Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 257
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • sofia
И аз споделям мнението на Titina относно цвета на щорите.

# 526
  • София
Ако непременно трябва да са римски щорите, бих сложила чисто бели полупрозрачни, защото на тази толкова модерно-гладка кухня римските щори по начало биха ми стояли твърде романтично с диплите и гънките си, за да ги подчертавам и с допълнителна шарка или цвят.

# 527
  • sofia
Влизам с питане относно скриването на ТВ кабели и всички кабели на конзоли и т.н, свързани към ТВ, монтиран на стена. Оказа се, че стената е шайба, при което вкопаването на канал отпада като възможност. Освен да се сложи нещо като предстенна обшивка/ламперия, за да минат кабелите зад нея или ТВ да не е на стената, а на шкаф, друго не се сещам. Споделете, ако знаете други варианти.

# 528
Има кабелни канали за полагане върху стената.
https://www.amazon.in/Cable-Shield-Cord-Cover-Length/dp/B0030W6TGE

# 529
  • sofia
ЧС, благодаря ти, знам ги тези, но ми се иска да е невидимо. Ще го мисля.

# 530
  • Велико Търново
Боядисайте кабелите в цвета на стените, не е уау решение, но пак е по-добре от черен захранващ кабел на фона на бежава стена Simple Smile

# 531
Ламперия, камък зад тв шкафа.Сега е много модерно.
Иначе си го сложете на шкафа ако може.Спестявате си разходи най-малко.

# 532
  • sofia
Така ще стане в крайна сметка - върху шкафа - не съм по лампериите много.

# 533
Съ същият цвят плоскост като шкафа продължете нагоре по стената. Кабелите ще останат зад плоскостта.

# 534
  • sofia
Да, звучи добре. Мебелната фирма ще го направи и това, надявам се. Ще говоря с тях. Simple Smile
Съ същият цвят плоскост като шкафа продължете нагоре по стената. Кабелите ще останат зад плоскостта.

# 535
Така ще стане в крайна сметка - върху шкафа - не съм по лампериите много.
Оооо…какви красиви ламперии има сегаааа….Това не е като едно време.Даже с материал като шкафа ще стои много ретро за мен.
Може да сложите гипсокартон, който да е с различен цвят, да стои като пано зад тв, може да е с бякоя готина декоративна мазилк.Варианти има много:

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 20:48 от ДХ3

# 536
  • София
ЧС, благодаря ти, знам ги тези, но ми се иска да е невидимо. Ще го мисля.

Изглеждат ужасно тези канали.
Какво като е шайба, няма да бутате стената. Ще прорежете леко само мазилката на стената,  колкото да потъне кабела, лепите, измазвате и боядисвате.
Може да ползвате плосък проводник.

# 537
  • sofia
Desem, не е ли тръба, която се вкопава и после през нея минават колкото кабели са необходими? Мисля 50 мм тръба ще е ок, обаче когато попадаме в шайба, това значи, че няма как да потънат в нея тези 50мм, понеже имаме бетоново покритие, което е около 3 см и после ще попаднем на армировката, която е абсурд да се пипа/реже (инженер съм). Освен шпакловката да видим колко е дебела, но надали ще е достатъчно.
А и аз харесвам по-минималистични интериори, без прекалено много пластове по стените и т.н. Та, ще си седи върху шкафа и това е. Simple Smile

# 538
# 539
Самата кутия е около 8 см дълбока.

Общи условия

Активация на акаунт