Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 889
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 615
# 616
  • София
Интруктуран е да седи с маска.
С таткото сме плътно с маски и избягваме всякакви контакти, освен крайно наложителни.
Отменихме скромното празнуване на рождения ден, което беше планувано с 1(едно) ваксинирано приятелче (с ваксинирана майка)...
Това смятам за отговорно поведение ✌
Това не е отговорно поведение. Това е поведение на човек с психоза. Отидете на консултация с терапевт. Вирусът няма да изчезне, защо съсипвате психиката на детето си? Да, то боледува. Но и без пандемията пак щеше да боледува, нали? Стига с тия маски, стига с тия изолации. Животът си тече, не се закопавайте живи.

Mia Rulana, ма каааааааак пък не Ви беше срам така да се изкажете?!? Просто нямам думи колко грозно, неправилно и нередно окачествявате един добър пример за отговорно поведение посред пандемия. Заради такива безотговорни хаймани с отношение като Вашето ситуацията е такава, каквато е: life is life и да го духат умрелите, аз нали съм си добре, защо да се ограничавам въобще, абе яяяя да си берат лайката с тия мерки, маските ни задушават, ваксините са (insert random малоумщина), фалшификация на документи като за добро утро и прочие и прочие и прочие. Контрол няма, ама и лична отговорност като няма... тъй кат стане, ей тъй става...

Признавам си честно, че прочетох написаното във Вайбър канала на МОН и нищо не разбрах, така че просто ще чакам да видя кога ще затворят училището.
Едното дете вече е в карантина като контактно, с множество семейства като горепосоченото очаквам скоро да светнат и другите класове...
Безсилни пред егоизма и хорската простотия, липсата на контрол и уважение към науката, себе си и останалите, просто избор нямаме.

# 617
Интруктуран е да седи с маска.
С таткото сме плътно с маски и избягваме всякакви контакти, освен крайно наложителни.
Отменихме скромното празнуване на рождения ден, което беше планувано с 1(едно) ваксинирано приятелче (с ваксинирана майка)...
Това смятам за отговорно поведение ✌
Това не е отговорно поведение. Това е поведение на човек с психоза. Отидете на консултация с терапевт. Вирусът няма да изчезне, защо съсипвате психиката на детето си? Да, то боледува. Но и без пандемията пак щеше да боледува, нали? Стига с тия маски, стига с тия изолации. Животът си тече, не се закопавайте живи.

Mia Rulana, ма каааааааак пък не Ви беше срам така да се изкажете?!? Просто нямам думи колко грозно, неправилно и нередно окачествявате един добър пример за отговорно поведение посред пандемия. Заради такива безотговорни хаймани с отношение като Вашето ситуацията е такава, каквато е: life is life и да го духат умрелите, аз нали съм си добре, защо да се ограничавам въобще, абе яяяя да си берат лайката с тия мерки, маските ни задушават, ваксините са (insert random малоумщина), фалшификация на документи като за добро утро и прочие и прочие и прочие. Контрол няма, ама и лична отговорност като няма... тъй кат стане, ей тъй става...

+1
Mia Rulana, има деца и въобще хора, които и без пандемията боледуват , но сериозно и К-19 би ги довършил. Кво сега, те са сухи клечки, така и така ще умрат, да си ходят без маски и докъдето изкарат ли по пътя на вашата логика?
Една от причините , заради която предпочитам детето ми да е в ОРЕС е, че незнам дали няма да попадна в класа на детето ми на един (или повече) "отговорен" родител като Mia Rulana.

Аз също твърдя, че съм отговорна по време на пандемия. Маски сменям на всеки два часа, сутрин излизам в чантата си заредена с няколко, от дизефенктант ръцете ми са изгорели вече. Работя в офис, който снабдих с бактерицидна лампа  - гледам графика на срещите да е разреден и пускам лампата след всеки клиент, като после проветрявам, дезинфекцирам бюро, брави и други повърхности (това не само за моя сигурност, но и за тази на клиентите). Колкото и да ми се иска, не ходя по ресторанти, молове, почивки. Бях планувала октомври месец кратка спа ваканция, но като се вдигнаха бройките я отмених. Сега дори не смея да резервирам на ранно записване море, защото не знам какво , къде и кога ще се случи, но определено нещо не съм фен на АИ именно заради хигиената и мисленето на останалите.
Та, ако попадам в критериите на Mia Rulana за психиасалост, моля да ми препоръчате терапевт.

# 618
Докъде я докарахме, че хората с отговорно поведение, които спазват мерките, да ги кичат с диагноза. Всъщност в приятелския ми кръг повечето са с диагноза в такъв случай, с различна степен на проявление. В настоящия момент не бихме се събрали, нищо че сме ваксинирани всички, просто не е ОК. Дори и да не бяха карантинирани половината. Именно процентът на тези с "психози" спрямо останалите с неприкосновената свобода, определя хода на пандемията в различните държави и при едни и същи официални мерки, наблюдаваме съвсем различни криви. Те че ми кажат на мене!

# 619
Фандъкова каза, че в София са заети под 70% от леглата, но не интензивните. Има възможност за откриване на още легла.
Ей къде е Арена Армеец, място за легла бол!
В понеделник ще имат пак сбирка и се надява, че в София учениците ще продължават да учат присъствено, защото е края на срока.
Надежда всяка оставете! Всеки да се спасява както намери за добре!

# 620
И преди в края на януари беше края на срока, но се съобразяваха с грипа и пускаха децата.

# 621
Сербезова сърдечно благодари на Фандъкова за съдействието при ваксинацията и предполагам, че на нея ще прехвърлят топката да затваря или не училищата в София.
Фандъкова да се заема с другите неотложни за решаване проблеми на София, а не да затваря училища в които няма болни деца и учители.
Толкоз от мен по темата.
Разбира се, ще се появя в края на учебната година и ще направя равносметка, както бях обещала в началото на тази.
Прогнозите обаче на болшинството пишещи тук, започнали още през лятото, че цяла година ще си караме на ДО със сигурност не се сбъдват.
Flowers Hibiscus Simple Smile

# 622
  • Ямбол
Към момента е избран възможно най-разумният подход.
В нашата гимназия има само един клас в карантина до утре, никой от останалите в класа не се е разболял. В останалите класове почти няма отсъстващи.Колеги имаме двама болни, но го карат леко и другата седмица ги очакваме да се върнат.

# 623
Не мисля, че това е най-разумният подход.
В нашето училище вече 10тина паралелки са под карантина + много ученици /1/3 от нашия клас/ и 14 учители са в болнични. Да, края на срока е, но така или иначе половината часове не ги карат.
Снощи гледах по Тв, че в бургаската МГ половината учиеници са болни. Ноооо Всичко е точно!

# 624
Разумен е там, където няма заболели и отсъстващи. В останалите случаи, защото има такива, не е никак разумно да се броят интензивни легла, да си стоят празни тези интензивни легла (защото е спрян плановият прием и са пренасочени), а класовете да са полупразни и здрав учител да не е останал да преподава.
Добре, че остава опцията сам да си преценяш Simple Smile, като не подпишеш съгласие за тестване.

# 625
Дано не се стигне до висока заболеваемост и усложнения, било то заради ковид, грип или недобро обслужване на другите болести. Без ДО и децата няма да са пощадени. Дали идеята не е  хората ще се научат да се ваксинират против ковид, грип и всичко възможно.  Здрави нерви и късмет пожелавам на всички и всеки да се спасява както може.
Вчера по нова тв са казали че обмислят премахване на сертификата за антитела, но може и аз да съм разбрала погрешно.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 09:03 от Sparkles

# 626
Според мен планът не е идеален, но е най-доброто което сме имали и оценявам колко старание е вложено в него.
 Разумно и приемливо звучи. Да видим какъв ще е контрола.

Не мога да не отчета, че е съобразен с основния приоритет на БГ-мамите в темата- сервитьорките  и дискотеките ще бъдат последни. Искам обаче не само да се разгранича от този точно приоритет, но и да кажа че се срамувам заради съфорумките, които го поставиха като най-важен в темата. Срамувам се и се извинявам за това пред:
 1. Хронично болните лишени от достъп пациенти, а също и пред здравите към момента, които ще бъдат възпрепятствани да си  направят профилактика.
 2. Всички медици.
 3.Семействата и най-вече  непълнолетните деца, които са загубили или ще загубят родител, защото не сме направили достатъчно да го убедим на време, че ваксината наистина е могла да му спаси живота.

За периода 20 ноември 2021- 5 януари 2022 имам преки лични впечатления от столични клубове за билярд/боулинг и СПА-хотел. Посетителите са изцяло без маски. Има табели, но липсва контрол. Смятам , че поне  в следващите няколко седмици и оценявайки привилегията за това, че са оставени да работят до последно  наистина да се гарантира  поне носенето на маски. В противен случай  би било подигравка с жертвите на всички нас като общество .
   Според последните данни новият щам загива само за 20мин. във въздуха. Това значи, че обикновените мерки като маски , проветряване и дистанция сега биха били по-ефективни от всякога.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 08:49 от mamamari

# 627
  • София
Ще се демонстрират усложенения при неваксинираните. Така хем ще се начукат канчета, хем хората ще се научат да се ваксинират против ковид, грип и всичко, което им се каже, за да не бъдат подложени отново на същото.

Дръжки. То това се демонстрира от една година насам, ама фейсбук лелките викат, че не е вярно и ги лъжат. Те са учили биология 6 години.

# 628
Ще се демонстрират усложенения при неваксинираните. Така хем ще се начукат канчета, хем хората ще се научат да се ваксинират против ковид, грип и всичко, което им се каже, за да не бъдат подложени отново на същото.

Дръжки. То това се демонстрира от една година насам, ама фейсбук лелките викат, че не е вярно и ги лъжат. Те са учили биология 6 години.
Сега ще го видим за децата, затова са такива мерките за училищата. Има ваксини и трябва да им се намери място. Иначе не разбирам защо точно сега в сезона на грипа няма да пазят децата, както всяка година преди това. А напротив ще гледаме комбинациите на ковид, грип и претоварена здравна система в действие. След дъжд качулка ще бъдат мерките.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 09:04 от Sparkles

# 629
  • София
С теб явно не живеем в една държава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт