Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 092
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
В кои държави вирусът протича по-леко и за по-кратко време, не пълни болници и не умират масово хора? Хайде не се правете на умрели лисици. Там, където хората имат висока степен на ваксинация. И вие защо решихте, че и тук ще е така. Честно, аз не изпадам в излишни драми заради ДО, но заради ей такива яйляшки разсъждения  на ДО не му се види края и взе да ми писва. Пък съм от Пловдив, където е измислен яйляка.

# 181
В кои държави вирусът протича по-леко и за по-кратко време, не пълни болници и не умират масово хора? Хайде не се правете на умрели лисици. Там, където хората имат висока степен на ваксинация. И вие защо решихте, че и тук ще е така. Честно, аз не изпадам в излишни драми заради ДО, но заради ей такива яйляшки разсъждения  на ДО не му се види края и взе да ми писва. Пък съм от Пловдив, където е измислен яйляка.
Нали правото човек да избере да не се ваксинира  с всички + и - от последствията е лично?
Редно ли е  на  избралите да се ваксинират ще бъдат налагани принуди и ограничения за избрали да НЕ се ваксинират и това неограничено във времето?
 Още от самото начало се знаеше, че всяка нова мутация ще става все по-лесно прилепчива а силата и тежестта ще намалява. Знаем, че от тук насетне този вирус ще живее сред нас. Следва ли от това  избралите да не се ваксинират  българи да изискват живота на всички останали свои съграждани  да бъде променен завинаги? Да допуснем, че се случи, това пак няма да спре движението на вируса, защото няма как да кажем на света да спре да се върти, хора и стоки да не се движат и да попаднем в пълна изолация.
  Наистина е много тъжно, че беше допуснато тези хора да си мислят , че имат избор дали да се ваксинират или не. Реалният избор е само кога да го направят и с коя ваксина. Всичко друго са заблуди, за които се заплаща с живота и здравето. Оживелите след вируса неваксинирани  ще са всичко друго, но не и здрави хора.
Това е национална трагедия.

Много се коментира как ваксинирани също се заразяват и боледуват, но няма  информация с коя ваксина са били ваксинирани, а би било интересно.
Скрит текст:
Мои близки и роднини (15-20човека)сме с ваксини по старата технология( АЗ и Спутник). Най-младите сред нас са около 50 г, а най-възрастните 76. Онези сред нас ,които са изкарали делта-та са били без температура , с лека хрема за 2-3 дни  и загуба на обоняние за 10-14 дни.

# 182
Хора, темата е за обучение, не за или против ваксинирането.
За мен е недопустимо, след толкова време в пандемия, да продължава да се отхвърля ДО, да дърпаме назад към хартията (по възможност гланцирана, скъпа и тежка) с милион печати. Образованието ни е под всякаква критика преди пандемията и ДО. Сега беше и момента да се премине от лъскави гланцирани прескъпи учебници, на таблети. Нищо, нека носят децата, няма проблем...

# 183
Последния локдун за учениците бе наложен без оглед на това кой е ваксиниран и кой не.
Хлапетата можеха да се събират без маски във всеки клуб, но бяха лишени от правото да ходят на училище.
И това защото трябва да пазят възрастните, които не бяха лишени от никакви свои права.
 Не децата пълнят болниците . Не е решение да бъдат затваряни. Време е рисковите възрастни да се погрижат за себе си, вместо през няколко месеца да имат претенции какво да се случва с чуждите деца.

# 184
Току що прочетох, че според новия шеф на пандемичния щаб вероятно отново ще се премине към ДО. Били сме в подножието на пика, децата не позитивирали често, но били разпространители и затова пак ще учат онлайн. А хората с подбрадници из суперите и ресторантите, в градския транспорт и т. н. хич не са разпространители…Дотук с твърденията, че последно ще пипнат училищата.Честито! И така до края на света…

# 185
  • European Union
Хора, темата е за обучение, не за или против ваксинирането.
За мен е недопустимо, след толкова време в пандемия, да продължава да се отхвърля ДО, да дърпаме назад към хартията (по възможност гланцирана, скъпа и тежка) с милион печати. Образованието ни е под всякаква критика преди пандемията и ДО. Сега беше и момента да се премине от лъскави гланцирани прескъпи учебници, на таблети. Нищо, нека носят децата, няма проблем...
Не мисля, че таблетите могат да заменят учебниците. Но със сигурност може да се помисли в посока на премахване на скъпите и гланцирани учебници. Както и на десетките помагала и учебни тетрадки, които децата ми са принудени да носят всеки ден.

Аз също не искам удължаване на учебната година или пък започване по-рано. Децата ми учат и се уморяват, имат нужда от ваканции. Не искам да ги пращам в училище, за да ми ги гледат там или да имитират учене.

# 186
Последния локдун за учениците бе наложен без оглед на това кой е ваксиниран и кой не.
Хлапетата можеха да се събират без маски във всеки клуб, но бяха лишени от правото да ходят на училище.
И това защото трябва да пазят възрастните, които не бяха лишени от никакви свои права.
 Не децата пълнят болниците . Не е решение да бъдат затваряни. Време е рисковите възрастни да се погрижат за себе си, вместо през няколко месеца да имат претенции какво да се случва с чуждите деца.

Никакво значение няма кой пълни болниците.
Хлапетата освен, че се събират, можеха да бъдат научени и да учат. Ама то това се изгражда като отношение 1-7 клас, минало и заминало, та да се очаква сега от тях нещо.
Рисковите групи в началото бяха изтикани - ваксинираха се приоритетно по фирми (за норки) и свои хора, приоритетните се наредиха на опашки на зелени коридори.
Локдаун у нас няма и не е имало никога.
На училище се ходи плътно-нямат ден пропуснат, освен такива с отсъстващи учители.
В момента има куп болни деца, скупчени, за да правят таргет за оценки, вместо да им се преподава. Не са в училище да учат, а да ги изпитват. Влико. Защото са много важни хартиените изпитвания и прословутото оформяне.
Не се тестват адекватно, такива със сертификати влизат болни в клас.
Ами, не закъсня и карантината. И отново болен и отсъстващ преподавател.

# 187
  • София
Току що прочетох, че според новия шеф на пандемичния щаб вероятно отново ще се премине към ДО. Били сме в подножието на пика, децата не позитивирали често, но били разпространители и затова пак ще учат онлайн. А хората с подбрадници из суперите и ресторантите, в градския транспорт и т. н. хич не са разпространители…Дотук с твърденията, че последно ще пипнат училищата.Честито! И така до края на света…
Да, това беше ясно, а някои твърдяха, че съм просто негативна. Позитивна съм, но не съм сляпа.

"Йорданов каза, дали ще има нов локдаун.

"Обмисляме нещата, готови сме. Вероятно, с най-голямо внимание следим какво се случва в училищата. Децата разнасят в семействата си вируса. Така, че една от първите стъпки е да преминем към онлайн обучение. Прочуваме в момента при какви стойности да се затварят училищата. Те са около 500-600. Почти сме ги стигнали", каза зам.-министърът.
"

В София тези 500-600 сме ги задминали отдавна и отиваме към 1000.

# 188
Нека не наричаме реализма негативизъм.  Съвсем адекватно е усещането да вървим към затваряне, за бързото разпространение на омикрон знаехме преди празниците и се очакваше. Когато половината клас е болен, макар и да го изкарат леко и дано, когато двама-трима преподаватели отново липсват - учебен процес така или иначе няма. Ходенето на училище не е само за запълване на свободното време на децата денем да не висят да цъкат игрички вкъщи.

# 189
Как са го разнесли тези деца като са били в коледна ваканция?
И какво на ски може, на училище -не.
Да не си ученик в тази държава. Да гледат какво им се случва и да си правят сметка дали да създават тук семейство и да  раждат деца та да ги отглеждат все едно са домашни любимци, а не човешки същества.
 Има ли друга държава, която толкова пъти и за толкова дълго си затвори учениците?

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 10:10 от mamamari

# 190
Здравейте, дете ми е онлайн и днес ми каза, че една от госпожите го е задължила да ходи присъствено да го изпита иначе нямала да го оформи за срока, а друга им отказала на тези, които са онлайн да им дава тест, а щяла да ги чака да отидат в училище. Имат ли право да задължават така и да отказват да оформят?

# 191
Както го разнасяме всички, що за въпрос? Във вторник плюят-не позитивират и са в клас. В четвъртък петима са с температура и позитивират. Много чудно как.

ПП. На ски, преди пандемията, се ходеше също усилено. С фалшиви бележки. Аз самата съм ходила някога на ски, вместо на училище, неграмотна не съм. Като няма нормална зимна ваканция, така ще е. И при присъствено обучение.

# 192
  • София
Както казах, в класът на детето ми, единственият младеж, който е на ски, е този, който пожелание е ОРЕС.
Да ги затварят, че и другите да се облажат от тази възможност! Ай, сиктир!

# 193
  • Бургас
Да, имат право. Има Заповед от министъра, че не е равнопоставено да се оценяват вкъщи и трябва да се явят в училище.

# 194
Нищо лошо няма младежа да е онлайн и да е на ски.
Крайно време е да не слагаме една уравниловка, че се учи адекватно само и единствено присъствено, особено при големите ученици.
Конкретно моето дете учи доста по-добре вкъщи. Дали ще го съчетае със ски или с плуване е личен избор. Задължително е да има спорт и да се излиза на въздух. Не пречи на абсолютно никой, проявил желание да е присъствено, слуша си уроците, учи си ги, подготвя се. Не виждам с какво пречи моето дете, което е онлайн, на останалите.

Общи условия

Активация на акаунт