Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Обърка ли се това момче или сбърка наистина?
В началото ми се стори, че беше сигурен за хусарите, че са конници.

# 211
Странно беше, ластунки в селото на моята баба се казваше на едни пръчки... А и той уж спомена хусарите като конници.

# 212
  • София
по теорията на изключването можеше да се познае лесно
жалко за участника

е, тук е Мъскчо

# 213
  • София
Малко по-смело може да играе тази жена, тя знаеше за Мъск.

# 214
  • София
Аз съм поскаран с химията, бих стрелял с желязото (от много гледане на филми как го ползват масово и си коват оръжия и пр.) ако да речем съм стъпил на втора сигурна сума и не рискувам, иначе бих ползвал жокер.

# 215
Чувате ли някакви кучета да лаят, или аз изплисках легена вече ?🤣

# 216
За Мъск знаеше, но за индукционните котлони – не.
И аз нямам, ама знам как се проверява един съд дали става за такъв котлон, или не. И хората около мен също знаят, та не повярвах на очите си.

# 217
  • Sofia
Това момче изглежда знаещо 🤔
🍀

# 218
В Англия са известни, като рънари - ластуните. Жалко за жената, че са наби в хрома. Индукционните са на принципа с магнитите. Ако се беше сетила, кой метал се лови на магнита, щеше да се справи с въпроса.

# 219
Ето я на живо голямата разлика между по-младите и по-старите участници – един вагон книги.
Колкото и да си умен, иска си и четене. А четенето – време.

# 220
И на мен ми се причу лай 😂

# 221
Колкото и да ми е симпатично това момче, ама чак такова брутално подсказване... В теми, тясно свързани с личността му... Е, не!

# 222
  • София
Поредния его философ, трудно го издържам.
Може да знае много неща, но да не може да асоциира комитите с партизаните си е срамно. Това беше трети въпрос ако не се лъжа.
И като почне да парадира със знанията си. Знаеш отговора, казваш го, какво филосостваш излишно, само може да се изложиш... Ей го разбира от автомобили, а не е чувал за ресьори.
Все едно аз да кажа, че се интересувам от футбол, но да не знам какво е тъч...

# 223
  • Русе
Можеш да я добавиш, но няма да остане там. Има админи.
Да, но доста са предубедени. Например македонската Уикипедия си пише хиляди глупости, че Самуил бил македонец, че Битолския надпис бил фалшификат, че кралица Елизабет произхождала от стар македонски род.
В руската пък се пишат имена на измислени волжко-български владетели като истински личности, в албанската пък албанците са изкарани като най-древния народ на балканите, тоест същото като с Македонизма.
В корейската доскоро пишеше пък че прабългарите били хуни и говорели език от корейската езикова група, в гръцката пък турците били тюркизирани гърци.
В татарската - волжките татари били потомци на волжките българи, а в чувашката - чувашите били волжки българи, а татарите били кумански нашественици.
Да не говорим за псевдо-етимологии на имена на местности, племена, народи и т.н.

"Да, но доста са предубедени."
Не е въпрос на предубеденост, а на различно виждане. Македонската част на Уикипедия се пише от македонци, българската от българи, руската от руснаци и т.н., затова всеки представя собствената си гледна точка. Сигурно са единици българите, които четат унгарската версия например, за да поправят нещо (и да могат да докажат истинността му!). Най-обективна е версията на английски, защото най-много хора я използват, съответно най-много хора предлагат поправки и допълнения. Чела съм например историята на Черна гора от гледна точка на Черна гора, историята на Черна гора от гледна точка на Сърбия и историята на Черна гора от неутрална гледна точка. Беше забавно. Също така е поучително да се прочете как един летописец отрича сам собствените си трудове - Прокопий Кесарийски в "Тайната история" заявява категорично, че това, което е написал в предишните си книги, е лъжа и истината е само в последната му книга, което също е съмнително, а той е бил официално натоварен от Юстиниан Велики да описва делата му и трудовете му се цитират често от историците като свидетелства на очевидец. 
Колкото до етимологията, тя е доста сложна наука с несигурни резултати - обикновено се представят повече от едно предположения и вероятно никое от тях не е вярно. Съществува също така наречената "народна етимология", когато се правят връзки с добре познати думи - например "сешоар" се свързва с глагола "суша" и някои хора казват "сушоар".

# 224
Поредния его философ, трудно го издържам.
Може да знае много неща, но да не може да асоциира комитите с партизаните си е срамно. Това беше трети въпрос ако не се лъжа.
И като почне да парадира със знанията си. Знаеш отговора, казваш го, какво филосостваш излишно, само може да се изложиш... Ей го разбира от автомобили, а не е чувал за ресьори.
Все едно аз да кажа, че се интересувам от футбол, но да не знам какво е тъч...

Все още не е блеснал с някакви знания. Машинен инженер и да не знаеш частите от автомобила и то от тези, които са по известни, не е много ок. Може да не го е учил, но нали учиш устройството на автомобила, все пак, трябва да имаш някакъв интерес. Все едно да си авиопилот и да не знаеш елерон, какво е.

Общи условия

Активация на акаунт