Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 245
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Моят тест беше правен с жаба,в лаборатория през ‘88гoд. 🐸🤰🏻

# 301
  • I want it all and I want it now.
Много интересно е това с жабата, скоро гледах един филм /The Great  / и там на бременната и слагаха жаба на корема за следене на тоновете. 😉

# 302
Точно - и майка ми каза, че са правили тези тестове през 80 и някоя. Жабата е оставала жива, но процедурата е била неприятна (за лаборантите); не се знае какво се е случвало с нея след това, защото те не са се занимавали с жабите след приключване на изследването.

# 303
Ето тук е описано за теста в жабата и определено в средата на 70-те, т.е. например 1975 г. /не помня как се определяше декадата на годините, затова давам конкретна дата, т.е. от 70-та до 80-та се водят 70-те, нали?/.
https://6nine.net/2014/03/23/test-za-bremennost-ot-minaloto/

# 304
Жабата в млякото не е било само в средните векове, както си мислих. Баща ми разказа, че негов колега навремето нямал хладилник на село, (макар че е бил кмет) и е използвал жаби! Grinning  Това през 90-е години, вечерта издоено прясно мляко в бидони и по 1 жаба във всеки бидон.  Жабата оставала жива Heart Exl (надявам се, не го е казал, за да ме успокои, а е истина Grinning ). Но интересното е, че млякото на сутринта са го предавали на мандрата Grinning и те вече как пастьоризират, какво правят, но едва ли са им казвали за жабата преди това... но може и всички да сме си пийвали мляко със жаба, без да знаем Grinning

Вълчева, мисля, че не е умирала жабата, по-скоро е за многократна употреба, но не съм сигурна. През 70-те години се е прилагало у нас, докога точно - не знам. Аз съм родена тогава. Във филма "Маймуни през зимата" го имаше тоя момент. Филмът е нов, но действието с жабата се развиваше 70-те или 80-те.
Ох, не знам кое е по-зле да умре веднага или да я препикават многократно Grinning
Записвам си филма да го гледам!  Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 20:50 от T.Valcheva

# 305
Сто пъти се обясни, че става въпрос за инжектиране на урина, но вие упорито продължавате да ги препикавате тези жаби. Simple Smile

# 306
  • Русе
Леле, на такъв лесен въпрос да се затрудни. Ригел от отговорите е само звезда.
/quote]

Трябва да си призная, че не знаех какво е Ригел, но много добре зная какво означават другите 3 имена, затова ми се струва странно, че една бъдеща надежда на НАСА не познава Слънчевата система, която не е чак толкова голяма.

# 307
  • София

Стани богат - 12.01.2022

# 308
Предположих, че в Ню Йорк са забранили студиата за татуировки заради бум на СПИН. Бях близо. Малко, ако разсъждаваше, можеше да не използва жокер, а той тръгна да говори за Голямата депресия и ВСВ - wtf 🥺 Няма никаква идея в какъв период са били, за да се ориентира с посочения времеви интервал във въпроса, но да плямпаме там нещо. А, когато взе да обяснява за лисицата и киселото грозде и съвсем се откачих. Само си правят вятър на устата за известни факти и си мислят, че разсъждават. Бях сигурна, че ще сбърка. Заложи на Дънинг-Крюгер, защото го е чувал някъде. Колебаел се между Ефектът на Д-К и нарцисизъм. Не знам има ли някой, който не знае, че почти Нарцис е синоним на самовлюбен. Къде ти лисица, къде ти грозде.

# 309
  • Велико Търново
Въобще не е мит това с теста за бременност с жаба. Правеше се, само че не знам колко беше легално. Говоря за 1991-ва, най-много 92-ра. Моя колежка в института беше получила всякакви симптоми на бременност и понеже много искаха с мъжа ѝ да си имат детенце, а тогава нямаше бързи начини да се разбере, ходи на такъв тест в родния си град. Ходих с нея, защото в този момент им бях на гости. Не помня много добре, но все ми се струва, че не беше в лаборатория цялото нещо. Как да е, тестът се оказа отрицателен и като отиде на гинеколог се потвърди, че действително няма зародиш. Просто от прекомерното желание за забременяване имало такова състояние - "мнима бременност". Е, след известно време си забременя момичето, де.

Трябва да си призная, че не знаех какво е Ригел, но много добре зная какво означават другите 3 имена, затова ми се струва странно, че една бъдеща надежда на НАСА не познава Слънчевата система, която не е чак толкова голяма.
Да, наистина това е странно. Ама чак пък да се диагностицира с Дънинг-Крюгер момчето ми се вижда прекалено.

За степенуването на нула - няма такова като "така е прието". Да, има твърдения в математиката, за които това е валидно, т.е. приемат се за даденост. Наричат се аксиоми, но те са строго определени, ограничени на брой и служат като основа за доказателствата на всички останали твърдения. Ето това е доказателството на твърдението за степенуването на нула:

Както се вижда, няма нищо сложно. Ама колко много постове имаше, че не се знае или не се знае защо е така. Иначе критиките към 21-годишното момче - с лопата да ги ринеш...

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 21:28 от DamaPika

# 310
  • Пловдив
Точно така, няма нищо сложно в степенуването и никой не е твърдял обратното Аз казах, че от училище помня единствено, че всяко число на нулева степен е едно, но не и защо е така.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:06 от Магдена

# 311
  • Велико Търново
Мадена, нито картинки съм търсила, нито информация. За тази точно Гугъл не ми беше необходим. Написах си го на Word и направих най-обикновен скрийншот. Отделно - нямах предвид единствено и само твоето мнение, когато писах моето. Защото наистина не само ти си писала по въпроса.

# 312
  • Пловдив
Никой не е твърдял за сложност, просто не помним. Участниците - и те.

# 313
Откакто завърших гимназия не съм се занимавала с математика, освен от най-простия вид (когато ми връщат ресто в магазина).

# 314
  • Пловдив
И аз. От нещата, с които не си се занимавал, някои също се помнят, други помниш, че си ги учил, и нищо друго, трети дори не помниш, че си ги учил, и на какъв принцип е забравянето (не е само лошо научаване, макар че и то има значение), не е много ясно. За всички предмети говоря, от степенуване през жаби до комити.

Общи условия

Активация на акаунт