Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 029
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Да, да, така е, аз просто уточнявам какъв е нашият случай.

# 346
  • София
Със сегашните бройки заразени на база 7/14 дни за София очаква ли се някаква промяна в символичните мерки? В нашия клас уж няма коронясани, а една трета отсъстват, други подсмърчат и подкашлят.

# 347

Т.е. и с тестване в понеделник, и без тестване все тая. Ако не въведат поне двукратно, няма никакъв смисъл. В къщи си отиват само доказано заразните в понеделник. До следващия понеделник или до симптоми останалите си ходят на училище.

# 348
  • София

Т.е. и с тестване в понеделник, и без тестване все тая. Ако не въведат поне двукратно, няма никакъв смисъл. В къщи си отиват само доказано заразните в понеделник. До следващия понеделник или до симптоми останалите си ходят на училище.
Така е, но тестове има само до 17-ти и то при тестване веднъж седмично, та ако от тази седмица започнат да тестват и в четвъртък, и това ще е. Иначе в София е крайно време нещо да се направи, но не виждам и намек в тази посока.

# 349
Да, тестването понеделник е проформа, отбиване на номера.

# 350
  • София
И какво като отсъстват. И дъщеря ми отсъства в петък, аз от днес. Т и зверски гърлобол. (от вчера и няма нищо) Тя е с домашен отрицателен тест, два лабораторни отрицателни от събота и тази сутрин (Рамус), отиде втора смяна - и въпреки, че има сертификат се е плюнчила, защото класната и "такива от тестове не признава" - отново отрицателна. Моят от тази сутрин също е отрицателен... А аз едва се довлякох до лабораторията и обратно до къщи  - и дори ми вкараха реплика от работа - ми щом не си положителна, защо ще стоиш днес в къщи...

# 351
Моите деца -по-малките 1-ви и 5-ти клас, в едно и също училище ги тестваха понеделник и четвъртък мин.седмица, днес също. Чак си мислех, че това е взето решение на национално ниво да ги тестват два пъти в седмицата.
Голямата пък -8 клас , в нейното училище ги тестваха веднъж мин.седмица , в петък, днес не са и не са им казали и утре да отидат по-рано за тест.
Изобщо пълна какафония. Явно всеки си прави каквото иска.
А за карантинирането на класове от понеделнишки плюнки-май пак е до индивидуално решение на РЗИ.

# 352
Оф, айде стига с тези локдауни и нови щамове. Не е ясно какво се случва с ваксините при този нов щам. Очаква се 4-ти бустер да покрие Омикрон.
Идва ми в повече провакса, макар и да съм ваксинирана.
Липсват мерки у нас при големите, а не при децата. Ако големите малко се озаптят, децата няма да се налага постоянно да са под заплаха за онлайн.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 15:40 от Fancy

# 353
При моите малки липсва всякакъв контрол, та не са тук възрастните виновни. Както писах, не плюят въобще, не се носят маски=нула мерки.
Мерки липсват абсолютно навсякъде, то затова и ще берем ядове с вълни до откат.
Тест плюнка само в понеделник е нула контрол, контактните остават в клас.

# 354
  • София
Болни ваксинирани колеги са вече напълно обичайна картина, а от днес единият се оплака на он-лайн семинара, че е преболедувал, ваксиниран, безсимптомен, контактен... И се тествал ... Положителен...

# 355
При моите малки липсва всякакъв контрол, та не са тук възрастните виновни. Както писах, не плюят въобще, не се носят маски=нула мерки.
Мерки липсват абсолютно навсякъде, то затова и ще берем ядове с вълни до откат.
Тест плюнка само в понеделник е нула контрол, контактните остават в клас.

Така ли? Онзи ден ми се наложи да отида за ден на Банско. Хем, че беше делничен ден. Просто не искам да описвам какво е. А по ресторанти и кафета/барове...
Че не плюят и не носят маски питай този, който отговаря за контрола. При нас всички стриктно плюят. И няма 6-5.
Точно възрастните са проблем. И за липсата на контрол, и за неспазването на каквито и да било елементарни правила.

# 356
И Sparkles, не ме лайквай. Изобщо от антиваксър като теб не искам подкрепа. Още повече, че изобщо не си разбрала какво точно съм написала в лайкнатия от теб пост.

# 357
И Sparkles, не ме лайквай. Изобщо от антиваксър като теб не искам подкрепа. Още повече, че изобщо не си разбрала какво точно съм написала в лайкнатия от теб пост.
Хареса ми второто изречение, с което се вижда че и на ваксинираните започва да им идва повече агитацията. На мен още като прекарах вируса започна да ми идва в повече това някой да ми обяснява как трябва на всяка цена да ме предпази.

# 358
Ми не си разбрала. Няма какво да ти харесва, като ти знам позицията. Дойде ми в повече, защото трола говори на едро и без да мисли. Както и ти. Очевидно е, че настоящото покритие на ваксините не е толкова ефективно при Омикрон, както при предишните мутации, но все пак е по-ефективно отколкото без никакво. Wink И се чака доработване при следващ бустер.
А не, че съм против образоването по темата на антиваксърската общност. Wink

# 359
Да, от възрастните зависи контрола. Това не значи, че децата спазват ей така от голо възпитание правилата. Щото половината са си и невъзпитани, освен всичко.
Това значи едно-липсват мерки както при големи , така и при малки. Липсват. Липсват. А кой следи да не липсват е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт