Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 248
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не знам докога в Бг са се правили тези тестове с жаби за бременност,но имам спомен ,че при първата ми през ‘88-ма год.нещо такова се споменаваше,че така се разбирало по-рано  🤔
https://m.bg-mamma.com/?topic=257143
И аз не знам докога се е правело, но си говорих с майката на моя приятелка, която е била с такъв тест. Каза, че е било със записване в аптеката, защото не е имало достатъчно жаби. Тестът е бил точен, наистина е била бременна.

# 286
В гугъл пише, че ''до 70-те години по цял свят''. Ама жабите са се вземали от аптеките? Grinning Иначе да, пише че за малко този вид жаба да изчезне....
Звучи ми много нехуманно, хем носиш нов живот, а отнемаш друг - този на жабата. Добре че вече не се прави.

# 287
  • тук, на мястото си
В гугъл пише, че ''до 70-те години по цял свят''.

До 70-те в цял свят, в България до 80-те може и 90-те.  Grinning

# 288
Е, хайде сега! Теб с жаба ли са те разбрали Joy

# 289
  • тук, на мястото си
Не, не съм ползвала такива неща, даже и не ги бях чувала до преди 10-на години. Нали всяко нещо в България е със закъснение, та затова го казах.

# 290
Леле, на такъв лесен въпрос да се затрудни. Ригел от отговорите е само звезда.

# 291
За мен този въпрос не беше коректен или някой не разбира смисъла на баснята.

П.п. майка ми твърди, че е правила тестове с жаба в лаборатория (официални тестове, тя е лаборант). Инжектирали са жабата с урина (ама специална мъжка жаба) и после са гледали някакъв секрет под микроскоп.

# 292
Момчето си отива!!! Даде грешен отговор.

# 293
Ми да си ходи! Взе достатъчно предвид общото му незнание!
Един прекрасен пример на ефекта на Дънинг-Крюгер 🙄

# 294
Е, хайде сега! Теб с жаба ли са те разбрали Joy

Мен са ме разбрали баш с жаба Grinning  Майка ми е правила такъв тест навремето.

# 295
  • I want it all and I want it now.
Е този вьпрос от  "Под игото" е само за седмокласната тема😂

# 296
Да подбират по рискови играчи, ако така се съмняват и всеки път ползват за съмнението си жокер, като за Северния път и Норвегия, то скоро няма да се отвори пъпрос за над 5 000 лв.

# 297
Жалко, можеше да помисли още малко и щеше да се сети. След това е главата Радини вълнения и годишният изпит, празникът на Св. св. Кирил и Методий...

# 298
Леле, на такъв лесен въпрос да се затрудни. Ригел от отговорите е само звезда.

Понякога хората, могат да отговорят на по-труден въпрос и да се издънят на по-лесен. Laughing

# 299
  • Пловдив
Вълчева, мисля, че не е умирала жабата, по-скоро е за многократна употреба, но не съм сигурна. През 70-те години се е прилагало у нас, докога точно - не знам. Аз съм родена тогава. Във филма "Маймуни през зимата" го имаше тоя момент. Филмът е нов, но действието с жабата се развиваше 70-те или 80-те.

Общи условия

Активация на акаунт