СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - ТЕМА 15

• 54 221
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! На шести ден закъснение ЧХГ 1568. След два дена 1100. Чакам цикълът да започне тези дни. Зацапвате ми няколко дни, което ме наведе на мисълта, че нещо не е наред. Случва ми се за трети път, предвид това, че имам едно детенце преди тези три фалшиви бременности. На почти 34г съм. Първите две бяха преди да направя лапароскопия за отстраняване на сраствания. Мъжът ми е с 3% морфология в момента( започна приема на добавки) и въпреки това се случи по естествен начин. Според доктора ми няма причина да не настъпи отново нормално, но аз се чудя какво се случва и къде да търся причина за тези химични. Ще съм благодарна за съвет!

# 196
Mira882, а прогестеронът колко е?

# 197
Здравейте! На шести ден закъснение ЧХГ 1568. След два дена 1100. Чакам цикълът да започне тези дни. Зацапвате ми няколко дни, което ме наведе на мисълта, че нещо не е наред. Случва ми се за трети път, предвид това, че имам едно детенце преди тези три фалшиви бременности. На почти 34г съм. Първите две бяха преди да направя лапароскопия за отстраняване на сраствания. Мъжът ми е с 3% морфология в момента( започна приема на добавки) и въпреки това се случи по естествен начин. Според доктора ми няма причина да не настъпи отново нормално, но аз се чудя какво се случва и къде да търся причина за тези химични. Ще съм благодарна за съвет!
Ами морфологията ви е зле,количеството на пливците колко е и подвижност а как е? Това също е важно. Ако имате 3% около плюс,минус  100 мил сперматозоиди в милилитър не е проблем.Ако имате поне два милилитра. Също и резерва при вас е важен. Колко ви е АМХ? Фоликули броени ли са на втори ден от цикъла? Ние сме с морфология между 0% и 2% макс и общо в целия еакулят макс 40 мил сперматозоиди. Аз съм с намален резерв за взъраста послдно 1.5 ч. Имаме две неуспешни бремености и ни насочиха към инвитро. Бих ви посъветвала да посетите  репродуктивен лекар Simple Smile

# 198
Здравейте,
Пиша с притеснение, надявам се на мнение.
На 21.01.2022 ми беше последният цикъл, на 3.02-4.02.22г- овулация.
Имам закъснение вече 7 дни. Правих тест на 1-вия ден от закъснението и на 3-тия, втората черта беше средно оцветена, но не ярко.
Вчера се появи кафеникаво, еднократно зацапване.
Веднага отидох при доктора и той ме прегледа.
Не видя кръв, нито в матката, нито в корема, но не видя и плоден сак (предполагам, че е много рано), каза че има жълто тяло на бременността в дясно. Но се опасява за извънматочна бременност.
Имам единствено киселини и лека чувствителност в гърдите.
Днес ми назначи ЧХГ - излезе резултат 173.3,  в понеделник пак ще ходя.
Доктора ми каза, че има бременност и че ще чакаме изследването в понеделник.
Предната година имах през юли мисед, заради липса на пулс.
Откриха ми тромбофилия-наследствена.
В момента приемам аспирин х 150мг вечер и много хр.добавки още от август 2021, предписани ми от хематолог.
Не мога да разбера в коя седмица съм точно, защото калкулаторите смятат всеки различно, отделно се чудя дали това са нормални стойности на чхг за този период от време?
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 13:29 от prodigieuse

# 199
Струва ми се нисък ЧХГ за едноседмично закъснение, но зависи дали точно е засечена овулацията. Как сте я установили? Дали е възможно да е била по-късно?

# 200
Струва ми се нисък ЧХГ за едноседмично закъснение, но зависи дали точно е засечена овулацията. Как сте я установили? Дали е възможно да е била по-късно?

Здравейте, Yvka,

С тестове за овулация:
Започнах от 9-ти ден, просто другите тестове нямаха почти никаква или много бледа чертичка.

Поздрави!

# 201
И на мен ми се струва, че резултатът е нисък за седмица закъснение.
При 7-10 дена вече би трябвало да се види сакче в матката, затова е добре да следите нещата и при дискомфорт или болки да потърсите лекарска помощ.
Стискам палци нещата да се развият по най-благоприятния начин.

# 202
И на мен ми се струва, че резултатът е нисък за седмица закъснение.
При 7-10 дена вече би трябвало да се види сакче в матката, затова е добре да следите нещата и при дискомфорт или болки да потърсите лекарска помощ.
Стискам палци нещата да се развият по най-благоприятния начин.

Здравейте, Rocket ,

Много благодаря за подкрепата.
Ще пиша в понеделник, за да ви кажа какви са стойностите.

Поздрави!

# 203
prodigieuse, твърде ниско е ЧХГ. Едва ли ще е успешна бременност. Пуснете си и прогестерон.

# 204
prodigieuse, твърде ниско е ЧХГ. Едва ли ще е успешна бременност. Пуснете си и прогестерон.

Здравейте fillme,
Утре, ще отида за второ мнение на лекар.
Може ли да се касае за "кухо яйце" според вас.
Колежката ми е имала 4 такива, които са били с ниско ЧХГ, кафеникаво зацапване и положителен тест за бременност, но след това сама ги е изхвърляла с менструацията.

Поздрави!

# 205
Възможно е, дали е кухо се вижда чак в 6 - 7 седмица.

# 206
Здравейте,
 Днес отидох на второ мнение и се видя една малка точка, точно където трябва 0,37мм е , радвам се, че не е извънматочна. Докторката каза че кървенето най-вероятно е от аспирина който приемам и че е много висока доза (150мг), каза да го намаля на 100мг и ми изписа Дуфастон 2х1. В понеделник ще изчакаме и другите изследвания на ЧХГ и прпгестерона и след това вече ще преценим какво ще правим.
Пуснах и щитовидна жлеза-там всичко е наред със стойностите.
Благодаря за подкрепата.

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 18:07 от prodigieuse

# 207
Интересно как при такова ЧХГ е видяла нещо, че даже е и 37мм, което е почти 4см.

# 208
  • Бургас
Интересно как при такова ЧХГ е видяла нещо, че даже е и 37мм, което е почти 4см.

37 мм са 0.37см. Не е почти 4 см а почти 1 см. И да при такова ЧХГ няма лак да се види плоден сак

# 209
Хах, добре... А 1см колко мм има? 100?

37 мм са 0.37см. Не е почти 4 см а почти 1 см. И да при такова ЧХГ няма лак да се види плоден сак

Общи условия

Активация на акаунт