Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 271
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Skk, аз бих оширила още патиото. Моето така съм го предвидила, че да има место за два дивана.
Ние тъкмо свършихме апартамента, е остават още озеленяване на терасите и започваме с къщата. От утре започват да къртят замаски и стени и да слагат отоплението и вентилацията. После влизат водопроводчици и еладжии. Готови сме и с проекта за осветлението, така, че ще имат мегдан за работа. Малко водопроводчиците ще имат зор, но искам мивката в кухнята да е пред прозореца. А за да се стигне до там има някаква шайба. Къндисах мръсният канал да е извън стената и да дръпнем шкафовете напред.

# 556
SKK007 за сефте виждам къщата отвън- чудесна е. И големите прозорци - любими. Нямам различно мнение от на останалите, само да Ви пожелая щастливи моменти на верандата романтични и с приятели Heart Eyes

# 557
Здравейте, имам въпрос по отношение на пердета и корнизи. На какво разстояние трябва да поставим корнизите на тавана. Става въпрос за корниз с кукички. Има ли някакво правило примерно 10 или 20 см и по отношене на парното - знаете ли какво трябва да вземем предвид - точно над парното, и т.н. Вкъщи имаме разногласие в това отношение и много се дразня на сатоящото положение...

# 558
Да се похваля с перголата ни. Вече сложена и под стълбите е чисто и свободно Simple Smile
Остава да наредя сандъчета със съкъсчета и лянове в кашпи. Ще търся и нови столове и маса, но засега са тези. Всъщност, не си представям какви други ще стоят добре, но тези нещо не са ми на място.
Ако не хвърлим топа с ММ докато завършим къщата, няма да е от друго
.. Изобщо вече нямаме сили за нищо, ама пуст мерак Simple Smile

СКК, моля те да ми кажеш на перголата отгоре какъв материал е покритието? Плат едва ли е. Такова нещо подобно ще правим на терасата. Имахме навес/ пергола с покритие поликарбонат, който обаче беше издухан при една буря и не искам пак същото. И ако имаш препоръка от къде да го вземем/ поръчаме. Видях, че си взела от Бриколаж, но ние имаме конструкцията, тряба ни само това отгоре. Гледах някакви неща в интернет, ама с препоръка си е по-добре.

# 559
Плат е, имала съм.Има обикновени платове, които нищо работа не вършат, има и специални за тенти, с различна пропускливост на светлина или без никаква пропускливост, някои задържат и влага/дъжд до определен дебит.

# 560
SKK , страхотно се е получило! И банята ми хареса и преголата. Браво!
Със здраве да си я ползвате!
Ние сме си поръчахме ей такова - https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B073FPXHNW/ref=ox_sc_saved … KR8XB7XF&th=1
Но още не сме направили верандата (дори не знам как точно ще я правим). След като се справим с верандата тогава ще монтираме и това.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 11:55 от nellytan1

# 561
Плат е, имала съм.Има обикновени платове, които нищо работа не вършат, има и специални за тенти, с различна пропускливост на светлина или без никаква пропускливост, някои задържат и влага/дъжд до определен дебит.

А къде се поръчка такъв "плат" за пергола? Аз си мислех, че трябва да е някакъв винилов тип материя, не точно плат...

# 562
  • Street of Dreams
Здравейте, имам въпрос по отношение на пердета и корнизи. На какво разстояние трябва да поставим корнизите на тавана. Става въпрос за корниз с кукички. Има ли някакво правило примерно 10 или 20 см и по отношене на парното - знаете ли какво трябва да вземем предвид - точно над парното, и т.н. Вкъщи имаме разногласие в това отношение и много се дразня на сатоящото положение...

Като цяло не се препоръчва пердетата да покриват парното - непрактично е. Първо топлината не влиза добре през тях и второ термостатът изключва, понеже зад пердето е достатъчно топло.
Ако са тънки макраме пердета, се препоръчва до 15 см от прозореца, в случая парното. Пак зависи колко са надиплени. Но като цяло, когато парното е под прозореца, се слагат къси пердета по размер с интересни гънки, щори или комбинация.

# 563

А къде се поръчка такъв "плат" за пергола? Аз си мислех, че трябва да е някакъв винилов тип материя, не точно плат...

Това намерих в амазон- https://www.amazon.de/-/en/Mendler-Replacement-Cover-Pergola-Gaz … ;sr=1-32&th=1

# 564
Има фирми, които правят тенти и перголи, те ще ушият нова,след като се избере от каталог желания плат.За София такава е Боряна22 да речен.

# 565

Като цяло не се препоръчва пердетата да покриват парното - непрактично е. Първо топлината не влиза добре през тях и второ термостатът изключва, понеже зад пердето е достатъчно топло.
Ако са тънки макраме пердета, се препоръчва до 15 см от прозореца, в случая парното. Пак зависи колко са надиплени. Но като цяло, когато парното е под прозореца, се слагат къси пердета по размер с интересни гънки, щори или комбинация.

Къси пердета не стоят красиво. А и парно има 5 месеца в годината, другите 7 месеца няма. И затова според мен пердетата си се пускат дълги до пода, а зимата се повдигат с магнити за пердета. А относно това на колко сантиметра от стената да са - ние избрахме такова разстояние, че нито да се опират в парното, нито да пречат да се клепват прозорците. Някъде около 15 см се получава.

# 566
Няма сила, която да ме накара да сложа късо перде.
Зимата ги държа отдръпнати или ги прибирам с долната част, а отгоре падат над прозореца.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 13:26 от ДХ3

# 567
  • Велико Търново
Alia, платнище то е в комплект със останалото. Плата е импрегнирана материя, или поне така ми се струва. Не виждам етикет някъде останал, а снощи по тъмно хвърлиха кашона Sad
На родителите ми предстои смяна на платнище на сенник и ако открия плат за него ще пиша какъв и от къде.

# 568
Търсете фирма за тенти. Има и платове, които са много, много висок клас и дори са с УВ защита. Платовете със супер качество са италиански и са с гаранция поне 5-7 години.

# 569
Благодаря, ще разровя за тенти. С УВ защита е най-добре, разбира се. Много ми станаха проектите и не знам кое по-напред, затова и не отказвам никакви препоръки за фирми, че много време и нерви отнема проучането на всяко нещо. А тук страхотни идеи откривам и много често конкретни препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт