Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 079
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 210
Към момента, всеки желаещ има достъп и е присъствено. Дори болни си има ходещи присъствено. Не виждам въобще драма аз.

# 211
Забележете! Дори не обсъждаме затваряне на Банско, а на всички ученици.
Всички!

# 212
  • София
Превантивно трябва да се затварят кръчми, кина и подобни, не неща от първа необходимост като магазини за хранителни стоки и училища.
В това няма никакъв спор, но както виждаме, никакви мерки няма извън училищата, затова и ситуацията е такава, каквато е. Аз разсъждавам по наличностите, а не по онова, което би следвало. Във Франция при най-сериозните локдауни учениците бяха присъствено, но с уговорката, че гимназистите бяха 50% от времето онлайн и много от тези присъствено само са търкали чиновете при отсъстващи учители. Но нямаха ДО. Просто там приоритетите им са различни. Тук приоритетите ни са кръчмите, ските и да не се стресираме.

# 213
  • Пловдив
Никъде по света, в нормалните държави, никой нищо вече не затваря. Ама като говорихме преди 1-2 години, че трябва онзи пример да се следва, а не махленския, мне, не можело. Там терор, геноцид, нарушени права. Пък сега дайде време и ние да правим като тях. Ще правим, ама на куково лято.....Тук още си играем на отвори-затвори.

# 214
  • София
Никъде по света, в нормалните държави, никой нищо вече не затваря. Ама като говорихме преди 1-2 години, че трябва онзи пример да се следва, а не махленския, мне, не можело. Там терор, геноцид, нарушени права. Пък сега дайде време и ние да правим като тях. Ще правим, ама на куково лято.....Тук още си играем на отвори-затвори.
За никъде по света не бих се изхвърляла. Във Виена бяха на ДО през декември, на приятелка децата в Швейцария сега са на ДО, та затварят си и още как, ама не само децата, разбира се.

# 215
Дяволът е в детайлите, които все някак ни убягват.
Да затварят , но  колко често и за колко?
 Къде в Европа го има това нашето ''решение''?

# 216
  • Пловдив
Възможно е, но не чак в такава степен. Австрия затвориха заради ски сезона. До последно не беше ясно едни приятели дали ще пътуват. Хората си пазят бизнеса. Краткотрайни ограничения, вероятно ще продължат да бъдат въвеждани, но не и като при нас.....вече 3 години ДО.

# 217
  • София
При нас никога не затваряме дискотеките и кръчмите, това е положението. Приоритети. Вчера Алигбегов нагло е заявил, че от декември изобщо не проверяват за ЗС, нещо което всички знаем, защото не били приели ЗС за държавната администрация. И това изказване просто потъна, а е признание, че се нарушава умишлено закона. Толкова за мерките и приоритетите.

# 218
  • София

Никакво значение няма кой пълни болниците.
Хлапетата освен, че се събират, можеха да бъдат научени и да учат. Ама то това се изгражда като отношение 1-7 клас, минало и заминало, та да се очаква сега от тях нещо.
А какво правим с малките? С прогимназистите, които вече трета година са в големи периоди ДО? Те как да се научат да учат? Лесно е да се говори от позицията на родител на гимназист. И аз имам гимназистка, но и петокласник. Разликата в последиците от ДО е огромна.

# 219
Колко  са родителите на гимназисти, които  могат пълноценно да преподават на децата си по всичко ?
 Останалите какво да правим? За да не останат дупки се налага второ паралелно обучение, а това+ допълнителните езици  е убийствено натоварване за очите. Почти не остава време за спорт.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 11:48 от mamamari

# 220

е глупости - локдаун имаше и в Австрия декември, и в момента в Холандия. Това продължава да е мярка за ограничаване на контактите без маска, щото е ясно как в бара и кръчмата махаш маската, за да ядеш. Имат и ограничения колко души могат да ти дойдат на гости или с колко можеш да ходиш по улицата. А тук има едно голямо нищо и пак ще затворим училищата.

# 221
Ясно е, че съвсем скоро ще минем на ДО. При тези стойности и при това, което се очаква надали някой вярва, че ще се размине. Тъй като сега наближава края на срока и се оформят оценки, редно е да се внесе яснота как ще се процедира за приключване на срока.
Здравето на ученици и учители, пък и на всички хора е най-важно. Нищо няма да стане за няколко седмици ДО.

# 222
Чиста статистика: детето ми е на ДО, прикрепено към съседна паралелка, от която на ДО е 1 дете. Днес от клас 26 са присъствали 14. останалите са болни.
Личното мнение по въпроса за ученето на учене: не съм разчитала на такова на училището никога.

# 223
  • София
Ами, зависи от училището. Аз все на него съм разчитала и вече два пъти се случи чудесно.

# 224
На вълкът затуй му е дебел вратът, защото сам си върши работата.

Общи условия

Активация на акаунт