? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 455
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 710
  • Сф
Има сайтове, които свалят видеото на компа ти. Съхранено ли е локално на твоята машина, няма опасност да изчезне, дори да го свалят от тубата

# 7 711
  • пустинята Гоби
По моя казус с БДЖ да кажа, че деца до 7 години пътували безплатно, та за малкото дете (6 г.) нищо не се наложи да вадя. Нито акт за раждане ми искаха, нито нищо. Явно това е карта "Дете", която реално не съм вадила, пък пак ми дадоха безплатен билет.

# 7 712
И моя мъж пътува с голямото ни дете на 4 г и половина и нищо не е плащал, никакъв документ не са му искали.

# 7 713
  • София
И аз съм пътувала с малко дете без карта или друго, но принципно тези документи имат функция на застраховка.

# 7 714
  • София
Искам да запазя/запиша на диск или флаш видео от тубата. По начин, че дори видеото да бъде свалено от там, аз да разполагам с него? Идеи как да го направя?
Към Мозилата има един add-on - Video download helper. С него могат да се свалят всякакви видеа и да си ги имаш на компа.
Затварят ли качването към Витоша уикенда? Мислех, че е само зимата, но чувам, че и лятото било така.
Принципно знакът важи целогодищно от 11 до 14 часа през уикендите. Друг е въпросът дали в конкретния ден ще има патрул, който да спира колите.

По въпроса за гледките от Копитото със сигурност се вижда добре залезът. През лятото Слънцето залязва на северозапад.

# 7 715
  • пустинята Гоби
Аз билет за детето имам, включително и запазено място. Картата за намаление на БДЖ не играе роля на застраховка определено. Картата за градския транспорт за дете под 7 годишна възраст е нещо съвсем различно. В БДЖ без билет, пък бил той и безплатен, не знам дали може да се пътува изобщо.

# 7 716
А билетите как ги издават - като билет с цена 0 лв. ли, или нещо подобно? И на мен много ми се иска през пролетта да заведа детето с влак до Копривщица, маршрутът бил много живописен през този сезон.

# 7 717
Маршрутът е живописен, ама влаковете все още не са. Close

# 7 718
  • пустинята Гоби
Да, билета е с цена 0 лева, мястото струва 50 стотинки.

Влаковете са същите като от нашето детство т.е. стари, но пътниците вътре поне аз като се прибирах преди 2 седмици от морето бяха съвсем добре (тук бях чела страхотии за пътниците във влаковете). Въпросният влак мина през Копривщица, не мисля, че е нещо, което не може да се прежали. А доколкото разбрах по разни маршрути има и нови влакове, тези които са с един голям вагон. Мои близки пътуваха с такъв влак, пак от морето и бяха доста доволни. Абе доста има какво да се желае, но това е положението.

# 7 719
Благодаря за отговора.
Ще се повозим ние от София град до София област и обратно, но през пролетта.

# 7 720
Аз пътувах в такъв (един голям общ вагон), когато автобусите стачкуваха, преди няколко месеца. Не ми го хвали! А в тоалетната не събрах смелост да погледна

Някой виждал ли е в Била ножовете, които се купуват с точки?

# 7 721
  • Буркина Фасо
аз.

Въпросният влак мина през Копривщица, не мисля, че е нещо, което не може да се прежали.
влак през Копривщица не минава.Smiley

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 13:59 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 7 722
  • София
Искам да запазя/запиша на диск или флаш видео от тубата. По начин, че дори видеото да бъде свалено от там, аз да разполагам с него? Идеи как да го направя?

Можете да свалите видеото локално на компютъра си като в адреса пред "youtube" добавите "ss".
Пример:
https://www.ssyoutube.com/watch?v=41vY5Y0Cgio&list=RD41vY5Y0Cgio&start_radio=1&ab_channel=M%C3%A5neskinOfficial

отваря нова страница, в която има бутон за download:

# 7 723
Как се таксуват бебешките колички, които се пренасят на борда на нискотарифните компании? Гледам, че има цена за детски колички, но не виждам отделно меню за борда или в багажното се плаща?
Всички модели, които видях надвишават размерите за ръчен багаж, съответно не знам каква е разликата.

При пътувания съм виждала и хора, които ги качват на борда, но и колички, товарени в багажното. Не разбирам, какво определя може ли да се вземе или не, ако всички надхвърлят размерите. Може би има някакво изключение или аз не гледам, където трябва? За Уиз и Райън Еър питам.

# 7 724
  • Сф
Аз пътувах в такъв (един голям общ вагон), когато автобусите стачкуваха, преди няколко месеца. Не ми го хвали! А в тоалетната не събрах смелост да погледна

и аз ги видях в нашата Била в неделята, преди да почне промоцията. Доста добре изглеждаха

Общи условия

Активация на акаунт