Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 882
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 735
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, къде беше обявено, че директор може да обяви ОЕРС при повече от 25% заболеваемост? Не мога да го намеря ... Отпаднало ли е с днешна дата? Благодаря!

# 736
  • European Union
Тези тестове са различни, но все още са от старите доставчици.

# 737
  • София
По-тежки изпити за оформянето на срочните оценки очакват учениците, които са останали да се обучават онлайн по свое желание и не се върнаха в класните стаи, след като бяха осигурени тестове за школата. Те ще бъдат привикани отделно от съучениците си и ще бъдат препитвани на по-голям материал от класа си, сподели директорът на 51-во СУ „Елисавета Багряна“ Асен Александров.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/oformjat-onlajn-uchenicite-s-po … iti-temata-295405

# 738
  • София
Това ми идва в повече на мен!
Докато се чудеха, как да затворят децата, сега се чудят как насила да ги изкарат отново. Същата идиотщина е и това, като и предното...

# 739
Тези хора дали мислят преди говорят изобщо... Някой по-разтропан родител доста може да ги поизпоти, ако си постави за цел. Макар че може и журналистическият преразказ да се окаже не съвсем точен.

# 740
"равнопоставеност", а?
Не е нужно да се говори, то нали се прави.

# 741
  • Ямбол
Изобщо няма да ги викам повече за изпитване. Имат необходимия минимум оценки тези, които отказват тестване и ако до края на срока не се появят. Ще ги оформя според оценките им, но не средноаритметично. Едно от тях ще ме занимава с консултации, понеже дотук е за две, но какво да се прави, толкова е показало.

# 742
Точно този източник на информация е доста компроминтиран.

# 743
"Присъствено тази седмица учат почти 577 000 ученици, сочат последните данни на просветното ведомство. Обучаващите се от 1-ви до 12-и клас обаче са близо 691 000. Това означава, че повече от 100 000 деца са останали да учат онлайн. "
Надявам се числата да са точни. Единичните обучаващи се ДО се оказват 17%, 1/6 от всички.
Целта е ясна. Чувствам се омерзена от дискриминативното отношение. И сега ще слушам как ни се пада, щом пък не щем да идем в училище! Повръща ми се! Както на мъж ми му се повръща от химиотерапията!

# 744
  • София
Целта е ясна. Чувствам се омерзена от дискриминативното отношение. И сега ще слушам как ни се пада, щом пък не щем да идем в училище! Повръща ми се! Както на мъж ми му се повръща от химиотерапията!
Абсолютно не!
Току- що казвах на приятелка, че ме е яд, че принудителните мерки пак децата ги отнасят! Единствено и само те, докато всичко други си преценят по нещо...

# 745
Много от обучаващите се в ОРЕС са така по принуда, а не по желание. Има доста карантинирани паралелки и ученици. Те също влизат в този процент.

# 746
  • София
Също така доста от обучаващите се присъствено отидоха, за да не им отмъщават после, че са усложнили живота на някого. Още помня обективната оценка слаб 2, която получих, защото пропуснах контролно по история заради заболяване от варицела. С три шестици след това ми оформиха средноаритметично 3 за срока Simple Smile Нямаше да го споменавам, ако въпросната госпожа (тогава другарка), още не работеше в същото училище.

# 747
Не че нещо, но средното аритметично на двойка и три шестици не е точно три. Simple Smile

# 748
  • София
Даже и приблизително не е три.

# 749
  • София
Такава беше сметката на учителката. На*ка ми цяла диплома с шестици, но получих ценен житейски урок. От училището може да не са ми останали добри спомени, но поне научих да се оправям с неприятни хора и ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт