? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 406
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 740

Ето моята карта Дете от 2020г., която ползвахме до морето и обратно с детето. Може сега да има изменение, не съм гледала в сайта..за класите.

# 7 741
  • София
Когато се напръска помещение с ампула Фронтлайн (за голямо куче и разредена в 1 литър вода май беше?), след колко време може да се влиза (нали не е опасно за деца да спят там същия ден)?

# 7 742
Като поизсъхне принципно.
После проветри. Без да бършеш.

# 7 743
Няма проблем. Да изсъхне добре на всякъде и след това проветри хубаво. Аз бих напръскала не само в помещенията, но и прервази на прозорци и тераси, около входната врата, не забравяй зад хладилника.

# 7 744
  • софия
Детето се вози за забавление преди седмица до Пловдив и обратно (първа класа, в някакъв като общ вагон). Не е споделило да е било мръсно, конфортно е било, но със сигурност тоалетна не е ползвана. Единствено дългото време на пътуването са били шокиращи.

# 7 745
  • София
Благодаря много! Значи пръскам сутринта (нали не бъркам пропорцията), към обяд отварям да се проветрява (преди това затворено предполагам) и вечерта става за спане от детето?

# 7 746
Като сте писали за климатиси, да попитам и аз. Много ми харесва това цвете и бих си засадила, независимо, че съм виден уморител на всякакви цветя в саксии. Та имам балкон, наскоро остъклен, с югоизточно изложение, но не е много слънчев, че е на нисък етаж. Мога ли да си отвъдя климатис на тоя балкон или става само в градина?

# 7 747
  • София
Когато се напръска помещение с ампула Фронтлайн (за голямо куче и разредена в 1 литър вода май беше?), след колко време може да се влиза (нали не е опасно за деца да спят там същия ден)?

Според мене е много 1 л. вода за разреждане. Имам пулвелизатор от  китайски магазин - май е 700 мл., не пише на бутилката. Но е по-малко от 1 л. Всяка година пръскам и съм много доволна. То не е отровно за децата - нали се капе на кожата на домашните кучета. Но си проветри преди да влезете, да си спокойна.

# 7 748
Благодаря много! Значи пръскам сутринта (нали не бъркам пропорцията), към обяд отварям да се проветрява (преди това затворено предполагам) и вечерта става за спане от детето?
Да. Една ампула за голямо куче разреждаш в половин литър вода и пръскаш с пулверизатор.

Аз повтарям процедурата през три години.

# 7 749
  • София
Отново много благодаря на всички.

# 7 750
Никакъв проблем и без дълго проветряване. Все пак мажем животните с Фронтлайн. Става за спане и веднага след като изсъхне. Не мий подовете поне 3 дни след като напръскаш и измиеш с останалия разтвор.

# 7 751
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като сте писали за климатиси, да попитам и аз. Много ми харесва това цвете и бих си засадила, независимо, че съм виден уморител на всякакви цветя в саксии. Та имам балкон, наскоро остъклен, с югоизточно изложение, но не е много слънчев, че е на нисък етаж. Мога ли да си отвъдя климатис на тоя балкон или става само в градина?

за остъклен не знам, нашият не е, западен е, клематисът си живееше прекрасно две-три години. презимува, порасна много, цъфтя...
живеем на друго място и милия не оцеля лятото без поливане.

# 7 752
За детето и препарата - колкото и да е безвредно, все пак бих оставила отворен прозореца за през нощта. Или поне вратата на стаята.
ММ е чувствителен напр. и една зима, след моето напръскване, часове по-рано през деня, съпроводено от проветряване (студена нощ, затворен прозорец) се събуди с ужасно главоболие на следваща сутрин...

# 7 753
Дъщеря ми миналата седмица се вози на теснолинейката от Велинград до септември. Каза, че чисто било

Теснолинейката има влакове с нови вагони, много чисти, с вода и сапун в тоалетната. Но има все още и стари, те са доста похабени и с неприятен мирис. Преди няколко дни пътувах с точно такъв.

# 7 754
  • Сф
   Приятели ми поръчаха да резервирам за няколко дни през септември къща за гости, вила, в краен случай някой малък, хубав хотел в близост до рилските езера. Нищо не ми е познато в района, ще ровя из букинг, но ако някой има лични впечатления и препоръки, ще съм благодарна да сподели. За 7-8 човека. Както и какво друго интересно може да се гледа наоколо, освен езерата. Благодаря предварително!

Хотел Панорама в Паничище. Или хотел Бендида, пак там.

Общи условия

Активация на акаунт