Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 657
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Отчитам се с протеинова баница и шунка за закуска, за обяд имах кефир, 4 от вчерешнете домашни кюфтета и една глава (600гр) карфиол на фурна . Става страхотен.
Баницата я видях във вмнвх групата преди няколко години, много ми допада и си я правя редовно. Вместо сирене слагам извара.

Та  днес финиширах с 1366кал. П 187гр, М 45гр и Вх 55гр. То как да съм под 50гр въглехидрати като карфиолът е 30гр и кефирът, дето го пих е19гр. Satisfied Нали не са от хляб, доволна съм. И не съм гладна.
Тренировките са като преди, 30мин сутрин с тежести.

# 571
Коста, браво за ниските калории и вх. Не е моят тип диета, но не може да се подмине дисциплината, която се изисква да си на 55 гр вх.

Ветрена, има и такива моменти. Добре си контрирала с 1300 кал. Grinning
Вчера аз финиширах противно на очакванията ми на 1580 калории, от които 1000 бяха изядени до обяд. Имах и близо 19 000 крачки, които честно не знам как ги направих, може би защото чистих вечерта вкъщи. Е, имах и общо 40 мин бързо ходене с много тежка раница,, но без тренировка. Сега съм -500 гр за 3 дни на 1600 кал (при мен това значи минимум 600 кал минус на ден, по-скоро 700-800, в дни с много натоварване и повече).

Мисля и през това време на диета да си позволя малко сладко, ако видя, че има опасност да преям с калории. По-добре нещо за душата и да съм в гладен ритъм. Joy Хареса ми Дез как се награждава със сладолед. Планирам и аз в събота една малка лека тортичка.

Днес ще гледам да ям малко по-структурирано, но продължавам с ,,малки хапки нещо здравословно", защото иначе съм ги изяло бързо тия 1600 калории. Малко плодове, малко кисело мляко, малко месо със салата,  малко ядки... няма смисъл от точен отчет, понякога става дума точно за някакви хапки храна.

# 572
Алоха 😀 айде и аз тук ,благодаря ,че съживихте тази яка  тема .
Моите цели са стабилни нива на енергия през целият ден и подобряване на съня ,искам да се върна към по-тежките тренировки ,но засега се въздържам.Щитоводните са ми на дъното и плавно ги вдигам .Имам и за сваляне ,но не ми е приоритет .Не броя калории.Не изключвам групи храни .Пия колаген ,биотин,вит Д,протеин ,хром,мг,ашваганда ,инозитол ,Габа и сигурно нещо изпускам .
Вчера -закуска -две яйца с две филии препечен черен хляб ,авокадо ,зелена салата .
обяд -зелена салата ,леща ,топка кето сладолед
вечеря - кюфтета на фурна ,лапад с киноа ,зелена салата с авокадо ,запечено сирене с мед и орехи.
Днес-закуска: лапад с киноа ,две варени яйца ,малко салата и препечен черен хляб.
после в офиса ще изям едно протеиново барче .
Ще дописвам храната до края на деня .

# 573
Привет, днес направих летящ старт с разкошна тренировка за горна част.
Преди нея хапнах обичайната ми предтренировъчна минизакуска от 20 г протеиново мюсли и 80 г скир.
Закуска: Каша от елда - 40 г елда, 40 г нискомаслено сирене, 4 г масло.
Обяд: Домашна фритата от белтъци и жълтъци в съотношение 5:1, зеленчуци, нискомаслено сирене, много малко кашкавал. Пресен домат, филийка ръжен хляб.
След обяд: малка ябълка, протеинов пудинг.
Вечеря: пуешки гърди на тиган върху "спагети" от тиквички, зелена салата. Може и чаша вино, може и не.

Добавките, които към момента приемам, са: колаген, габа, ашваганда, магнезий, имуностимулатор.
Временно почивам от Омега 3, защото хапвам доста риба.

# 574
Мио инозитол може ли някой да ми препоръча и Мелатонин. Фолат си имам- четох, че препоръчват това "вълшебно трио" за подобряване качеството на яйцеклетките.  Аз не знам с качеството дали има проблем, за сега е ясно, че с количеството има и са почти изчерпани. Конвенционалната медицина твърди, че няма как да се произведат нови, неконвенционална не съм срещала по въпроса.

Пия Фолат, витамин Д и витамин Ц, като днес пак ще търся магнезий бисциглинат.

Днес съм на бобови,  като за обяд съм направила зелена салата с домашно отгледани кълнове от леща и елда плюс ориз с лапад и спанак.

Отчитам се с 40 минути горна част и корем - ден четири от Сидни и прайм. Исками се още нешо, но ше заложа на крачки Simple Smile

# 575
Добро утро!

И аз започнах деня с тренировка за горна част. По пътя към офиса стъпих накриво за кой ли път и в стремежа си да не падна, си причиних "нещо" на кръста. Много се надявам да не е поредното прищипване. В момента ставам, сядам и се движа с повишено внимание.

Закуска: същата като вчера;
Обяд: Лаваш с 1 яйце + 70гр.белтъци, 100гр.котидж и 60гр.пуешка шунка, рукола, краставица и морков;
Междинна: протеинова бисквита;
Вечеря: огретен (100гр.картофи, 50гр.извара, 35гр.сирене, 50мл.прясно мляко)+салата зеле, моркови, малко царевица с дресинг от зехтин, балсамов оцет и медена горчица.
Десерт: 200гр.ягоди.

Хубав ден!

# 576
... но продължавам с ,,малки хапки нещо здравословно".
Аз цял живот все така се храня - е, стремя се към здравословно, далеч съм от перфектността. Опитвала съм да се храня с големи порции храна, за да не огладнявам през два часа - не се получава. В смисъл получава се, дълги часове след това не изпитвам никакъв глад, но този дискомфорт, който усещам в първите часове от тези количества храна, ме влудява. И затова така си я карам - по малко, но редовно.

Духче, много ми се иска да кажа нещо окуражаващо, но едва ли мога да окажа смислена подкрепа, освен най-искрените ми благопожелания в крайна сметка всичко да е наред.

Споделям рецепта за страхотно и много вкусно ябълково руло - рецептата е от някоя от групите за Зоната във Фейсбук - много съжалявам, че не мога да дам линк - копирах го, без да отбележа източника.

Ябълково руло

Прави се на два слоя

1 слой:

ябълки 400 г настъргани или пасирани
стафиди 12 г
ядки 24 г
канела
еритритол на вкус в зависимост от сладостта на ябълките
ванилия

Всичко се смесва и се разстила на хартия за печене или незалепваща подложка

2 слой:

овесени трици (или ядки едри) 42 г
скир 130 г
извара Ведраре 140 г (аз го правя с каквато извара имам под ръка)
белтък 140 г
тахан 24 г
10 г бакпулвер
50 г еритритол

Смесвате всичко и изливате върху ябълковата смес.

Пече се на 180° до готовност.

Обръща се на друга хартия, за да останат ябълките отгоре и се навива още горещо на руло.

При мен макросите за 100 гр. се получиха:
145 калории
15.2 гр. въглехидрати
5.9 гр. мазнини
8.3 гр. протеин

# 577
Здравейте, момичета Nature High Brightness Обичам , когато е слънчево Simple Smile
Снощи за десерт две мандарини и 3-4 фурми
Днес:
3:Овесени солени гофрети и малко сладко от ягоди, което купих от Лидъл, без захар, хареса ми, не е много сладко и леко киселко.
О:Тийнката не си беше яла обяда вчера, затова пак ще ям- тофу, кюфтета от тиквички, кюфтета от нахут, краставица и две мандарини
С:4 варени яйца, ще видим колко от жълтъците ще изям, най-вероятно два
В:Ще направя пил. филе на оребрен тиган и салатка зеле с моркови, десерт плод (ще видим какъв)

Днес ми е почивка от тренировки.

Costa Може ли рецепта за протеиновата баница.

# 578
 Добро утро, аз се държа добре пък със сладкото в последния месец. Почти не съм яла захар, най- вече ако е добавена в някой сос или подобни.
З- ов ядки + протеин на прах + гръцки йогурт (добавям докато всичко стане общо към 50гр протеин)
О- не знам каква ще я свърша, ще сме в зоологическата градина и там ще му мисля
В- Тази седмица ще съм на бургери да разнообразя. Обикновено си правя двоен и добавям обезмаслен чедър, кис краставички и горчица. Ще се постарая да хапна и някакви зеленчуци.
С- плодове

# 579
Снежинка, благодаря но не заслужавам комплимента за дисциплината Sunglasses  Аз реално съм изключила само тестените и хляба, които обожавам.
Картофи не обичам освен пържени. Ориз мразя и мога да го прокарам само във вид на суши с много уасаби. Боб и леща също не обичам, може би ям веднъж в годината на яхния с наденица. По сладкото не си падам, ако ми се дояде имам еритритол+стевия подсладител и течен шоколад от сайта на кето бг.
Плодове също не обичам, освен диня и малини. Тях ги ям само като се прибера за 2 седмици лятото в България.
Сладолед си правя от протеин на прах и бадемово мляко, имам ninja cream.
Месо обожавам и ям на всяко ядене, то си личи де Joy  Аз затова си избрах такъв режим, защото са неща, които обичам. Снабдих се със заместител на хляба и се надявам да не посегна към истински.

Нона рецептата за баницата е 6 яйца, 2 пакетчета от 12гр желатин и сирене колкото сложиш, аз слагам извара. Яйцата се разбиват на ръка, за да не са много течни. Прибавя се желатин постепенно, дори да има бучки няма значение. Той бухва баницата. Накрая слагам намачканата извара. Пека на 200 градуса с обдухване. Ако е в по-разлята тава става за 20мин,ако е във форма за кекс - към 40. Трябва да се наглежда. Аз ползвам силиконови форми на тъпауеър, те не залепват без да ги мажеш с нищо.

Отчет за днес, 30мин кардио шред със Сидни. Трудно ми беше на mountain climbers и на бърпитата. Обаче нали съм с мантрата на начинаещ, взех решение да се радвам, че съм направила цялото видео и съм се напънала, а не да мисля как преди 10 години нямаше да ме изпоти даже Joy

Късна закуска от 2 кето плоски питки rotis (1.4гр Вх всяка) , козе сирене и телешки стек.
После чак към 4ч огладнях - две паници със супа топчета, към 250гр месо и карфиол, броколи, чушка и застройка. Топчетата ми бяха с големина на яйце Laughing Надробих три кето питки. Всяка има само 0.6гр Вх. Сита съм и доволна. Грух.
1564кал,В 42гр,М 78гр, П 154гр

# 580
Момичета, провалих се днес. Правих картофена крем супа и пълнозърнести зеленчукови мъфини и... не искам да ви обяснявам колко са вкусни тия храни, просто са мамма мия. Joy На поддържащи калории съм. Малко по-късно ще пиша подробно... просто... нищо. Чродължавам утре какво да правя.

# 581
Ебаси да ти имам провала. Аз ядох чипс (ама не много ) и пия бяло вино. И не смятам да спирам скоро. Имам нужда.

# 582
Ами провал е, защото съм ламя и не мога да си спазя намеренията, което води до други лоши последици за дисциплината. Лакома съм, яде ми се без да съм гладна и не мога да кажа не особено на някои гозби. Това, че са здравословни само подклажда огъня при мен, манячка по трмата. Гледам мъфините и веднага си викам ,,колко много фибри има в това пълнозърнесто брашно, пък и скрити зеленчуци, я да си ги завия с малко маруля нали са безсолни анти ейджинг... айде и малко авокадо то има витамин Б6 омега 6 и не знам си какво". ММММ егати кефа. Joy ,,А картофената супа е с много сладки картофи, селъри и моркови-витамин А-бомба, страхотно за кожата." Без майтап. Joy И така ми се услажда още повече. Някакви миризливи чипсове (извинявам се за прилагателното... Joy вкъщи има и чипс, но не бих го пипнала, мирише ми) не ме блазнят толкова колкото ей такива неща или нещо италианско.

Престъплението срещу фигурата ми беше извършено умишлено. Може да става дума за 2 кг, но ако не се спра скоро ще са 5, килата се свалят най-добре докато са малко. Даже не знам как е възможно да съм толкова зле в момента. Миналата година си готвех пак с жар, но не ми влияеше чак толкова.

Както и да е, не искам да ви занимавам с хленч повече. Днес отчетът ми е по-интересен. Със сигурност не мога да живея дълго на хапки храна, защото за мен си трябва основните ястия да са стабилни, за да се чувствам нахранена. Но трябва да се преборя с ламята в момента. Joy

Трен: 20 мин тичане, 20 мин долна част. Цял ден бях на крака, бях много навън с дъщеря ми, разхождахме се доста, после вкъщи оправяне...

З: пълнозърнести ванилови палачинки с настъргана круша в тях вместо захар (съдържат яйце и кис. мляко), намазани с малко кафяв бадемов мус 2 чл (натурален естествено без нищо освен бадеми в него), ягоди 2 шепи, 2 шепи боровинки, 1 шепа грозде червено

М: 10 гр черен шоколад 85% , малко пълноз хляб с малко рикота, портокал

О: сьомга на тиган, пълноз паста без нищо просто сварена, броколи и морков на пара

М: круша, 1 лъжица кис мляко

В: 4 зеленчукови мъфина пълнозърнести и 2 купички Grinning крем супа от картофи, сл картофи и др зеленчуци (има малко течна сметана в нея), салата с авокадо и зехтин.... сещате се.

Денят не е диетичен, макар да звучи супер. Калориите са поддържащи.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 23:00 от snowwhite12

# 583
Много строго се съдиш. Животът е източник на удоволствие и така трябва да бъде. Иначе всичко се обезсмисля. Понякога човек има нужда да си даде правото да бъде просто човек, да иска да опита, да хапне, да вкуси, дс се нахрани д нещо различно. Бъди по мила към себе си. Рядко някой друг ще бъде.

# 584
Дух, така е, но Снежанка прави хубаво, че е честна със себе си. Да, трябва да се живее, но ако човек си е поставил определена цел, трябва да си следва целта.
Аз например в момента съм на около 1500 калории на ден с цел сваляне. Ако прегрешавам по схемата - един ден - шепа ядки, друг ден - 6 фурми; трети ден - екстра олио, четвърти - 1-2 парчета шоколад или кашкавал; дошли почивните дни - чаша-две вино ... и реално минавам в графа поддържащи калории. Започвам да се ядосвам, че нищо не ми се получава и как така, защото видиш ли - аз си следвам хранителния план (да, ама не ...) И така. Разбира се, че не трябва да се самобичуваме, но ако имаме цели, трябва да се стараем да ги следваме ... Това са моите размишления.

Храната за днес:
Закуска - смути - 180 грама скир, 100 грама малини, 75 грама банан и 20 грама лелено семе
М - протеинов бар - приготвен от мен - трябва да му погледна точните съставки, но като цяло са протеин на прах, бадемово масло, кафе, малко овесени ядки.
Обяд - не бях планирала и пак със стандарните - ториля, котидж, авокадо, 2 яйца и салата
Вечеря - риба (вероятно треска), салата (краставица, морков и  цвекло с лимон) и някакъв въглехидрат, но не съм измислила какъв.

Деа, беше ме питала (дано не греша) защо искам да махна въглехидрата вечер - ами няма основателна причина освен да намаля калориите в търсене на по-бърза промяна ... но си давам сметка, че това ще ми се отрази на силовите тренировки и на чувството на глад и пак ще тръгна нагоре-надолу в търсене на правилната рецепта за добра визия. Така че "тъпо и упорито" продължавам с програмата, която ми е съставена без да си правя експерименти ... Както и преди споменавах, това ми е основен проблем - започвам програма и после започвам да правя "интуитивни" промени, които в крайна сметка не водят по положителни резултати, а йо-йо ефект ...

Общи условия

Активация на акаунт