Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 063
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Забележете! Дори не обсъждаме затваряне на Банско, а на всички ученици.
Всички!

С уточнението, че аз лично не просто не съм от Банско, но ски изобщо не карам, в началното училище се научих да правя завой с "рало" и от тогава не съм се и качвала, съм длъжна да припомня, че все пак и в Банско живеят хора. И те хляб ядат, и те с енергия се отопляват... и те деца гледат. За тях този въпрос е точно толкова на живот и смърт, колкото е и здравният - за разлика от непременно присъственото обучение, което все пак... не е животозастрашаващо. Хайде да не гледаме на "обслужващите" от висотата на нашите "мениджмънти" офисни, или... както си му викаха едно време, "секретарка". Някак не е редно. Не забравяйте, че сервитьорките завод няма скоро да отворят, че да си работят в него, ама офисни менажерки могат да станат. Щото са и млади, и готини, и кафе могат да правят, и да се усмихват подкупващо умеят. И може в някакъв момент без работа и без доходи да се озовете и вие... Някак много грозно иде презрителното отношение към презряните слуги и пълното безразличие към тяхното финансово състояние и дори финансово оцеляване. И не, и от тях не съм. Моето място нито барманката, нито офисната менажерка ще могат да го заемат - но все пак съм готова да се поставя на мястото и на двете и да погледна света през техните очи...

Поста, който цитирате се отнасяше до написаното от  Бояна  на стр. 14 от текущата тема пост 195
Тя написа:

"Не съм против ските, но както ви казах, в луксозните чуждестранни училища е масов мор още от началото на седмицата, толкова положителни не е имало никога преди. Поне при нас ги знам къде са били и половината бяха в Банско. И сега контактните им са на училище, някои окапват, други ги чакаме и така. Не знам как е в масовите училища...."
  Коментираше се  се   затваряне на всички ученици...
По надолу и други потребители попитаха и според мен с основание защо да се затварят всички, т.е и тези, които не са били на ски в Банско....
   Не знам как да коментирам вашите ...ъ...свободни съчинения на тема...и аз не разбрах.
За това от мен наздраве! Wine Glass
И хубава вечер.

Дори не се коментира затваряне на Банско - и да, така и трябва да бъде. Коментира се затваряне на всички училища - това също е правилно (дали точно в този момент е правилно да се направи, или да се устиска, ако е възможно - вероятно не е - до края на срока е друга тема). Но да се обсъжда при всяко положение е правилно.

# 256
  • София
Кати, изобщо не коментирам кое е лесно, ко не е. Смешно е друго, не преквалификацията на сервитьорките. Знам, че Санака ще разбере. 😉

# 257
  • София
Не, бе , Санака!
Сервитьорката може да стане офисна менажерка. 😂
Да, бе, Слънце, ама:
Хайде да не гледаме на "обслужващите" от висотата на нашите "мениджмънти" офисни, или... както си му викаха едно време, "секретарка".
[/color]
Та не разбрах коя е въпросната офис менижърка в темата, към която бе насочена тази поредна тирада. Joy

# 258
  • София
Кати, изобщо не коментирам кое е лесно, ко не е. Смешно е друго, не преквалификацията на сервитьорките. Знам, че Санака ще разбере. 😉

Длъжността "секретарка" (офисен менежер) не изисква Бог знае каква квалификация. А сервитьорките доста често имат такава в излишък... но са млади, енергични, готини, харесвани, вземат големи бакшиши и им е забавно. Твърде често след 10-на години работа от този тип, като поостареят, поотпуснат се, поизморят се и народят деца си сменят амплоато. Немалък процент от секретарките, пардон, офисните менажерки, са именно бивши "ама то само докато следвам и още мъъъничко, да понатрупам малко пари" сервитьорки. Които... не биха издържали на конкуренцията на по-младите, по-енергични и по-необременени с ангажименти към деца и семейство свои версии.

# 259
  • София
Неспасяемо е! Joy

# 260

Изключително модерна длъжност. Можеш да си сигурна, че доста от родителките в големите градове имат длъжности, близки до тази.

Дай статистика, която да онагледи "доста". Моля настоятелно!
Кати, ти нали беше учителка? От позицията на коя масова, входяща тройка на приемен изпит за учителския говориш с такова пренебрежение за коя да е професия? Много офис мениджъри знаят по 3 езика и имат компенции да се оправят с администриране на офис, просто счетоводство и менажиране на хора. И не, не съм и не съм била такава. Но знам какви задължения и компетенции имат в добри фирми.

# 261
  • София

НИКОГА не съм била учителка; изобщо нямам педагогическа правоспособност. Изследовател съм.
Много секретарки имат най-разнообразни задължения, вкл. познаване на езици, съвсем като много сервитьорки. Които, в повечето случаи, имат по-добри познания по езиците от секретарките, които не са се изживявали преди това като сервитьорки (повечето, да си го кажем честно, са).

# 262
  • София
Даам, сервитьорките са известни с перфектното владеене на езици.

# 263
Моля ви, спрете да наливате вода в синята мелница. Ясно е, че сама няма да спре.

# 264
Аз пак нещо не съм в час. Сега ще се минава ли на ДО или не?

# 265
  • София
От страницата на МЗ във Фейсбук:
"Министър Сербезова: Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще се предприемат други мерки
„Преди да се пристъпи към онлайн обучение на учениците ще се предприемат други мерки - спиране на извънкласните занимания, увеличаване броя на тестването на учениците, обучение по график“. Това посочи министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова пред медии в кулоарите на Народното събрание. Тя беше категорична, че преди обявяването на нови мерки, те ще бъдат предварително обсъдени с МОН и ще бъдат обяснявани на обществото – защо и на базата на какво се въвеждат.
"

# 266
Явно този Йорданов от пандемичния комитет се е изцепил доста неподготвен сутринта. Доколкото разбрах МОН и МЗ са били заринати със запитвания и Сербезова сега замазва колосалния му гаф.

# 267
  • София
Явно този Йорданов от пандемичния комитет се е изцепил доста неподготвен сутринта. Доколкото разбрах МОН и МЗ са били заринати със запитвания и Сербезова сега замазва колосалния му гаф.
То какво го замазва като казва "първо", т.е. пак не казва, че няма да има ДО. Но карай. Нека да видим къде са тестовете, с които евентуално ще се тества по-често, както и какви ще са, защото настоящите са до 17-ти, а и изобщо за големите това с плюенето е нелепо. Мисля, че всеки над 1-12 годишна възраст може да си бръкне с клечка в носа сам и да си вземе проба.

# 268
обучение по график ротация ли ще рече?

# 269
  • София
Опасявам се, че да.

Общи условия

Активация на акаунт