Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 653
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро 🌞
Аз днес съм по задачи. Успях да закуся вкъщи ,
Бъркани яйца, две призовки с извара и домат.
На обяд съм на изпит, незнам кога ще се прибера, така че храната ще е един крънч и протеинов бар. Това ще ми е до вечеря, която още не съм измислила.
Стискайте ми палци 😘

# 601
И аз с храната нещо не се оправям. Но съм силно горда от себе си.
Днес пътуваме да празнуваме в планината и въпреки това намерих време и организирах тренировката си.
Ден 6 от Прайм.
Храната е едно малко мъфинче със сирене сутринта рано, след тренировка един банан и още един мъфин.
Правя ги за детето с кисело мляко, яйца, сирене, био брашно и малко съвсем масло.

# 602
Ани, толкова са. Мфп. Вечерята е разковничето. Правя много вкусно ноки, но е с доста зехтин и бързо една порция като ми се услади и навърта калориите.  Салатата и тя голяма с авокадо, зехтин и не мога да се спра. Малиновите питки смятам на око наистина, но не  са  много нискокалорични: яйца, овесени ядки, бакпулвер, пз брашно, прясно мляко, стрък ванилия, малко масло, малини. Тавичката е с диаметър 26 см.

Зеленчуковите мъфини също съдържат чедар, някаде 100 гр на 12 мъфина и други неща. Някой път ще пусна пълен отчет с абсолютно вс грамажи, но всеки ден нямам времето да ги вписвам.

На 2000 кал все пак съм в дефицит. Колко е точно дали 300, дали 400 кал не знам. Реално е невъзможно да се сметне абсолютно точно.

Днес например правих едни мн хубави малинови резенчета с грис и прясно мляко на фурна и закуската ми е 724 калории с плодовете и всичко останало. Grinning Много бързо ги изяждам.

Сега е 11:36 при мен и заедно с междинното хранене пак съм на 1000 кал някъде. Просто съм си лакомия и това е. Joy

Дух, ти на 90 дневната ли си или продължаваш по друг режим?

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 12:55 от snowwhite12

# 603
Сноу, на 90 дневната съм още, без резултати.  Но днес ще празнуваме рождения ми ден и освен това с тренировката 415 калории отидоха у трудно щях да изкарам само на плодове. Но за сега съм на ябълки и банан и тези два мъфини

# 604
  • Бургас/Пз
Снежинка, аз не мисля, че реално си в дефицит. По твоята логика , досега трябваше да съм изчезнала или поне да свалям постоянно. На 2000 калории за задържане, със силова тренировка с разход 300 калории, по твоите сметки би трябвало да съм в дефицит , но реално не съм. Ще бъда , ако сваля калориите на 1700 и продължа със същия разход при трениране
Само да вметна , че съм 164-165см и тежа 52кг и според повечето калкулатори за задържане съм около 1900-2000 калории, което при мен си е точно така. И това е сметнато при 3-4 силови тренировки по един час. Мерките са ми абсолютно точни и взети току що.

Според мен нещо бъркаш в сметките с изгорените и приетите калории.

# 605
Ани, това наистина е възможно. Може да се докаже реално само с практика за известно време. Ако приемем, че полар игнайт дори с тези намалени мерки (-4 кг и -4 см) преувеличава (по 2300-2600 кал изгорени на ден зависи от деня, нося го 24 часа), то други калкулатори също смятат при мен поне 2200-2300 кал.

Моите тренировки по средно 40 мин на ден почти всеки ден не горят калориите толкова колкото ежедневието ми с детето. Тръгва на градина чак юни месец, все още съм вкъщи. Живея на хълмисто място и когато ми идват на гости, всички са с мускулна треска първите дни, камо ли ако бутат количка и търчат след дъщеря ми. По цял ден оправям, чистя, играя с нея доста ангажирано (не обичам да седя на едно място...наистина през деня не седя много-много поне през седмицата) и затова съм почти убедена, че горя поне 2200, понякога наистина и 2500. Ежедневието ми го чувствам като physical job. Joy -честа опция за избиране при калкулаторите.

Висока съм 171 кг и тежа актуално 58,5-7 кг.

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 14:01 от snowwhite12

# 606
  • Бургас/Пз
Не си ме разбрала правилно. Изобщо не казвам, че не изразходваш тези калории в ежедневието си.
Аз също две години бях с Полар и знам как мери той. И да, при мен също редовно изразходените по часовник калории бяха много повече от трактнатите . Просто така мери Полар. Сега съм с друга марка и тя показва само активните . Примерно в дните , които тренирам са около 500, а в другите дни около 200. Просто принципа на мерене е друг. Мисълта ми е, че като съм решила да чистя и да приемам 1700 с дефицит от -300 , при нормалните 2000, няма да гледам часовника и да кажа, ама аз днес изразходих 300 калории на тренировката и затова тях ще си ги наваксам и ще си ги изям. Ям си 1700 независимо дали съм тренирала или не, защото те тренировките са включени при изчисляване на тези 1700 и не е добре да ги вадя. Затова смятам, че твоята сметка - изяла съм 2000 калории, но съм изразходила 2300 , значи съм в дефицит, просто не е вярна. Пак казвам, че това е за Мен и моя поглед над нещата.
Всъщност ти целиш ли изобщо сваляне?? теглото ти спрямо ръста е повече от идеално.

# 607
Ани и моят корос ми показва само активни калории. В дни  с тренировка ми показва 1000-1200, а в дни без движение 500-600.

# 608
Дух, честит рожден ден! Да си жива и здрава, и много, много щастлива!

Аз съм в ову, +2.5кг след вчерашен пресолен ден и ми е подуто и дискомфортно.
Отивам да тичам. Спазвам си протеина, но макросите са трагедия пълна. Тези дни празнувах солидно, но се свърши с празниците засега. Не че съм преяла, но солените ядки си казаха думата.

# 609
Аааа ясно, Ани. Разбрах сега. Ами да, сега такава ми е целта на 1600 калории за няколко седмици и да се свършва с тая агония. Но не мога да ги спазя всеки ден.

На макс 57 кг се чувствам феноменално. Grinning На 56,5-56,8 на върха на формата си.

Както и да е, продължаваме напред...
Само се чудя какви са тия часовници. Интересно, не съм чувала никога.

Днес съм на 1800 кал някъде:
Трен: 45 мин микс силова върху медицинска топка и с пудовки

До обяд 1000 и сега финиширах на 1800.
З: резенчета с грис, малини и бадеми на фурна (голямо количество), ягоди 300 гр, боровинки, киви

М: 10 гр черен шоколад 85%, 1 малко пълноз хлебче с мнохо малко масло и краставица

О: паста (бяла) тялятели с гъби (със заквасена сметана, лук, масло, зехтин, подправки в тях), краставица

Сл: 1 портокал, 1 слива, 3 шепи ягоди, 4 шепи боровинки

В: 1 наденичка, моркови 2 бр, ябълка, голяма чушка

# 610
Днес съм на малко калории, не е хубаво така, но не бях гладна и също нямах време. Имахме огледи цял ден, едни хора си отиват, други идват. Продаваме си къщата и е постоянен поток от хора и стрес.
Пропуснах закуската, без тренировка също Cold Sweat. През деня пих едно кафе с прошуто и няколко хапки кашкавал. За вечеря си направих два телешки стека и конджак спагети.
979кал, П 138гр, М 39гр, Вх 13гр.
Утре сигурно ще съм много гладна, трябва да внимавам да не се освиня.

# 611
  • Бургас/Пз
Снежинка, за кои часовници се чудиш, нещо не разбрах .
Аз съм с Huawei gt3 pro . Преди него бях с Полар Игнайт, а преди това с Гармин. За мен варианта с мерене само на активни калории е по- добър , иначе много се подвеждам 😂  С полара като бях съм имала дни с по 2600-2800 калории. Това което ми правеше впечатление е, че отчиташе крачки дори и при движение в кола или не точно реално ходене. Разликата със сегашния ми е около 2000-3000 крачки , което според мен не е реално за Полар. Че той отчиташе дори ставането ми от стола и посягането да изхвърля нещо в кошчето за боклук . Да движение е но в никакъв случай не са крачки.

Днес :
З: три парчета козунак с квас и 150г скир
О: 150г телешки бургер, 200 г печени картофи с много малко зехтин и подправки + голяма залата около 350 г - маруля, краставица, домат, репички, авокадо . За мен лично това е перфектния обяд и после спокойно 3-4 часа не се сещам за храна
В: 100г извара, 1 домат, 1 печена чушка и 50г домашен хляб от лимец. Леко гладна станах от масата , но така ми е добре Simple Smile
Не можах да мина 100г протеин, и калориите са малко , но при положени , че имах само 10 часа прозорец за хранене, защото станах късно , мисля , че бива . Не съм тренирала , но бърсах прозорци и свалях и качвах пердета, мих терасите , та си е актив ден от всякъде Simple Smile

# 612
Аз съм с Гармин от доста години и определено не отчита правилно крачките вкъщи или до ходя на пътека. Навън отчита точно. Силовите излишно идея си нямам как брои калории. Забелязала съм, че една и съща тренировка ако я сложа на силова отчита много по-малко калории отколкото ако я засичам като кардио ... По принцип, аз не ям "допълнителните" активни калории. Сложила съм МФП на 1480 и дори да добавя калории, не ги "ям."

Закуска - филия с авокадо, котидж и яйце
Обяд - пилешко, салата, малко сирене и 1/2 тортиля.
Следобед - скир, шам фъстък и ябълка.
Пропуснах вечерята и пих чаша вино. Утре нямам силова тренировка, иначе не бих правила такива експерименти... То и сега не е оправдано, но го планирах така днес.

# 613
Спринкълс, а ти от какво тегло и ръст почна да сваляш и каква е целта ти точно? Пишеш по-нагоре 3-5 кг, но какво значи това конкретно?

Едит: Някой ползва ли фитбит? Според вас кой фитнес тракер е най-точен, ако човек се стреми да ,,изяжда" всички калории от цялата активност през деня? Поне горе-долу. В момента чета мнения за фитбит. След като сваля тези 2 кг мисля да направя експеримент със следенето на калориите с полар и още някой тракер. Имам полар игнайт от късна бременност и за мен е бил доста точен с уговорката, че не съм спирала да кърмя, само прогресивно намалила кърменето (и въвеждам по-ниско тегло и ръст). Според мен кърменето гори много калории, аз миналата година свалях на 2000 калории, а директно след раждането стабилно свалях на 2000.

Тоест не съм ползвала игнайт без да съм бременна или кърмеща, така че може и затова да действа при мен. Полар М400 беше много, много точен в изгорените калории, с него тренирах и го носех по 24 часа, изяждах всичко, което ми ,,каже" дори при въведени точни ръст и кг. Правех редовно фитнес теста и носех понякога по 24 колан под гърдите. Искам да намеря отново такъв тракер и сега чета, че фитбит чардж 6 би трябвало да е също толкова точен. Какво мислите? Не знам всъщност дали не е оффтопик, но Ани ме вкара в размисли вчера. Подминете, ако е офф.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 11:49 от snowwhite12

# 614
Здравейте, момичета 🌷 Изпит взет.
Прибрах се следобед и очаквано след храненето през деня бях гладна, хапнах оризовки с извара и едно яйце. За вечеря сьомга, ориз и зеленчуци+ ябълка и малко сурови лешници.

Днес
З: Соев йогурд с домашно мюсли
Тренировка корем и кардио, не пих протеин, а направо обядвах малко по- рано.
О:
С:Ще хапнах останалия чия пудинг с кокосово мляко, дано не се е развалил.
За вечеря ще правя домашно суши( за първи път, обещала съм на тийнката) и пилешки пържоли от бут с картофи на фурна и някакъв плод.

Общи условия

Активация на акаунт