Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 56 038
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 360
Ми не си разбрала. Няма какво да ти харесва, като ти знам позицията. Дойде ми в повече, защото трола говори на едро и без да мисли. Както и ти. Очевидно е, че настоящото покритие на ваксините не е толкова ефективно при Омикрон както при предишните мутации, но все пак е по-ефективно отколкото без никакво. Wink И се чака доработване при следващ бустер.
А не, че съм против образоването по темата на антиваксърската общност. Wink
Нежеланието на преболедували да се ползват от плода на човешката научна мисъл след  среща със самия вирус не е антиваксърство. Така че моля не ме включвай към тази категория по принцип. Макар че след тази пандемия мисля че дори и традиционните ваксини за деца ще загубят довериието на много хора заради натиска.

Да, от възрастните зависи контрола. Това не значи, че децата спазват ей така от голо възпитание правилата. Щото половината са си и невъзпитани, освен всичко.
Това значи едно-липсват мерки както при големи , така и при малки. Липсват. Липсват. А кой следи да не липсват е друга тема.

Аз наистина съм озадачена как се вярва че досега вирусът е успял  да заобиколи повечето хора, особено децата, особено в бг. Мерките след толкова време живот с вируса и толкова ваксинирани не знам кого пазят вече.

# 361
Нежеланието на преболедували да се ползват от плода на човешката научна мисъл след  среща със самия вируса не е антиваксърство. Така че моля не ме включвай към тази категория по принцип. Макар че след тази пандемия мисля че дори и традиционните ваксини за деца ще загубят довериието на много хора.

Преболедувалите антиваксъри не се отличават по нищо от непреболедувалите антиваксъри. Принципно!
А само нискообрзовано и нискоинтелигентно население губи доверието във ваксините, особено традиционни от десетилетия. Но това не е изненада за нашата мила Родина. В която повечето вярват, че ги тровят с кемтрейлс.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 16:08 от Fancy

# 362
Нежеланието на преболедували да се ползват от плода на човешката научна мисъл след  среща със самия вируса не е антиваксърство. Така че моля не ме включвай към тази категория по принцип. Макар че след тази пандемия мисля че дори и традиционните ваксини за деца ще загубят довериието на много хора.

Преболедувалите антиваксъри, не се отличават по нищо от непреболедувалите антиваксъри. Принципно!
А само нискообрзовано и нискоинтелигентно население губи доверието във ваксините, особено традиционни от десетилетия. Но това не е изненада за нашата мила Родина.
Много ви се чудя на ваксинираните защо искате да ваксинирате всички, а не си живеете спокойно живота? Имам и близки такива, все едно ги дразня с нещо че съм преболедувала и не искам да се ваксинирам като тях. А аз тях ги разбирам, страх ги е. Даже мисля че изкараха вируса (понеже заразиха друга близка), леко го изкараха, и пак ги е страх. На мен те не ми пречат. С какво аз преча на разбирам?
Сега като се замислих верно  съм нискообразована, от малцинствата с начално образование, държа си детето в къщи да скача из локивите по цял ден и да си бърка в носа на ДО като хващам нета на един стар телефон от комшиите  и ровя във фейсбук за конспирации по цял ден, въобще типичен антиваксър.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 16:20 от Sparkles

# 363
Много ви се чудя на ваксинираните защо искате да ваксинирате всички, а не си живеете спокойно живота? Имам и близки такива, все едно ги дразня с нещо че съм преболедувала и не искам да се ваксинирам като тях. А аз тях ги разбирам, страх ги е. Даже мисля че изкараха вируса, леко, и пак ги е страх.

Продължавай да се чудиш. Някога може евентуално при повече надежда и да осмислиш защо. След като ти е разяснявано стотици хиляди пъти.

Между другото основна характеристика на антиваксърите не е, че са от малцинствата. Друга е.
Познавам такива с тапия за виШу, но вярващи в кемтрейлс. Тапията не ги прави образовани и интелигентни.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 16:23 от Fancy

# 364
И в класа на СМ при днешното тестване с плюнка са излезнали двама положителни. Отишли да правят ПСР. Ако са положителни и карантинират класа, тези които не са били на тестването, защото са със ЗС и отиват направи за часа също ли са в карантина? Те реално не са имали никакъв контакт с положителните! Кой подава имената на тези, който ще бъдат в карантина?
Получихме съобщение в класрума  от класната , че паралелката  преминава 10 дена от утре на онлайн обучение. Не пише за карантина! Щом изрично не е упоменато значи няма карантина, нали?

# 365
Въобще не искам да съм назидателна, но - пореден учител от днес е ковиден при нас. Офомянето им замина, та се невидя.  Точно по този предмет отново нямат нужните текущи оценки. А утре ги викат за присъствен изпит, барабар с всички. Нулев контакт с ръководството, нула съобщения в Школо. На имейлите ми не се отговаря.

# 366
В моя клас (аз не съм ги виждала, в карантина съм от преди връщането в училище, но днес звъннаха да ме информират) от 29 днес са присъствали 12.  Нито едно няма официално с ковид, само няколко са си вкъщи заради карантина (болен роднина).  Засега продължават да ходят присъствено на училище, ще видим до края на тази седмица ще могат ли да съберат четворка за белот в свободните часове, които хич не са малко.

# 367
В София спират плановите операции от 12ти. Според мен е въпрос на време пак да минем онлайн.
 Залагам от 17.01

# 368
  • София
В класа на сина ми днес са били 7 от 20. 5 знам, че са с Ковид, останалите нямам представа контактни ли са или какво, но в училището не се отсъства просто така.

# 369
В класа на сина ми днес са били 7 от 20. 5 знам, че са с Ковид, останалите нямам представа контактни ли са или какво, но в училището не се отсъства просто така.
И учителите са болни, та не знам как ще приключат срока. Искаше ми се поне до 24.01 да учат присъствено, ама започнах да залагам

# 370
Замествам във варненско училище - в прогимназия имам по 3-4 отсъстващи, в гимназия - по 12–15. Класовете са по 27 ученика. Особено в гимназиален курс е страшно…не вярвам всичко да е Ковид, но и половината да е- пак е много. Радетел съм за ПО, но при тези условия няма нормален учебен процес, от 4-ма учители по АЕ - двама са в карантина, един е болен, познайте колко се учи със заместници…

# 371
В нашето училище  има  седем болни учители и три болни официално деца. Така снесе клюката, никой нищо не ни уведомява.
Утре ще имат с два часа по малко. В петък тръгнаха и се върнаха защото учителят се е обадил своевременно, че е болен и отидоха два часа по-късно. По основен предмет имат заместник, което значи шест часа преседяване в клас без учене по предмета. Но те искат да ходят, понеже така им е много забавно.
Аз съм отвратена - докато бяха ДО поне течеше учебен процес, сега не знам как ще ги оформят, като ги няма. Не ми пука вече, да се оправят. Дано само се разминем читави.

# 372
  • Пловдив
Пълна пародия. ПО, ДО вече всичко е пържен вятър на скара. Че то учителите не са усвоили основни навици, ще чакаме децата да ги придобият. Моето се разхайти безобразно откакто ходи на училище. Жива да не бях, че ще стигна до подобни заключения. Тя вече ходи на училище за забавление. Свободни часове, аху-иху, мухабет. Те изобщо вече не знаят какво е това училище и има ли почва у нас. ДО поне учиха. Сега и това не правят.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 21:48 от dazel

# 373
  • София
Дазел, защо не смените училището?
А защо не остави детето на ОЕСР?
Какво искаш да кажеш? Училището е излишно? Не те разбирам..

# 374
Не съм дазел, обаче не виждам да казва, че училището е излишно. Казва, че не си вършат работата и че учебен процес няма поради отсъстващи учители, карат свободни часове. На ДО поне са карали часове.

Общи условия

Активация на акаунт