Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 875
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 765
Аз на себе си отказвам да се сърдя. Ваксинирахме се в първия момент, в който това беше възможно. Ваксинирахме възрастните си родители. Ваксинирахме децата си щом това беше разрешено. Носим си маските, където е необходимо. Не ходим болни насам-натам. Децата не ходят подсмърчащи и кашлящи на училище. Та защо да се сърдя на себе си? Направили сме всичко за защита на нашето здраве и каквото можем за защита на цялото общество. Отказвам да нося отговорност за останалата част на обществото и да се опитвам да ги пазя като затворя децата си вкъщи без училище и без спорт.

# 766
  • София
Кой е казал, че това е обикновена настинка, че болниците са пълни със страхливци и т.н.? Изтрити постове ли има или на някой му се привиждат несъществуващи неща?

# 767
  • Пловдив
Стон, за съжаление ние не носим отговорността за безхаберието на 70% от обществото. Но търпим последствията.....Та на кого да се сърдя освен на себе си за безкрайната ми толерантност към нагласата това е безобидна хрема.

Санака, нищо не ми се привижда. Спрях да чета съседната тема, щото току долети някоя бяла птица, която да обясни що за паникьори и страхливци сме......И така вече 2 години.....Такива са нагласите в обществото. Или не са?

# 768
  • София
Оф, Кати! Rolling Eyes Питам дали някой в тази тема е казвал подобни работи, а не какво ти е казала незнам-си-коя продавачка, преди незнам-си-колко години. Все едно да питам колко е часът, а ти да ми отговориш, че ще вали.  А що се отнася до цитирането на Испания, явно не правиш разлика между изнасяне на информация /каквото беше това/ и изказване на лично мнение. Аман от ирелевантните ти постове!

# 769
Ох, Стаматов пак изкърти. Joy
След като днес сутринта министър Денков сподели в национален ефир, че обмислят по-дълга междусрочна ваканция, но първо трябва да обсъдят идеята на Отраслов съвет, преди десет минути председателят на СРСНПБ е обновил ФБ статуса си.
СРСНПБ внася в понеделник искане до Министъра на образованието за извънредна ваканция на учениците за времето от 28 януари до 2 февруари.
След завършването на първия учебен срок, допълнителните дни биха допринесли:
- за реална почивка на учениците;
- за нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите поради заболяване или карантиниране;
- за откъсване на всички ученици за седмица от училищната среда и възможност за нормално започване на втори учебен срок.
Директорската гилдия се надяваме на подкрепа от МОН и от социалните партньори в образованието.

Аз бих предложила вторият срок да започне на 7. февруари вместо на трети, но не съм председател на организация със сложна абревиатура.

# 770
  • София
Не му е за първи път с чужда пита помен да прави.

# 771
  • Пловдив
В тази тема всички сме ваксинирани, носим маски, спазваме дистанция, дисциплинирани сме, отговорни сме, съпричастни сме. И това автоматично означава, че цялото общество е като нас. Това е форум за скучаещи домакини, хоум офис, който също скучае и много "работещи" с бол време да пишат по темите и да пазаруват онлайн. И? Дали е достоверно? И дали само темата е показател? И аз се чудя де се пука връзката на темата с реалността.

# 772
Дидева, от 28 до 2 включително ли значи при тях?  Защото 28 е петък, а 2 сряда. Ако не е, значи им пускат понеделника само.

# 773
Не знам, цитирала съм дословно многоуважаемия председател на СРСНПБ. Предполагам, че МОН също имат вариант, но академик Денков само загатна за удължаване без да конкретизира датите. Предполагам, че има насрочен Отраслов съвет в близките дни, така че скоро ще стане ясно какво ще бъде прието на практика.
Да видим и как ще се развие ситуацията с поръчката за тестовете. Времето е доста кратко, условията са много. И въпреки че дъвкаха Кацаров за предходните поръчки, мисля че и сега е известно кой ще спечели. Едва ли са много тези, които могат да покрият изискванията в срок от днес за утре.

# 774
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Как е по вашите училища с карантинирани класове? В училището на моите деца - малко, основно, квартално с 25 паралелки ... миналата седмица са карантинирани 7 паралелки ... от понеделник започват с 12 карантинирани паралелки и в сряда/четвъртък ще се връщат тези от предната седмица ... И ще се върнат, ама ... май започваме играта - три/четири дни на училище после седмица у дома ...

# 775
Ми как сме. Всеки различно Simple Smile
Някъде с много карантинни, другаде с нула.
Иначе най-обичам ваканциите тип петък-събота-неделя=3 дни. Ми не са 3, един ден е. Аман. Все едно аз да си пусна отпуск 3 дни от петък, и да ми ги броят събота и неделя.
Какво ми ти приключване на срока на 28-ми, че то нашите сега го започват този срок Simple Smile))

# 776
  • София
Класа на сина ми го карантинираха днес. А класът на дъщеря ми днес излезе от карантина. И за двамата това е първа карантина от началото на пандемията.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 21:49 от sanaka

# 777
Дидева, от 28 до 2 включително ли значи при тях?  Защото 28 е петък, а 2 сряда. Ако не е, значи им пускат понеделника само.

Пак недомислици! Защо ще включват събота и неделя. За започнат от 31-ви до края на седмицата. Имам чувството, че Стаматов се чуди каква по-голяма простотия да измисли, след тази за наваксване през лятото.

# 778
Защото у нас е патент ваканция петък-събота-неделя да се брои като 3 дни ваканция, а не един. Не сте ли им свикнали вече?

# 779
  • София
При нас днес пратиха имейл за ДО другата седмица на 5-7 клас, заради много болни (някои за втори път) и много карантинирани учители. Също и ученици, но по-малко, в класа на дъщеря ми няма болни деца. Заради учителите обаче няма как, тези в карантина ще преподават онлайн. Каквото такова, вече спирам да го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт