? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 438
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 725
  • София
Ако детето е до 2 години количката е безплатна. Чекира се на багажната лента и до стълбата на самолета е с тебе и бебето. Там я сгъваш и предаваш на хамалите. Като кацнеш я чакаш на багажната лента. Ела в темите за Райън и Уиз, полезно е.

# 7 726
Искам да запазя/запиша на диск или флаш видео от тубата. По начин, че дори видеото да бъде свалено от там, аз да разполагам с него? Идеи как да го направя?

Можете да свалите видеото локално на компютъра си като в адреса пред "youtube" добавите "ss".
Пример:
https://www.ssyoutube.com/watch?v=41vY5Y0Cgio&list=RD41vY5Y0Cgio&start_radio=1&ab_channel=M%C3%A5neskinOfficial

отваря нова страница, в която има бутон за download:

За жалост ми дава грешка 404 - страницата не е намерена.

# 7 727
Етеричното масло от лимонена трева може ли директно да се накапва върху дрехата против комари?

# 7 728
По моя казус с БДЖ да кажа, че деца до 7 години пътували безплатно, та за малкото дете (6 г.) нищо не се наложи да вадя. Нито акт за раждане ми искаха, нито нищо. Явно това е карта "Дете", която реално не съм вадила, пък пак ми дадоха безплатен билет.

Не точно...
Вадила съм карта Дете към БДЖ лятото на 2020г., струваше 1 лев и даваше право на деца от 7 до 10г да пътуват с 50 процента намаление във втори клас на влаковете.

# 7 729
   Приятели ми поръчаха да резервирам за няколко дни през септември къща за гости, вила, в краен случай някой малък, хубав хотел в близост до рилските езера. Нищо не ми е познато в района, ще ровя из букинг, но ако някой има лични впечатления и препоръки, ще съм благодарна да сподели. За 7-8 човека. Както и какво друго интересно може да се гледа наоколо, освен езерата. Благодаря предварително!

# 7 730
Етеричното масло от лимонена трева може ли директно да се накапва върху дрехата против комари?
Масло не бих казала на дреха. Едно време купувах от аптеката едни емотикончета, които бяха напоени с такова масло и лепях по детската количка и по дрехите на детето. Действаха против комари

# 7 731
Може да се оцвети/обезцвети мястото,на което е капнато.Въпреки това,аз съм капала, върху бели памучни тениски,не съм забелязала,да им се е случило нещо от това.Една-две капки са предостатъчни, миризмата е много силна.Само внимавай,да не капнеш на кожата,че направо изгаря.Или поне усещането е такова.

# 7 732
  • пустинята Гоби
По моя казус с БДЖ да кажа, че деца до 7 години пътували безплатно, та за малкото дете (6 г.) нищо не се наложи да вадя. Нито акт за раждане ми искаха, нито нищо. Явно това е карта "Дете", която реално не съм вадила, пък пак ми дадоха безплатен билет.

Не точно...
Вадила съм карта Дете към БДЖ лятото на 2020г., струваше 1 лев и даваше право на деца от 7 до 10г да пътуват с 50 процента намаление във втори клас на влаковете.
Права си. Не знам тогава как се купува онлайн билет на дете под 7 години, поне аз не успях да се справя и затова отидох до бюро за продажба на билети. Според сайта картата Дете "дава право на закупуване на билети с 50% намаление в първа и втора класа". Аз купих билети първа класа, че да са по-малко хората в купето, разликата в цената не е голяма.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 16:26 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 7 733
С какво мога да изпера бяла риза, понеже са се появили жълти петна?

# 7 734
А билетите как ги издават - като билет с цена 0 лв. ли, или нещо подобно? И на мен много ми се иска през пролетта да заведа детето с влак до Копривщица, маршрутът бил много живописен през този сезон.

Непоискан съвет от мен  Grinning
Теснолинейката от Гара Септември до Добринище също е много живописна. Ние бяхме с преспиване, но май можеше да се направи и двупосочно за един ден. Пътниците също са живописни, около Велинград се качи една група милички баби с шалвари и забрадки, като излезли от приказка. Говориха си през цялото време на някакъв местен диалект, нищичко не им разбрах Grinning

# 7 735
А билетите как ги издават - като билет с цена 0 лв. ли, или нещо подобно? И на мен много ми се иска през пролетта да заведа детето с влак до Копривщица, маршрутът бил много живописен през този сезон.

Непоискан съвет от мен  Grinning
Теснолинейката от Гара Септември до Добринище също е много живописна. Ние бяхме с преспиване, но май можеше да се направи и двупосочно за един ден. Пътниците също са живописни, около Велинград се качиха една група милички баби с шалвари и забрадки, като излезли от приказка. Говориха си през цялото време на някакъв местен диалект, нищичко не им разбрах Grinning

Благодаря, ще го имам предвид Simple Smile

------------

И един бърз градински въпрос - харесала съм три клематиса, дали ще се хванат, ако ги бодна сега. На косъм съм да ги поръчам, но първо да питам.

# 7 736
  • софия
С какво мога да изпера бяла риза, понеже са се появили жълти петна?
С прах за бяло пране и оставяш да съхне на слънце.

# 7 737
Ема, ако са в саксия ще се хванат. Вадиш и пресаждаш много внимателно, без да разбутваш пръстта и корените. Засади ги на място, където корените ще са засенчени и поливай редовно.

# 7 738
Ема, ако са в саксия ще се хванат. Вадиш и пресаждаш много внимателно, без да разбутваш пръстта и корените. Засади ги на място, където корените ще са засенчени и поливай редовно.

Да, в контейнерчета са. Благодаря за отговора.

# 7 739
Дъщеря ми миналата седмица се вози на теснолинейката от Велинград до септември. Каза, че чисто било

Общи условия

Активация на акаунт