Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 238
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Ще взема няколко мостри със сигурност да видя как седят нюансите по различно време на деня, защото наистина е много индивидуално. ✌🏻
Аз го правих това. Първо беше някаква охра, която за мен е абсурд, след нея два пъти боядисвахме и накрая пак съм недоволна🙄
Май наистина съм далтонист😂
Най-харесвам цвета в една спалня, който добих, като смесих всички Хартисали мостри. Стана супер як цвят, буквално неповторим😆

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 01:31 от Чисто луда

# 646
  • Велико Търново
Щастлива мама, другия цвят е 9003 сигнално бяло по рал.

# 647
Ние сме с най-тъмно сивото като стена

Като дори и вратите са в този цвят

# 648
Нека светна заинтересованите за нещо, имащо все пак отношение към интериора. Случайно минах днес край магазина English Home  в мола на Цариградско шосе и гледам - "80% намаление на одеяла". А после се оказа, че върху тези 80% има още 20%. И така актуалното намаление е 84%...
Аз си купих едно яко одеяло намалено от 187,48 лева на 30 лева... Сега, може и да е била надута първата цена, но одеялото е качествено и съвсем не е като за 30 лева. Та си е далавера и ако някой се интересува има доста видове - по-поларено, по-класически, с памук, без памук...

# 649
  • Пловдив
Titina,разкошно е станало с картините !

# 650
Titina, би ли обяснила как се получава това с еднаквия цвят на вратите и стените? Какво е покритието на вратите, едва ли е латекс?

# 651
  • sofia
Titina, жестоко се е получило, с картините особено! 🙌🏻🖤

# 652
Titina, жестоко се е получило, с картините особено! 🙌🏻🖤
Titina, би ли обяснила как се получава това с еднаквия цвят на вратите и стените? Какво е покритието на вратите, едва ли е латекс?
Абсолютно същият латекс, като стените. Този номер го научих в САЩ. Години наред боядисвах вратите с блажна боя, и на втората година не започваха да жълтеят. Така докато не видях бояджиите там какво правят.
А денем изглежда така

Имам и такава стена в нашата спалня, но не съм я снимала.
А без картините стената изглеждаше така

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 19:52 от Titina

# 653
Много интересно. А каква трябва да е повърхността на вратата, за да хване латексът - небоядисана или от готовите врати, дето са боядисани с блажна боя?

# 654
  • sofia
Titina, може ли цвят и марка на боята?

# 655
Titina, може ли цвят и марка на боята?
Бялото е на Betek satin, color of High Quality (единствената high gloss боя, която открихме в България)
Сивото е Betek Sil RAL 7016
Двете бои са едни от малкото силиконови бои на пазара. В баните си нямам плочки освен в зоната на душа и всичко и с тази боя. Държи се перфектно. В кухнята синът ми беше изцапал със сок от нар. Направо изтръпнах, викам си има да боядисвам. Само с кърпа с вода успях да го измия. Като се боядисват мебели трябва всеки слой да се остави да изсъхне напълно. Иначе слагайки нов слой, влажният долен слой се отлепя без проблеми.
Много интересно. А каква трябва да е повърхността на вратата, за да хване латексът - небоядисана или от готовите врати, дето са боядисани с блажна боя?
В САЩ съм го правила на обикновена талашитена врата, на метално врата. Тук го правих на МДФ (надрасках ги за всеки случай с шкурка).
По същата технология съм боядисвала и мебели на ИКЕА.
Тук боядисах и супер-дуперските таванни инверторни тела (нямаха снежно бяло, а слоновата им кост стоеше като петно)

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:13 от Titina

# 656
Титина, а не пада ли лесно латексът ако чукнеш някъде повърхността на вратата?
Много добре се е получило у вас🌹

# 657
Има само на едно место, а сме вече 3 месеца тук. Обелихме я с единия стол. Ще я фиксвам, имам да правя едни шаблони в предверието, че не ми се мие валяци

# 658
Пиши, моля, как се е получила поправката.Моите деца много блъскат по вратите с вещи(уж са големи) и се чудя с какво да ги пребоядисвам.

# 659
Пиши, моля, как се е получила поправката.Моите деца много блъскат по вратите с вещи(уж са големи) и се чудя с какво да ги пребоядисвам.
Как, с валяка. Интерестното е че само върне тъмната част има драскотина. Върху бялото няма.

Общи условия

Активация на акаунт