Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 885
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Скрит текст:
Аз те чета внимателно, виждам какви аргументи против решението имаш, но питам, какъв трябваше да е критерият, според теб. А питам, не за да се заяждам /ако искам да се заяждам говоря по съвсем различен начин/, а защото по принцип уважавам мненията ти. Иначе нямаше да си правя труда.

Това пък беше многократно обяснено. Върни се и прочети темата назад.

Прощавай, теб да съм те питала нещо? Да се казваш Фенси, случайно? Не ме включвай в безкрайните си чаршафи, ако обичаш.

Това е малко в стил "ама вие пък няма да гласувате за нас" и, като цяло, не е особено зряло поведение.

Да си на всяка манджа мерудия е още по-незряло.

Бояна, разбрах те. Но за част от тези мерки /ГТ, двойно тестване/ няма пари. За затварянето аз съм на по-различно мнение. Мисля, че е рано за такава мярка в момента.

# 721
"Присъствам" в час в момента. Преподавател, който липсва прекалено много цял 1 срок, обясни, че ще удължават срока. Този преподавател издържа без карантина само първата седмица на януари. Ми те до март да го удължават, ама децата не са отсъствали, че да им удължават срока.

# 722
Преди да ни ваксинират ни попитаха пием ли някакви лекарства и казаха ако има нещо да ходим там.
 Всички минахме още по времето на декларациите, че си носим сами рисковете.

Бояна , ваксинирахме се с първата достъпна ваксина, избягвахме пътувания и почивки до преди да го изкараме.
При най-малкото съмнение сме ходили в лаборатории, за да не разнасяме заразата. Така  съвсем случайно открихме, че сме заразени и си излязохме в 14 дневна карантина.
Не знам дали е достатъчно, но от нас толкова.
Не искам да съм лош пророк , но ако не спрем да се затваряме  само след няколко месеца ще си спомняме  за днес колко ни е било евтино. Няма да ни унищожи вируса. Ние сами ще си го направим . От гол инат и от любимото ни ''те ще ми кажат на мен''.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 14:24 от mamamari

# 723
  • София
КatiABV, на теб да не ти се плаща на брой коментирани (адекватно и не дотам) постове? Не си длъжна да отговаряш след всеки пост и да ни заливаш с размислите си в необятни и необхватни  писания. Почвам да те подозирам в логорея.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 16:26 от Fair Lady

# 724
  • София
Лейди, праговете за грипа са 250-280/10 000, не на 100 000.
Мен и детето ни преглеждаха обстойно преди ваксинацията за ковид и бустера ми, но бяхме при ЛЛ. Не знам брои ли се...

# 725
аз бях най-много "за" присъствено, вече не съм. От днес детето е с ковид. Викам бе болни има ли? Миии... и като почна да изрежда кой в клас бил с кашлица и хрема тази и миналата седмица, лошо ми стана.

оооо, сега го виждам, ужасно съжалявам за челния сблъсък.

Скрит текст:
децата не разказват, ако изрично не бъдат притиснати и поразпитани. Това е, което описах и напред, има една много тънка линия на натиск по темата. Още в началото започват с реплики в стил-нали знаете ако имате много отсъствия какво следва? Неусетно тук там някое дете отсъства, пропуска някой заветен тест и започва ходене по мъките как да го направи. Това поражда страх да не пропускат тест, отделно е нагласата, че с целия клас се минава по-лесно, отколкото индивидуално сам после да си го правиш. Да, големите не носят маски, моето дете на класното е било единствено с маска. И преподаватели не носят, с две изключения. Ходят деца с болни от ковид родители, неподадени за карантиниране. Ходят и кашлящи, с домашен тест тип нищо ми няма. Ходят не от огромна любов към ходенето, такива са обстоятелствата. Както писах, затова е и в скрит текст-това е модел от преди пандемията, лично сме били потърпевши, затова не е обект на темата, но сега в пандемия е малко по-различно мисля. Преди и с температура са ходили, сега чак толкова не мисля, че ще го направят. Не е до безотговорни родители. До манипулативен тънък натиск е.

# 726
  • София
Лейди, праговете за грипа са 250-280/10 000, не на 100 000.
Мен и детето ни преглеждаха обстойно преди ваксинацията за ковид и бустера ми, но бяхме при ЛЛ. Не знам брои ли се...
Благодаря за корекцията, Слънчевата. Накара ме да поровя из нета да видя и Ангел Кунчев те потвърди  Smile
Вероятно ЛЛ правят прегледи, още повече, че си познават пациентите и имат достъп и желание да проверят здравните им досиета, но във ваксинационните центрове в болници и изнесени, това не се случва.

# 727
При добро желание, пари ще се намерят. Желание няма.

Бояна, това са поръчки правени за точно определени фирми. Които имат наличностите и могат да ги доставят в определения срок. Знаем как се пишат правилата.

# 728
аз бях най-много "за" присъствено, вече не съм. От днес детето е с ковид. Викам бе болни има ли? Миии... и като почна да изрежда кой в клас бил с кашлица и хрема тази и миналата седмица, лошо ми стана.

оооо, сега го виждам, ужасно съжалявам за челния сблъсък.

Скрит текст:
децата не разказват, ако изрично не бъдат притиснати и поразпитани. Това е, което описах и напред, има една много тънка линия на натиск по темата. Още в началото започват с реплики в стил-нали знаете ако имате много отсъствия какво следва? Неусетно тук там някое дете отсъства, пропуска някой заветен тест и започва ходене по мъките как да го направи. Това поражда страх да не пропускат тест, отделно е нагласата, че с целия клас се минава по-лесно, отколкото индивидуално сам после да си го правиш. Да, големите не носят маски, моето дете на класното е било единствено с маска. И преподаватели не носят, с две изключения. Ходят деца с болни от ковид родители, неподадени за карантиниране. Ходят и кашлящи, с домашен тест тип нищо ми няма. Ходят не от огромна любов към ходенето, такива са обстоятелствата. Както писах, затова е и в скрит текст-това е модел от преди пандемията, лично сме били потърпевши, затова не е обект на темата, но сега в пандемия е малко по-различно мисля. Преди и с температура са ходили, сега чак толкова не мисля, че ще го направят. Не е до безотговорни родители. До манипулативен тънък натиск е.

Той Петков хубаво ги затвори за няколко дни, ама поне за нас късно. Все едно ми е как ще завършат срока - ако ще продължават така болни да ходят, по-добре да стоят вкъщи.

# 729
За много е късно, не само за вас. Както казах-ходеха си просто болни. Аз също минах на версия-да пишат служебна двойка след като е такъв зор. Другата седмица като ги върнат, да не мислиш, че няма да е същото? Слушам им часовете в момента. И по единия и по другия език едни и същи ги карат да четат текстове всеки път. Как па една оценка не сложиха до тук на тези текстове. Точно днес всички бойкотират и никой, подчертавам дебело-никой не е пипнал текста. Дори и вечно четящите. Каквото повикало....Извън пандемията пак ходят болни, това е положението. Единици си правят текущите оценки в срок. С нас се оправдават, че нали...понеже са по новата система, не знаят какво да правят. Един ги чака за присъствени тестове (поне още три теста) настоятелно, говори им за удължаване на срок. Ей затова ходят болни. Имало време до края на януари.

Ох, и не е по темата, ама нали са ДО. Сега трябваше да правят вс епак онлайн тест, и вместо да започнат с теста, ще се чете нещо си, па домашното ще се гледа и какво ли не. В момента се мълчи-дадено им е време да четат нещо си, въпросния текст. А съседите започнаха ремонт. И точно, когато започне теста ще е вече 16:00 и пускат хилтито, точно в стената срещу бюрото. И да я вдигнат да чете тогава-освен хилти друго няма да чуят. Оплаках се.
Цял 7 клас това дете изкара на бормашини от единия съсед с отличен успех, как учеше не знам. Сега 12 клас-същото. Та пак ме нарочвайте, че милея за ДО на всяка цена.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 15:35 от 705966

# 730
при нас(10ти клас) не ходят болни от зор за оценки или друго - доколкото виждам е просто липсваща здравна култура и отговорност към обществото. Едната във вторник дошла със "средна хрема", както каза дъщеря ми, още в рамките на деня й станало много зле и си тръгнала. Дете, което като не е готово за изпитвания, спокойно бяга от час. Та не е била на зор, просто нефелна работа, какво да кажа... И така се изредили за 10 дни всички, след празничното посрещане на 2022...

# 731
Е, че те от 10 клас нататък половината са по дискотеките, това е друг нюанс сред причините, родителите дори нямат идея с хрема ли е била или не-по  правило важното е, че се е докопала до елита, да ходи там на училище да избута и това е.

# 732
  • София
при нас(10ти клас) не ходят болни от зор за оценки или друго - доколкото виждам е просто липсваща здравна култура и отговорност към обществото. Едната във вторник дошла със "средна хрема", както каза дъщеря ми, още в рамките на деня й станало много зле и си тръгнала. Дете, което като не е готово за изпитвания, спокойно бяга от час. Та не е била на зор, просто нефелна работа, какво да кажа... И така се изредили за 10 дни всички, след празничното посрещане на 2022...

Децата и подрастващите така или иначе имитират нашето поведение - т.е. децата имитират, подрастващите вече са получили начално възпитание - или във всеки случай са го получили толкова, колкото изобщо някога в живота си ще го имат - и действат съобразно него... Не е нефелна, а безотговорна работа, но вината е толкова (или повече) у нас, отколкото у пост-детето.
Но ако прегледаш темите, третиращи "градинския сопол" ще спреш да се учудваш... Тъкмо тези, подрастващите, ни показват като в кристално огледало. Sad

# 733
Явно тестове ще има, па даже и се знае какви са, току що получихме по мейлите инструкция за нов щадящ тест - отново с плюене, пише, че ще се използва от 17 януари нататък.

# 734
Други лапачи- други доставчици- други тестове. Качество- ??? друго????

Общи условия

Активация на акаунт