Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 40 315
  • 551
  •   1
Отговори
# 420
Честита да е Кари, здрава и щастлива.

На всички чакащи успех и безпроблемно раждане. Да знаете, че после продължава телефонния тормоз с дежурния леко подигравателен въпрос "спитее лиии, спахте ли през нощта". Още по-досадно е Grinning
Цял ден все някой звъти, все едно съм станала телефонистка, не майка...надявам се да им мине скоро еуфорията.

# 421
Хибиску с, следя те ,чакам хубави новини!
  Стискам палци и на другите мамчета в очакване  и пожелавам да мине всичко леко.
  Аз съм ноемврийска баба.Всяка сутрин подхващам щерката относно бебчето - "Казвай-акала,яла , спала?"    Не ни се сърдете много , идея си нямате какъф кеф е да сте баби.Но всеки да си знае мястото.
   Успех,момичета !

# 422
Хибиску с, следя те ,чакам хубави новини!
  Стискам палци и на другите мамчета в очакване  и пожелавам да мине всичко леко.
  Аз съм ноемврийска баба.Всяка сутрин подхващам щерката относно бебчето - "Казвай-акала,яла , спала?"    Не ни се сърдете много , идея си нямате какъф кеф е да сте баби.Но всеки да си знае мястото.
   Успех,момичета !

Честита Кари, дрийм!! Здрава и щстлива да е!

Марилета, а защо пишеш тук? :Д Не че е забранено де...

Аз мразя да ми нахалстват и съм го изкомуникирала на семейството си-всички се съобразяват и няма драми. Ако тръгне пък някой да ме пита всеки ден акала или яла, бързо ще преустановя контакт. С майка ки си говоря всеки ден почти и сама й разказвам, тя много се радва. Има начини човек да не нахалства на майката и да изразява радостта си от това да е баба. Свекърва ми пък е суупер дискретна, за което съм благодарна. Никога няма да досади, а ако го направи, се извинява веднага и си личи, че не е нарочно и се съобразява с нас и особено с мен. Връзката ни става все по-добра с годините заради това й държание. Момичета, стреляйте директно исканията си и ще ви уважат личното пространство.

# 423
Сноу , не смятам да ви досаждам ,спокойно. Защото Хибискус ми е много на сърце и се вълнувам от това,което й предстои. А както и на всички останали майчета в очакване, защото съм майка. Ако съм ви обидила с нещо, извинявам се!

# 424
  • София
Dreaming_girl, честита да е Кари, а на теб бързо възстановяване!
Аз след малко съм на преглед, да видим колко е пораснала момата и на тонове. Лекарката ме предупреди, че днес ще прави и вагинален преглед за разкритие, надявам се да не е много болезнено.
Успех на всички неродили момичета! Малко сме, силни сме Simple Smile

# 425
  • Ботевград
Dreaming_girl, Честита Рожба💐💖 Бъдете здрави и бързо да се възстановиш.
Стискам палци на всички, които са в очакване🙏🍀 Още малко остава. Стиснете зъби.. Ние ви стискаме палчета💝
Ние сме добре. Дребната бозае .. Спи.. Има дни в които ми е скука.. Но нали имам още 3ма.. Не че и тях много виждам 😂 Те си седят на техния етаж🙄
Всеки си има задачи и си ги гони😂
Тия студ ми стопира излизанията😌🥴
Ма адски студено е 3..4 дни.. И не е спирало да вали сняг.. Не ми се мръзне🙄
Педиатърката ще идва в петък на второ домашно да я премери..И да я види. Пъпчето падна на 23..И общо взето всичко е спокойно и в хармония😁
Това с обажданията.. "Спахте лии?".. "Акахте ли?"... 😂 Няма как да ми се случи, защото и аз не бих повторила контакта повече.. Независимо с кой е😂
Свеки си пита мъжа ми.. Не ми звъни 😁Което е супер.. Майка ми съм и дала да разбере, че нужда нямам от "помощи" на този етап и всичко е спокойно😁
И да им е еуфория.. Си има начини за всичко! Прекалената загриженост е дразнеща...Особенно когато се изразява с тъпи въпроси😂

# 426
Dreaming_girl, честито! Много здраве, щастие и любов ви желая!

Мама, ти си наистина героиня в моите очи, чета те и си мисля "ехаааа!". Евала просто. "Скука" казваш - ние едно имаме и не ни е скучно.

По повод месенето и обаждането... ще пиша, ама по-нататък, опитвам се засега да овладея положението со кротце, со благо. Надявам се да не стигаме до кютека.

# 427
  • Ботевград
Welt, може би господ се е смилил над мен с толкова деца, че ги праща все кротки😂😂 Всеки си има неговите моменти, но всичко е в границата на нормалното😁 Аз от работа последните години нямах никакво време за децата 😌 И сега и болничния и майчинството ми се отразяват добре. Защото имам време за тях. И да правим всичко, което не сме могли преди това..

# 428
Отдавна и категорично съм дала да се разбере, че не желая да бъда питана / притискана. Има резултат определено, проблемът е, че се появават нови хора, които да питат Smile . И това при положение, че сумарно може би 20 човека знаят изобщо за бременността ми; радвам се, че не съм била тъпана в социални мрежи или изобщо...
И аз съм "облагодетелствана" със западно европеúски свекъри, които не се месят и не нахалстват . До манталитет е определено; моето семеúство понякога преминава границата, но откакто съм казала стоп, не досаждат и те, поне не с директни въпроси.

Аз бях вчера на преглед, абсолютно всичко ми е в норма, прекалено в норма даже Rolling Eyes ...имам много води все още, никакво разкритие и никакви контракции. Ако 6 дни нищо не се случи, ще се наложи предизвикване. На моменти ме отчаúва тази мисъл, но вярвам в бебето си и се моля всичко да завърши добре, през каквото и да се наложи да премина... Hands Pray

П.С. Честито,  Dreaming_girl!

# 429
Честита да е Кари!
Марулета пише с добро, тя е човек-душа Heartpulse , та не се коси Сноу. Пък ако знаеш колко народ ни чете, аз в миналото съм изчела куп отчетни във времето докато опитвахме за дете-мазохист съм, знам, ама това е друга тема.
Портокалкова, не е чааак толкова гаден прегледа за разкритие, но трябва да се отпуснеш.
Аз вчера бях на преглед и АГ отсече, че няма да се получат нещата, нямам разкритие или контракции, високо бил, 3900 е вече, а аз съм дребна и направо да се ориентирам към секцио. Аз клатих глава само и после целия ден като болна от информацията, ама не мога да го приема и тва си е.. та днес запалихме колата и хайде до майчин дом, сърдита акушерка и лекар, едни тонове и консултация с втори лекар по-късно се оказа, че нещата не са толкова зле. Има време, тоновете са добри, може да слезе и чак когато започнат контракциите, та ще чакаме. Петък съм пак на тонове и тогава ще го мислим, стиснете по един палец да се ослушам до тогава, че много не ми се ще да се стига до ножа..

# 430
Един стиснат палец от мен Simple Smile
Честита да е Кари.
Аз имам само помощ от бащата на детето и от моята майка. Така ,че не я отказвам. Не е ежедневна, нито натрапваща. Понякога като е в ръце цял ден и постоянно нервен, имам нужда да има човек ,който ако ще да го гушна за 5 Мин вместо мен. Иначе всичко е с уговорки-пазаруване, готвене, чистене. Правим си план с татко му. Да ни е жив и здрав, въобще не е поспалив , а я и лакомичък.
Моите опити с кърменето продължават, но за 24 часа максимума ми е 160-190 мл, а малкия е на почти месец. Но по-добре това +АМ отколкото само АМ.

# 431
Привет Simple Smile
Не съм писала до сега, защото бях във февруарската тема, но родих по-рано на 15ти и имам въпрос относно шевовете ми след раждането.
Моите се външни и вече са минали 10 дни. Ако някоя мама има такива може ли да сподели колко време мина и спря да чувства болка и с какво ги обработва? Аз ползвам спрей на Цикатредина, но имам чувството, че само облекчава. Все още изпитвам дискомфорт и леко опъване като седна в някои пози.

# 432
Klow с баткото след всяко ходене но 🚽 се измивах с тетра, и по няколко пъти на ден пръсках цикатридина. Болката мина бързо, после имах известно време леко придърпване докато паднат конците 🤗 сега пак ме шиха, но нямах никакъв дискомфорт или болка и не съм третирала с нищо 🤗

Хибискус твоя АГ май не му се занимава с нормално раждане 🤷‍♀️ баткото като раждах и той беше високо и нямах индикации за раждане, но ми предизвикаха такова и като спукаха водите и той си слезе 🤗 но дори и да е секцио е важно вие да сте добре ❤

N.Diaz стискам палци всичко да си тръгне само 🤗❤

# 433
  • София
Моят преглед мина, за малко да се наложи да повтаряме тоновете, защото моята госпожица си спеше сладко сладко. Всичко и при мен нормално, води си има, кръвотокът и той ок. Бебето го измериха 3850, но самата лекарка каза, че е възможно да е по-малко. Разкритие 1 см. Праща ме на консултация за секцио и тонове оттук насетне всеки ден. Отново потвърди, че няма как да се предизвика раждане след секцио, което май не е съвсем така, но явно в Щерев не го практикуват. Странна е политиката в болницата и със секциото, само един лекар разрешава такова и славата ѝ е на груба и оперирана от чувства дама, която трудно допуска секцио. Явно искат максимален брой нормални раждания на всяка цена. Дано бебето само реши бързо и безпроблемно да си излиза...

# 434
Не че те успокоява много, но това ми се струва най-"безобидната" причина за такава температура след раждане. По принцип бебето да суче е най-добрата помпа. Трябва да суче с нос към запушването, за да е най-ефективно. Аз бих давала да суче всеки път първо от болната гърда, а другата да я изцеждам (ако пуска по-лесно с помпа/на ръка, да не вземеш да я запушиш и нея).
http://www.podkrepazakarmene.com/mastitis-436.html
Сигурно си видяла тази статия, но все пак я пускам. Дано днес има напредък и мине.
Аз също имах запушване и температура. Правих си компрес със зелеви листа и пих лецитин. Наистина бебето е най-добрата помпа... С помпата не изцеждах нищо..

Общи условия

Активация на акаунт