Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 653
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас/Пз
Снежинка, не е ОФФ… напротив това е част от трансформацията. На мен също ми е интересно за тракерите. А ти щом си доволна от М400 защо го смени??
Дано Агент да се включи тя е с Полар и ще ми е интересна нейната гледна точка.
И аз действам като Спринкъл - ям колкото ми казва калкулатора. Често обаче не мога да го изям , ако реша да са само “чисти” храни. Но ако видя, че въпреки , че нямам калориите , имам макросите пак съм доволна и смятам , че всичко е наред Simple Smile

Днес:
З: три лимецови печени филийки /60г/ с 1 яйце и 1 белтък  /фалшиви пържени им казвам аз:/ + 20г мед + 20г сирене и две чисти кафета
О: голяма зелена салата /днес ще е без авокадо/ + 200г сьомга /сурова/ + 200г печени картофи.
В: не съм я измислила още , а и след сьомга с картофи доста време няма да съм гладна. В краен случай ще хапна скир или извара с домат.

# 616
Много фит меню, Ани, браво. Flowers Hibiscus

Също така искам много да ти благодаря за коментара вчера, защото си много права. Най-вероятно се заблуждавам с моите сметки и не е зле да ги контролирам по-добре. Също мисълта, че вие не ядете всички калории, ме мотивира и аз да съм на гладните 1600 калории независимо от активността. Но за поддържане искам някой часовник да ми казва какво да ям. Joy

Моят м400 издъхна след 5 или 6 години почти непрестанно ползване. Също така е с големината на телевизор и няма никаква елегантност в него. А моят беше и нещо средно между розово и червено на цвят. Grinning Иска ми се нещо, което и на работа да мога да нося след някой друг месец, да е актуален модел визуално. Агент, да, чакаме да се включиш!!!

# 617
Днес както се очакваше съм по-гладна от вчера, превиших си калории те, но само с 50кал. Няма да ги мисля Grinning
Брънч, че станах късно: 2 кето питки с бекон и айран от скир.
В - печено пиле със салата от маруля, репички, краставица, фета, зехтин.
1704кал П 152гр М 104гр Вх 19гр
Ходих на групова йога във фитнеса днес.

Нямам идея дали отслабвам, но се чувствам супер както физически, така и психически, спя по-добре и почти всеки ден имам тренировка. В сравнение със самоунищожителния порочен кръг, в който се въртях с години, доволна съм.

За часовници не мога да помогна. Имам Гармин, който ползвам само за тичане и да слушам музика през него докато тичам. Дори не знам къде му затрих подгръдния колан. Мъжът ми обича джаджи и ми го подари за Коледа. На работа ме е страх да нося каквото и било, или ще го закача или ще го загубя. Та си живея в неведение Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 20:48 от Costa

# 618
  • Бургас/Пз
Коста, от колко време си на като??

Днес всичко , което написах сутринта си го спазих + 1 доза протеин.
Не съм била гладна в нито един момент , ама то при половин кило салата приблизително и 200г мазна риба и картофи няма как да съм Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 21:20 от ani_d

# 619
Аз пак не си спазих целта за деня. Вечерта привърших на 1600 калории и бях толкова уморена и гладна, че ги направих 2200. Не знам. Даже си мисля, че прецаквам темата да пиша такива недиетични отчети, но в момента тялото ми се бунтува брутално. Пробвах и да ям торта днес-изобщо не ми се ядеше сладко, не ме мотивира да ям по-малко. Просто като си помислих, че ще ми излезнат пъпки и се задоволих с 1 виличка колкото да си пробвам. Храната дойде от:

З: овесени ядки с канела на фурна 1/3 от тавичката очертаните 2 квадрата и още мааалко (има смляни ядки, мляко, настъргана ябълка и др) в тях с 1 сл  бадемов мус, 250 гр боровинки, 55 гр ягоди

М: 20 гр черен 85% шоколад

О: салата със сьомга и кафяв ориз

М: 1 виличка торта чийзкейк с мандарини...не ме спечели

В: пълнозърнест хляб с шунка и краставица, масло, ябълка, круша, бадеми, българско сирене

...

Тренировка: 60 мин тичане 11 км

Давам си някакъв срок от 1-2 седмици да влезна в релси и ако не стане, просто няма да се занимавам. Ще си стоя така докато не дойде по-плодотворен период за диета.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 21:42 от snowwhite12

# 620
  • Бургас/Пз
Моля те, напиши количествата и калориите на тази храна, защото не мога да повярвам , че това са 2200 калории.
Колко сьомга и колко ориз изяде. Гледам , гледам и не виждам.
Аз изядох 200г сьомгова пъстърва + 200 картофи и 450 г зелена салата с репички, краставица и домат и обядът ми е 600 калории. Това е близо 1кг храна. 4 часа не се сетих за никаква храна.
Хапнах малко за вечеря и то не защото бях гладна, а защото знам, че иначе ще огладнея преди лягане и ще изям нещо, което не трябва.

# 621
  • на брега на морето
Сноуайт, кърмиш, миличка. Аз докато кърмех, не берях грижа. Като спрях да кърмя- кг си дойдоха сами по местата. А кърмих нон стоп 5 години( 1 след друго двете деца). Така че недей се тревожи. Има време да влезеш " в норма". Иначе ви чета с интерес. Hug

# 622
Коста, от колко време си на като??

От три седмици си следя храната по-сериозно и съм редовна сутрин с тренировка. Уж не гледам да съм на кето, имам дни с ниски мазнини и към 50-55гр Вх. Но днес май макросите ми са баш кето, сигурно защото пилето го ядох с кожа. Гледам протеинът да ми е над 100гр поне, Вх да са ми до 50гр,а мазнините където се наместят. 1600кал.
Карам на нещо като мазен Дюкан Joy   Ям неща, които обичам. Единственото нещо, от което се лишавам са тестените и ги замествам с кето такива, а не че целя да съм на кето.
Не мисля, че на друга диета ще издържа дълго време, особено ако трябва да ям неща, които не обичам.
Приемам всякакви съвети и напътствия де, не се смятам за специалист Blush

# 623
Моля те, напиши количествата и калориите на тази храна, защото не мога да повярвам , че това са 2200 калории.
Колко сьомга и колко ориз изяде. Гледам , гледам и не виждам.
Аз изядох 200г сьомгова пъстърва + 200 картофи и 450 г зелена салата с репички, краставица и домат и обядът ми е 600 калории. Това е близо 1кг храна. 4 часа не се сетих за никаква храна.
Хапнах малко за вечеря и то не защото бях гладна, а защото знам, че иначе ще огладнея преди лягане и ще изям нещо, което не трябва.

Овесените ядки се казват porridge flapjacks. Показаната порция от 1/3 тава и още малко има 400 калории някъде. Бадемов мус отгоре: 105, плодове 120, закуска 625

Шоколад 85% 20 гр 125 кал

Сьомга 180 гр= 408 кал (нормална атлантическа сьомга), салата=голяма купа, не съм мерила зеленчуците, но ги броя 150 кал и 100 кал мазнината 1 чл зехтин и мн малко парче авокадо, т.е. 250 кал салата. Кафяв ориз 30 гр в сурово състояние= 110 кал
Обяд общо 520+250=770

1 виличка чийзкейк...нямам идея. Беше наистина връхче на виличката, не цяло парче. Може би 40 кал...

Дотук: 1560

Вечерята: започна добре с малка филийка с пз хляб (60 кал) с тънко парче шунка отгоре (30)  и 1 краставица (цяла,40 кал)-130...

После последваха още филийки, че сложих и сирене и масло отгоре и ядох и бадеми, ябълка, круша... даже съм щастлива, че са само 2200 калориите.

Мелина, то моето детенце е на 2 години и 3 месеца вече, аз кърмя само по 1 или 2 пъти в денонощието при заспиване. В процес на спиране съм. Досега не ми се отразяваше кърменето дебелеещо, напротив. Нещо друго е, но може от хормоните да е наистина, че се наместват отново, не знам. Според мен просто лакомията ме е хванала. Но ще се оправя. Както казвам винаги правенето е трудното и колкото и напреднал да е човек, винаги трябва да е готов да стане начинаещ в дисциплината си отново и отново. Сега аз имам труден период с храненето както никога, даже бременността я изкарах под контрол, отслабнах много бързо след раждането, в по-добра форма и по-стегната съм от миналата година, но не мога да се владея така добре в момента когато става дума за поставена цел калории.

# 624
Сноу, може да не ми отговаряш, ако не искаш, но има ли нещо, което те тревожи или те кара да се чувстваш неудовлетворена, вътрешно тъжна и сякаш нещо не си е на мястото? Връзката между храната и психиката е много силна. По точно върху начина на хранене и начина ни на себе усещане в света. Някои хора имат склонност да стават прекалено стриктни и контролиращи храненето си, за да поддържат усещането, че имат контрол върху живота си. Други хапват много и дори не е задължително да е в контекста на типичното "тъпчене", да затъпкваме емоциите и страховете си можем и без да се чувстваме преяли и да ни се повдига от храна.
И какво значи да прецаквам темата? Темата е за трансформиране, а то е процес и като всеки процес си има различни движения и напред и на зад и на горе и на долу.

# 625
Връзката между храната и недоспиването е още по-силна.
Било то недоспиване заради малки деца или емоции около нова връзка, организмът компенсира.
Не е необходимо човек да е  неудовлетворен и нещастен. JoyJoyJoy  
Аз съм от втория тип, с ново гадже и перманентно недоспала. Избива ме на дояждане, но пък съм влюбена до уши. Innocent
Отчитам кило нагоре вместо надолу, здраве да е, ще следя макроси вече, ако не забравя.

# 626
Много се радвам за теб  Дез ! 💪❤️
 Най-доброто от живота! ❤️
Аз изобщо няма да си споменавам храната тоя уикенд -само  ще кажа ,че може и да съм ударила 4-5 хиляди калории вчера 😂🤣😂
No regrets  ...
На сноу теглото и е съвсем нормално  според мен ,няма да е лесно това сваляне-аз на 174 см под 65 кг съм адски слаба ,а тук целта е 56 май прочетох...и аз съм имала такива периоди преди много години...
Днес бек он Трек ,започвам със варено яйце +препечен черен хляб .Обяд -ще си поръчам пържола със салата и вечерят ще е възможно най -лека .

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 10:56 от No_frame bitch

# 627
Дез, разликата е, че едното е на хормонално ниво, а другото на емоционално. В смисъл и двете има и емоционални и хормонални основи при повишаването на аптетита, но при недоспиването е много по-осъзната причината и хормоналният отговор на тялото. И да, не е нужно, беше просто отправна точка. Честито за новото гадже. Heart Exl

# 628
  • Бургас/Пз
Сноу, не знам къде ти я дава тия калории тая сьомга, но в МФП атлантическата сьомга е 182кал.за 100г, което за 180г е около 330

Но да, съгласна съм , че храните са ти доста калорични. Аз се опитвам да се вмествам в 600кал на хранене и тогава ми се получават най- добре нещата.
Днес:
З: 50 г. крънч + 200г скир + 50г боровинки
О: 250 г печени картофи, 100г пуешка шунка + 200г краставица
Сл.О - 200г соево мляко + 50 г банан + 20г бадемов тахан с мед и какао .
В: 3 яйца -омлет + 100г котидж + голяма зелена салата + 80г хляб от лимец.
След тренировка мисля и един протеин да изпия .

# 629
Момичета, за тази сьомга - да не би Сноу да гледа печена, а Ани - сурова - и оттам да идват разликите в калориите?

Вчера си спазих режима и съм много доволна.
От известно време избягвам въглехидрати на вечеря и ми се отразява добре - сутрин нямам станалия обичаен през последните години леко подпухнал вид, който се разкарва след тренировката.

Днес менюто ми е (поиграх си да го въведа в МФП, все още го правя от време на време):

Мини закуска преди трен - 20 г гранола, 80 г скир.
Закуска - 120 г домашна овесена баница с извара и шунка, 150 г скир. Една бисквита дайджестив с черен шоколад.
Двете закуски плюс течния колаген, който пия още със събуждането, заформят точно 600 kCal според МФП.
Обяд: 300 г постен зелен фасул с картофи (домашен), 150 г извара.
След обяд: Ябълка, 15 г бразилски орех
Вечеря: 120 пуешки гърди печени; аспержи, карфиол и броколи на пара с таханов сос, зелена салата.

Храната за деня излиза 1540 kCal, В: 128 г; М:   51г; П: 135 г (всъщност са 124, защото 11 г идват от колагена, който е непълноценен протеин).

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 14:19 от Vetrena

Общи условия

Активация на акаунт