Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 882
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 750
А пък при детето, два месеца отсъства госпожата по един предмет. Беше болна. Елитното училище не намери заместник. Децата какво са виновни. И днес им правила контролно върху теоретичната част през учебно време, а практическата задача да я направят тази вечер вкъщи и да я пратят в тиймс до 21 часа. Това вече ми идва в повече. Детето се прибра у дома в 19 ч след 6 учебни часа и да продължава още. Е, предаде след срока на госпожата. Нали трябва да вечеря, да почине. Така съм и набрала яд, нека посмее да го ощети. Тя е била болна,  искрено ми беше мъчно за нея. Децата и техните родители обаче не трябва да бъдат третирани като вещи.

# 751
Надявам се учителите да не спазят тази невероятна идиотщина, която дори чисто физически не биха и могли да спазят.

Мисля, че и за тях би било доста затруднително и мотивацията да стъжнят живота на деца и родители, останали на ДО едва ли би била достатъчна, да ги накара да викат толкова много деца едно по едно.

# 752
А пък при детето, два месеца отсъства госпожата по един предмет. Беше болна. Елитното училище не намери заместник. Децата какво са виновни....

Вече на няколко пъти попадахме в същата ситуация  по няколко предмета едновременно. Мога да Ви уверя, че като се касае да подсигуря  обучението на хлапето , на дали има по-мотивирана и енергична от мен, но по някои предмети е наистина много, много  трудно от днес за утре да се намери добър заместник.
Прибягвала съм до индивидуални он лайн уроци към школи за да спасим положението.
Не съдете училището твърде строго.
  Кати , училището отминава, но дупките остават . Между другото твоите хора съвсем изнагляха. Ако се стигне до 4-та фаза си искат пълните заплати ,сметките за ток и не знам какво си. Хич не ги е грижа от къде ще дойдат тези пари, а те идват от всички работещи.В това число и от медиците и от санитарите. ... Искат, но не предлагат да им помогнат. Ако депутатите бяха повече народни избранници и по-малко заинтересовани работодатели, тази гилдия нямаше да е толкова нагла.

# 753
"Присъствено тази седмица учат почти 577 000 ученици, сочат последните данни на просветното ведомство. Обучаващите се от 1-ви до 12-и клас обаче са близо 691 000. Това означава, че повече от 100 000 деца са останали да учат онлайн. "
Надявам се числата да са точни. Единичните обучаващи се ДО се оказват 17%, 1/6 от всички.
Целта е ясна. Чувствам се омерзена от дискриминативното отношение. И сега ще слушам как ни се пада, щом пък не щем да идем в училище! Повръща ми се! Както на мъж ми му се повръща от химиотерапията!

Сигурна съм, че учителите ще оформят детето, и без да се правят тия безмислени, идиотски привикваници, особено ако говориш с тях, все пак повечето са, надявам се, нормални и загрижени хора, познават децата и няма да седнат да създават на себе си и другите затруднения в тая отвратителна обстановка.
Ние имаме в класа дете, което е на ОРЕС от началото на годината и никой няма да го  привиква никъде.

Желая ви успех в терапията, всичко ще бъде наред, да знаеш.

# 754
А дано, ама надали. От твои уста в Божии уши.
От разговори с колеги поглед върху едно интензивно ковидно- за седмица болните са се увеличили с 30%, отваря се второ ковидно отделение. Педиатричните ковидни са пълни.
В интензивното хората си мрат, с двустранни пневмонии и унищожени дробове. И се набутваме зорлем без никакви ограничения. Акцентира се на леко протичане и сме стимулирани да го изкараме за масов имунитет, а всъщност не е точно така, както се представя. Илко Семерджиев се е изказал по темата за мерките-това е истината. Другото е облак прах в очите.

# 755
Акцентира се на леко протичане и сме стимулирани да го изкараме за масов имунитет, а всъщност не е точно така, както се представя.
Колко пъти казаха и повториха , че при този вирус масов имунитет няма да има, понеже мутира през няколко месеца и повтаря. Никой преболедувал не е застрахован, че няма да го повтори и потрети. Просто не става само с принудително масово затваряне цял живот .
Който е особено рисков  наистина е оправдано напълно да се изолира в моменти като този, останалите си минаваме всеки по реда си  колкото пъти ни е писано. Най-самоуверените даже без ваксини, а ние по-страхливите най-вероятно ще се бустерираме периодично и така.

Не знам защо толкова много ни се иска да слагаме  свои думи и мисли  в устата на хора , които по някаква причина не са ни харесали. Никъде жената не е казала подобни неща. Точно обратното, многократно каза , че изисква и труд , и усилия, а не прави подаръци.Няма как да се познаваме в реалия живот,но точно такива качества търся когато избирам учител за детето си. Искам да знам истината, а не да си плащам за ''подаръци'' и незаслужени хвалби. Искам да изисква до толкова, че да разкрие напълно потенциала у  ученика си.
 Това е голям проблем в частния сектор  на образованието.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 12:45 от mamamari

# 756
При нас този натиск със заплахи как ще бъдат изпитвани и оформяни  различно онлайн-овците стои от декември, не е новост.

# 757
  • София
 Кати , училището отминава, но дупките остават . Между другото твоите хора съвсем изнагляха. Ако се стигне до 4-та фаза си искат пълните заплати ,сметките за ток и не знам какво си. Хич не ги е грижа от къде ще дойдат тези пари, а те идват от всички работещи.В това число и от медиците и от санитарите. ... Искат, но не предлагат да им помогнат. Ако депутатите бяха повече народни избранници и по-малко заинтересовани работодатели, тази гилдия нямаше да е толкова нагла.

Ами те не са мои хора, аз все пак работя в съвсем друга сфера, но защо да не си ги искат?
Няма някаква логика, според която да трябва те да бъдат жертвани в името на обществото, но никой друг.
Учениците се събират, да бъдем честни, по повече в едно малко помещение, отколкото са хората в една селска кръчма. И като се съберат имат доста по-близки контакти, селските пияндета се мляскат по-рядко от пуберите.
Т.е. чисто медицинската логика диктува да бъдат затворени първо нощните заведения, после - гимназиите, после - присъствените лекции във ВУЗ (не упражненията, понеже там са 5-12 човека), после - прогимназиите, детските градини, началните училища, яслите, детските площадки, кръчмите... Горе-долу в тази последователност. Би ли се навила да следваш чисто медицинската логика?

И се набутваме зорлем без никакви ограничения. Акцентира се на леко протичане и сме стимулирани да го изкараме за масов имунитет, а всъщност не е точно така, както се представя. Илко Семерджиев се е изказал по темата за мерките-това е истината. Другото е облак прах в очите.

Няма такова нещо като групов имунитет с/у зооноза. Няма да има и никога не е имало. Противоречи на математиката, а аз по принцип с математиката избягвам да споря - дори в по-голояма степен, отколкото с биологията.

# 758
А пък при детето, два месеца отсъства госпожата по един предмет. Беше болна. Елитното училище не намери заместник. Децата какво са виновни....

Вече на няколко пъти попадахме в същата ситуация  по няколко предмета едновременно. Мога да Ви уверя, че като се касае да подсигуря  обучението на хлапето , на дали има по-мотивирана и енергична от мен, но по някои предмети е наистина много, много  трудно от днес за утре да се намери добър заместник.
Прибягвала съм до индивидуални он лайн уроци към школи за да спасим положението.
Не съдете училището твърде строго.
Не е въпросът в съденето на училището и учителката. Въпросът е във фактът, че тя слага срок за изпълнение на задача два часа след учебно време ( не е домашна работа а контролно в извънучебно време) и ако не предаде в срок детето ще търпи санкции. Какъв е проблемът срокът да не е по нощите, а днес в нормално време по светло, не на лампи? Говоря за деца на 11 г. Тя и училището са имали затруднения, защо тогава товарят децата вечер?

# 759
Не че му е тук мястото... Но защо изобщо все още учат децата И втора смяна? Онзи закон, който се разпореждаше по въпроса отиде в трета глуха 🤬
Много обичаме да се равняваме с чужбините... Ама на никой не му пука, че деца от 8г. започват да учат 2ра смяна

# 760
laurentin
Аз писах по повод възмущението Ви как елитно училище два месеца не намерило заместник на отсъстващ учител. Няма как да коментирам методи на изпитване за които не знам нищо, обаче никак не е необичайно ученици в тази възраст да учат на лампи и до късно вечер. Особено от както сме в режим отворете- затворете. За това е тази борба да не бъдат затваряни поне за  тези, които не го желаят.

Кати,  не мога да определя дали ми призлява  повече от обектите  на емпатия ти  или  от ''медицинската'' ти логика.  Моля да простиш на онези от  нас- горките невежи, които не съумяваме да прозрем онова, което се е разкрило пред теб и поради тази си некомпетентност сме неспособни да оценим дълбоката ти житейска мъдрост.

# 761
Не че му е тук мястото... Но защо изобщо все още учат децата И втора смяна? Онзи закон, който се разпореждаше по въпроса отиде в трета глуха 🤬
За гимназиите и вървежните училища ще стане точно когато намалят приема за половина.. Или им построят по още една сграда.
Т. Е. Няма как.
Приложимо е за селските и малки училища, където си е така по принцип.

# 762
Нашето училище, с ученици 1200+, сигурно от десет години беше само първа смяна. Базата им е голяма и могат да си го позволят. Обаче от миналата учебна година са на смени заради Ковид, за да се намали броя на учениците, които са по едно и също време в сградата.
Между другото, на единия ми син много му хареса да учи втора смяна и сега брои дните до края на първия срок. Втория срок ще е следобед на училище.

# 763
  • София
До кога са осигурени тестове за учениците? Разбрахме, че е спряна поръчка за нови количества, заради непрозрачност.

# 764
  • Пловдив
Който каквото иска да говори, но ситуацията не е нормална. И хич не смятам, че болниците са пълни само със страхливци. Когато се задушаваш, и не ти стига въздух, да си стоиш вкъщи докато се влошиш за интензивно легло, не е най-добрия подход. Всяка болест с адекватно поведение, от самото начало, е с благоприятна прогноза. По традиция, най-смелите, първи хващат пътя към болницата. Колкото и да е се втълпява, че това е обикновена настинка, не е обикновена настинка. Никога, поне аз не помня, болниците да са били толкова пълни с настинали хора. Това да се отрича до откат очевидното, ни докара до това положение. Три години ДО и края на настинката не се вижда. То бива да няма никаква връзка с реалността, но чак толкова не бива. Няма на кого да се сърдим освен на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт