Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 687
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Някъде по Дунава
Ani_d, граха и лещата като яхния ли ги правиш? Ако е така с какво ги сгъстяваш?

# 496
Много ви благодаря за идеите!
Ще си ги извадя и ще пробвам.
Най-големият проблем при нас е, че дъщеря ми не яде месо и оттам ми е много трудно да приготвям за всички по нещо. Яйца установих, че не ни понасят в големи количества.
Иначе сега чета една книга за възстановяване на надбъбречните. Самодиагностицирах се, че при мен има такова изтощение.
Та там пише да се яде по 20гр протеин до обяд и по-малко вх, а аз като Дух обичам плодове. И сега правя едно смути от протеин без вкус, спанак, половин банан и ленено семе. Става бързо и го пия на работа, като огладнея след кафетата.

# 497
  • Перник
Не съм фен на смутита и протеин на прах. Но плодове и зеленчуци обожавам. Особено лятото мога да карам само на плодове, салати и някоя пържола от време на време. Нахут също обичам много. Но си го купувам директно сварен, в буркан/консерва - едно от малкото улеснения, които си позволявам. Защото иначе гледам вкъщи да не влизат боклуци и полуфабрикати. За лятото ми е най-лесно да изпека добро количество скара през уикенда и да изкараме до сряда, като правя само салати/таратор преди всяко ядене.

# 498
На мен плодовете са ми десерта, да заменя хранене с тях не мога.
Забелязала съм , че не се ли нахраня качествено на което и да било от четерите ми хранения или пък да пропусна някое, след това изпитвам зверски глад.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 14:12 от Nona M.

# 499
  • Бургас/Пз
Ani_d, граха и лещата като яхния ли ги правиш? Ако е така с какво ги сгъстяваш?
Да, като яхния, не сгъстявам с нищо, слагам по-малко вода, а Лука и морковите ги режа на ситно на чопъра. На граха слагам и гъсто доматено пюре, имам домашно. Лещата, ако е червена я правя на крем супа. Обикновената пак на яхния с по малко вода. Никога не съм сгъстявала манджите с брашно.

# 500
Много дълго време отбягвах да си хапвам плодове, когато съм гладна и изхождах от идеята за въглехидратите и захарите в тях. Накрая си дадох сметка, че така или иначе ям и въглехидрати и захари и то в доста по неприятна форма от колкото, ако бяха плодове. А и в сезона на плодовете, когато има толкова много предпочитам да ги хапвам. Установих, че като ям плодове изобщо нямам желание за друг вид сладко и сладкиши. А и също, че ако в себе си имам нарязана ябълка или друг плод, който веднага да извадя и да хапна, не ми представлява трудност да не си взема от храната, която синът ми яде и която често е доста въглехидрати с мазнини (кускус със сирене и масло, юфка със сирене и масло, солети, крекери и изобщо всичко, което децата на 2.7 години обичат да похапват).

За днес си направих много вкусни и ниско калорични "спагети" от тиквички със скариди и 12 грама сладко кисел сос, който има 79 калории на 100 грама така че беше супер.

Много ме мързи да тренирам, но ще. За следобедното излизане съм си приготвила кокосов скир с една праскова. За вечеря - лаврак, ще видя с каква гарнитура.

# 501
Ани:hibiscus:, може ли рецептите за кексовете, сладкия и соления и за еленчукова мусака?

Дух, рецепта за протеиновата баница ако може, благодаря Flowers Hibiscus?

Решила съм да си изчистя мазнините, като естествено огранича на макс въглехидратите, но без да ги изключвам напълно.
Но ми е малко трудно с избора на храни, защото имам проблем с тънките черва и се подувам почти от всичко.

От година съм намалила глутена почти напълно, но ми е много трудно, защото ми са безвкусни всякакви почти безглутенови печива и зверски се провалям в приготвянето им. Три пъти хвърлях баница с оризови кори, става като гума, не се яде. Провал и в приготвяне на царевичен хляб.

# 502
Как ги прави тези банички? Моите стават доста мекички.

Иначе баницата ми има глутен, защото е с овесени трици.
Това са съставките, само че в киселото мляко и скира сложих една две чаени лъжички сода за хляб. Разстлах в голяма плоска тава на тънко, то бухва от содата. Нарязах на 24 малки парченца.

# 503
Ани:hibiscus:, може ли рецептите за кексовете, сладкия и соления и за еленчукова мусака?

Дух, рецепта за протеиновата баница ако може, благодаря Flowers Hibiscus?

Решила съм да си изчистя мазнините, като естествено огранича на макс въглехидратите, но без да ги изключвам напълно.
Но ми е малко трудно с избора на храни, защото имам проблем с тънките черва и се подувам почти от всичко.

От година съм намалила глутена почти напълно, но ми е много трудно, защото ми са безвкусни всякакви почти безглутенови печива и зверски се провалям в приготвянето им. Три пъти хвърлях баница с оризови кори, става като гума, не се яде. Провал и в приготвяне на царевичен хляб.
Пробвай с да тази. Става и с извара и вече не слагам масло , а съвсем малко зехтин.И с всякакъв вид мляко, соево, бадемово.
Това е скрийншот от мой пост.

Рецептата

# 504
Момичета, как ви се отразяват тези жеги?
При мен има ужасно вариране на теглото. Целта ми е задържане и съответно от години се тегля всеки ден, като разликите в теглото ми са сто-двеста грама нагоре и надолу в продължение на месеци. Да не говорим, че се е случвало дни наред кантарът да показва едни и същи цифри. Последните седмици обаче е някаква въртележка. 500 грама нагоре, после 700 надолу, после 400 нагоре и пак обратно, а разликата е само ден. Явно задържам вода определени дни. Мисля си, че горещините са причината. Всичко в храненето ми и тренировките си е същото като преди.

# 505
Момичета, как ви се отразяват тези жеги?
При мен има ужасно вариране на теглото.

Не бих нарекла твоето вариране ужасно, но ти явно си свикнала с друго Blush
Моето тегло варира непрекъснато с по 400-700 г., че и кило понякога. И това не е на някакво високо тегло - 53-54 кг поддържам. Тегля се всеки ден и показанията са различни в зависимост от много неща - какво съм яла, дали и колко вино съм пила, дали съм ходила до WC (при мен това е проблем от детска възраст). Не си го слагам на сърце, кило нагоре-надолу не е нещо съществено и почти винаги е свързано със задържане на вода.
Именно това най-много ме тормози в жегите. Други оплаквания нямам - лято е, нормално е да е горещо. Но подуването ми е страшна тегоба и от години лятото пия разни леки отводняващи като Liquid off или чай от глухарче, за който Ани писа тук и върши чудесна работа Heart

# 506
  • Бургас/Пз
И моето тегло варира с -+ 500 г . Меря се само сутрин, основно в понеделник. Забелязах, че промени има и не само около цикъла, а и около овулацията Sad
Пия много вода в жегите, но учудващо не задържам.

# 507
Ами аз съм видимо отслабнала с поне два кг ,усещам го по дрехите и всички ми го казват ,но теглото ми е стои едно и също ,явно задържам вода ...все тая ...

# 508
Като изключим ефекта липса на апетит в топлото, варирам с около 800 гр до кг, зависи и от това пред цикъл ли съм. За мен е абсолютно нормално. Потенето сигурно също влияе. Сега съм, както и миналото лято, малко под оптималното си кльощаво тегло (54-55 кг вместо 55-56), но реално не ми се яде.

# 509
  • Бургас/Пз
Уфф, моят апетит хич не се влияе от жегите, имам си го в изобилие. Забелязвам само, че ми се хапват повече яйца и извара, отколкото месо, но и на него не му се мръщя, особено, ако е риба. Децата обаче повече от веднъж седмично не искат да я ядат, та компенсирам с хапване навън. Обикновено като се чудя какво да си поръчам, залагам на нещо морско. Хубава паеля или ризото, мога да ям всеки ден 😂

Общи условия

Активация на акаунт