да ви разубедят,ако целят по-голяма печалба.
Явно зависи от боята. Аз съм със снежно бяла и с графит. Нямам проблеми с никоя от тях. И двете са турско производство, а бялата е единственната която намерихме на българският пазар - глос. Да не казвам, че и вратите ми са боядисани с тях, проблем няма.

# 392
  • sofia
Аз влизам с питане относно голяма акцентна стена (в спалня или дневна) от хомогенни едроразмерни дървесни мдф плочи (Не летвички!) в цвят опушен дъб оли орех - дали би затъмнила много пространството, дали би омръзнала бързо...Давам няколко снимки на неща, които ми харесват, но не съм сигурна как би било в дългосрочен план. Апартаментът е светъл по принцип и помещенията не са малки.

# 393
наистина, зависи от вкуса на живущите
съвсем скоро коментирахме това с познати-по повод разни тип хидравлична мозайка
Скрит текст:
та, те си я харесват- вече 4г

# 394
дали би омръзнала бързо...Давам няколко снимки на неща, които ми харесват, но не съм сигурна как би било в дългосрочен план.
Ами само ти си знаеш дали харесваш неща дълго време или често си харесваш нова мода. Дали една стена ще затъмни зависи и от останалата част на обстановката, въобще има много неизвестни в задачката.

# 395
  • Street of Dreams
За съжаление или не, модата в интериорния дизайн е като другата мода - излезе нещо, всички го имат и след две години никой не може да го понася (образно казано). Аз за няколко години минах през "две цветни стени", рустикален стил, индустриален, имах фототапети, преди тях имах тухлена стена. Сега харесвам неокласиката. Но истината е, че всичко омръзва.

# 396
Много зависи от живеещите в дома...
На мен не ми омръзва това, което съм си харесала и комбинирала вече и ми е уютно Simple Smile Сезонно сменям едни цветни възглавнички и толкова. Но и не съм залитнала по крайно модното в момента Hands V
Някои залагат на "модерн" ("мид сенчъри") изчистен стил и сменят декорации, завеси, килими и успяват много да променят стила като цяло. Но от "рустик" най-много до "инглиш хоум" да мръднеш с цветове и декорации Hands V

# 397
  • Велико Търново
И аз се стремя към изчистени линии и семпъл дизайн, но не се справям особено добре. Искам, не искам, притисната и от ограничение в бюджета, залагам и на модерни, достъпни за широк кръг потребители мебели и аксесоари.
Естествено, иска ми се дизайнерско обзавеждане, напълно индивидуално, но нямаме финансовата възможност за това. Така стана, че половината неща сме си ги правили/повъчвали ние, другата половина купени от магазини тип конфекция - юск, икеа, ако и т. Н.
Стискайте палци днес новата мивка да пристигне цяла Simple Smile тежи около 100 кг и идея нямам как ще стигне до нас. Нямам търпение да я сложи ММ в "черната" ни баня и тогава ще снимам да покажа.
Остават ни още една баня, две спални, дрешник, тераса и пергола на верандата и ще снимам поетапно... Мале, като изброих всичко осъзнавам колко е много Sad
П. С. Забравих и осветление на стълба и стени.... Пффф, цял живот ще вися в темата явно Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:05 от skk007

# 398
И с бюджетни мебели може да стане индивидуален интериор, но въпросът е човек да има въображение.На мен то ми липсва, мога да подредя добре едно пространство, но нямам артистичност и креативност за детайлите Simple Smile Което всъщност е при повечето от нас проблемът, не толкова финансите.

# 399
ДЗХ много си права - точно с усета за правилно подбрани детайли се създава индивидуалност и онова приятно усещане за домашен уют.
Разни "несъвършенства" и цвят помагат да се избяга от стерилния вид като от списание.

# 400
  • София
Оглеждам се за работно бюро от вторичния пазар, харесах едно но е бяло... дали ще дразни (особено на лампа) или на силна слънчева светлина? За чете, учене вкъщи.
Префолирането не ми се струва удачна идея.

# 401
Винаги можеш да сложиш една подложка https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/paper-medi … uro-kork/90457486 ако случайно се получат някакви отблясъци.

# 402
  • София
В къщи сме с бяла маса, която често е работна, и  нямам забележки (боядисано дърво е). Подобно на това е:
Скрит текст:

# 403
  • София
Има ли начин да се подпъхне тънко чекедже (с метална основа е)?

# 404
Здравейте,
От чисто практична гледна точка съм в чудене какво килимче да сложа пред мивката и съдомиялната?
Колебая се между нещо неутрално и едноцветно като плота или...
Да сменя покривката с червена и да сложа червено килимче за цвят, имайки предвид че и кафемашината е червена.
Мнения?

Може ли да ми кажете плочките на пода как се водят и от къде са купени? Издирваме такива от няколко месеца.
Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт