Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 889
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 630
Да, прогнозите за цяла година ДО не се сбъдват. И аз искам детето да е в училище. Обаче моята област лети към висините. 1646/100000, София е далеч зад нас дори, да в другите области е много по- спокойно, до 3-4 пъти. Днес детето е на училище след карантина заради болен съученик. Обадиха се няколко деца в тиймс, че родителите им са болни, но се готвят да са в клас. А тези с психозата какво ли да правим?

# 631
аз бях най-много "за" присъствено, вече не съм. От днес детето е с ковид. Викам бе болни има ли? Миии... и като почна да изрежда кой в клас бил с кашлица и хрема тази и миналата седмица, лошо ми стана. Те ходят без маски, защото никой не ги кара. И се повтаря сценария от миналата година, когато пак се извъртя целият клас болен, никой не щя да се тества, идваха след 2-3 дни престой вкъщи и тя се разболя почти последна, но беше първата тествана. Щото аз не смятам, че карантината е края на света, но за всички други родители това е страшен проблем... Да ги оставят вкъщи и това е - до март, до април, докогато искат. Аман от прости и бездушни хора. А, и в този ред на мисли - очевидно тестовете с плюнка са пълна, ама пълна щета...

# 632
С теб явно не живеем в една държава Simple Smile
Ами  в страната, в която аз живея, се боледува тежко обикновено през тези месеци, студът води до повишен риск от инфаркти и инсулти при възрастните, а сезонните вируси са по-агресивни към всички възрасти, и това си е открай време. В училище сега е неприемливо да се проветрява, децата са вътре нагъчкани по 20-30 без никаква дистанция. Точно сега да не се пазят децата не знам как ще е добре за тях. Господ да помага.

# 633
Докъде я докарахме, че хората с отговорно поведение, които спазват мерките, да ги кичат с диагноза.
Прочетете и се информирайте.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Психоза

# 634
Моят син също са под карантина от днес. Бяха останали 10 деца тази седмица и вече и те са вкъщи ...

# 635
Tintin50, минахме през това тази есен. Бях една от двете майки , която заведе  ваксинирано дете само с главоболие в лаборатория. От вируса не разбрахме нищо като изключим липсата на обоняние. Карантината си е досадна, но поне имах утехата , че пазим другите. Е не мога да си кривя душата колко филми изгледахме, колко книги прочетохме и колко добре си починахме, но пък всички останали важни  неща ми бяха на пауза.
Леко боледуване!

# 636
И преди в края на януари беше края на срока, но се съобразяваха с грипа и пускаха децата.
Преди здравето беше с по-голям приоритет. Критериите се снижиха драстично. Нови мисловни модели се следват - висша обществена цел е присъственото оформяне.

# 637
Tintin50, минахме през това тази есен. Бях една от двете майки , която заведе  ваксинирано дете само с главоболие в лаборатория. От вируса не разбрахме нищо като изключим липсата на обоняние. Карантината си е досадна, но поне имах утехата , че пазим другите. Е не мога да си кривя душата колко филми изгледахме, колко книги прочетохме и колко добре си починахме, но пък всички останали важни  неща ми бяха на пауза.
Леко боледуване!

благодаря, дано - тръгна директно кашлица от гърдите и ми е притеснено. Все си мисля, че съм свикнала с хорската простота, но явно не съм. В техния клас има само 3-4 ваксинирани деца и май 2 официално преболедували. Останалите си ходят кашлящи явно. Не знам какъв човек трябва да си, че да си пуснеш така детето в клас. А не е нещо квартално да кажеш, от елитните сме уж. Имало и такива родители, които не вярвали, че има вирус - това пък след 2 години вирус наоколо съвсем не мога да го проумея. Дано на бабата не сме лепнали нещо, че това вече няма да си го простя...

# 638
Много мислих. Смятам, че опцията "всеки сам си преценя" в момента е спасителната сламка. Защото сутринта и министър чух да казва, че присъственото оформяне било препоръчително вече, не се било разбрало явно, и го смятали за задължително.
Някак не мога да повярвам, че ученик, обявен за търкащ дивана вкъщи, с едно ПО е станал рязко ученолюбив и знае и участва повече в учебния процес. Някак не мога да повярвам, че учител не си знае "стоката" и как да зададе един-единствен въпрос на изкаралите преписвачи на ДО отличен, и да сложи една красива тройка на устно изпитване, за да регулира тази "велика световна несправедливост".
По самопреценка, с неподписване на съгласие за тестване (аз съм ЗА тестване ежедневно, но с плюнчените тестове само в понеделник виждаме резултатите), и с риск който не го е срам, да си слага служебни присъствени двойки на неявилите се за контролно, си решавам за сега казуса лично. Останалите да си преценят за тях си.

# 639
  • София
Не знам какво не се сбъдва, ще видим в края на годината като си сумираме карантините. Например. Надявам се на никого да не се налага от София да го карат интензивен към Сандански, защото такъв е плана. Вижте си клъстерите докъде се простират и си представяйте от коя до коя точка могат да ви закарат.

# 640
То по онова време и аз бях за тестване....но нямаше. И при нас така масово децата си бяха с поразително все с  еднакви симптоми на училище. За това се усъмних и отидохме до лабораторията. Всички до едно го минаха на крак за няколко дни. Така че не се притеснявай  прекалено.Даже и на лекар не са ходили, но после като излезе ЗС с/у антитела , което отиде до лаборатория покри с лекота изискванията.   
 Страшното е за възрастните, а маските пак са....по български. Бог да ги пази и от тях самите!

# 641
Не знам какво не се сбъдва, ще видим в края на годината като си сумираме карантините. Например. Надявам се на никого да не се налага от София да го карат интензивен към Сандански, защото такъв е плана. Вижте си клъстерите докъде се простират и си представяйте от коя до коя точка могат да ви закарат.

Аз не виждам как ще тръгнат да карат някой интензивен от една болница към друга в рамките на града, камо ли на стотици километри. Не знам защо лекарите не са се възпротивили на това безумие. Най-вероятно, както и Виктор Николаев каза по Нова тая сутрин просто ще казват на близките на болния - тука нямаме вече  легла, търсете си.
Обаче като гледам как се обявява за най-великия план, вече не ми е и жал за никого, изчерпих си възможността за емпатия. Надявам се само аз и близките ми да оцелеем.

Скрит текст:
Tintin50, минахме през това тази есен. Бях една от двете майки , която заведе  ваксинирано дете само с главоболие в лаборатория. От вируса не разбрахме нищо като изключим липсата на обоняние. Карантината си е досадна, но поне имах утехата , че пазим другите. Е не мога да си кривя душата колко филми изгледахме, колко книги прочетохме и колко добре си починахме, но пък всички останали важни  неща ми бяха на пауза.
Леко боледуване!

благодаря, дано - тръгна директно кашлица от гърдите и ми е притеснено. Все си мисля, че съм свикнала с хорската простота, но явно не съм. В техния клас има само 3-4 ваксинирани деца и май 2 официално преболедували. Останалите си ходят кашлящи явно. Не знам какъв човек трябва да си, че да си пуснеш така детето в клас. А не е нещо квартално да кажеш, от елитните сме уж. Имало и такива родители, които не вярвали, че има вирус - това пък след 2 години вирус наоколо съвсем не мога да го проумея. Дано на бабата не сме лепнали нещо, че това вече няма да си го простя...

При нас не ходят кашлящи, с маски са децата, тестваха се в понеделник, но тази сутрин едно от децата не е дошло и е с температура. Дано да не е ковид, иначе ще прекараме пак в напрежение гадни почивни дни и не смея да ида да напазарувам и помогна на майка ми, а тя е в невъзможност да го направи сама.

Честно казано яко ми писна вече от бодрячески и нерелевантни изблици в тая тема..

Искрено ви желая всичко да минава леко и бързо оздравяване!

# 642
  • София

Аз не виждам как ще тръгнат да карат някой интензивен от една болница към друга в рамките на града, камо ли на стотици километри. Не знам защо лекарите не са се възпротивили на това безумие. Най-вероятно, както и Виктор Николаев каза по Нова тая сутрин просто ще казват на близките на болния - тука нямаме вече  легла, търсете си.
Обаче като гледам как се обявява за най-великия план, вече не ми е и жал за никого, изчерпих си възможността за емпатия. Надявам се само аз и близките ми да оцелеем.

Не си представям и аз, важното е, че от правителството си го представят. Както и броя на карантините на всеки клас за останалото време докрая на годината. Не, че карантинират. При нас окапват и не съм видяла и намек за карантина, защото били с маски...

# 643
  • София
Като станат много карантинираните паралелки, ще променят и критериите за карантиниране на паралелките. Ще го направят като по света - карантинира се паралелка при 5 или 10 случая... С тази разлика, че там след първи случай, тестват децата всеки ден в някакъв времеви период.

# 644
благодаря, дано - тръгна директно кашлица от гърдите и ми е притеснено.
Моят син в края на октовмри 2 дни след като ги пуснаха на ОЕСР започна да кашля, без температура. Водих го на слушалка, нямало нужда да пие нищо. Реших да третирам носа с капки с антибиотик понеже ми се струваше че идва оттам. Кашляше доста, даже пред мен изплю плътна цветна храчка (реших че е от носа), но нямаше температура, а на мен това е ми е маркера за усложенение. С капки и сироп синулан за деца му мина за 10 дни. Не съм тествала, беше си в къщи. Когато след ваканцията се тествахме за антитела, неговите бяха много повече от моите, дали е срещнал пак вируса не знам, никой от нас не се разболя при неговата кашлица. Отделно изкара и два други вируса в училище, може и там да е имало нещо. Ако няма темпратура и има задна хрема, която разкашля, пробвайте антибиотични капки за нос, синулан и еирус. Ако вдигне температура на фона на кашлицата сигурно ще се наложи антибиотик. Педиатърката изрично не искаше да му даде антибиотик този път, а тя им е фен особено за моето кекаво дете. Дали не е подозирала ковид не знам, тогава антибиотиците се избягват ако няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт