Термин юни 2022 - тема 2

• 59 339
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
desangel предложиха ми д-р Кръшков и д-р Апостолова. Записах час при д-р Апостолова, но почти не намирам мнения. Имаш ли отзиви за нея или някой друг да има? Реално това, че бебето върви назад не е проблем тъй като от самото начало си беше така и имах само 1 цикъл от както родих. То и цикълът ми е нередовен и при предните 2 бременности беше така, т.е съм с по късна овулация и поради това се получава така.
Нямам притеснения, по въпроса, но все пак искам и при добър лекар да ида.

# 241
desangel предложиха ми д-р Кръшков и д-р Апостолова. Записах час при д-р Апостолова, но почти не намирам мнения. Имаш ли отзиви за нея или някой друг да има? Реално това, че бебето върви назад не е проблем тъй като от самото начало си беше така и имах само 1 цикъл от както родих. То и цикълът ми е нередовен и при предните 2 бременности беше така, т.е съм с по късна овулация и поради това се получава така.

В групата на Токуда има страшно положителни мнения за др Апостолова- ако става въпрос за нея. Аз имам приятелка която в момента св следи при нея и също е изключително доволна Simple Smile

# 242
Здравейте,

Моят термин е на 07.06.2022 - момче Simple Smile. В 25 седмица съм и днес на прегледа ми казаха, че главата на бебето е като за 27 седмица и съответно теглото му е около 900 грама т.е. около 27 седмица, а същевременно цялото бебче отговаря на 26 седмица.... т.е. се развива с общо около седмица напред Някой случайно да се е сблъсквал с подобен проблем? Първа бременост ми е и малко се нашашках, че не що не е наред...

# 243
Здравейте,

Моят термин е на 07.06.2022 - момче Simple Smile. В 25 седмица съм и днес на прегледа ми казаха, че главата на бебето е като за 27 седмица и съответно теглото му е около 900 грама т.е. около 27 седмица, а същевременно цялото бебче отговаря на 26 седмица.... т.е. се развива с общо около седмица напред Някой случайно да се е сблъсквал с подобен проблем? Първа бременост ми е и малко се нашашках, че не що не е наред...

При мен на един от прегледите видяха, че коремчето изостава с 2 седмици от останалите мерки. На следващия преглед нищо не казаха по темата - т.е. предполагам, че е било ОК. Според мен бебчетата си нарастват със собствено темпо и често тези мерки се изравняват във времето и не мисля, че има от какво да се притесняваш Simple Smile 1-2 седмици също се смятат за нормална вариация и могат да зависят дори от измерването в точния момент и как е застанало бебето.

# 244
Нямам отзиви за нея, но мисля че в темата за АГ Селена имаше доста писано за нея и може да прочетеш.

# 245
Да, прочетох. Някои жени са много доволни, но една жена се оплакала, че не видяла съществуващ проблем. Имало проблемен с кръвопотока към матката и получавала кръвоизливи често. Тя казала, че не вижда проблем, а д-р Сигридов установил. Та малко се почудих дали да ходя.

# 246
Здравейте бъдещи мами.В 22 г.с. съм и нямам никакъв апетит всичко ям насила на някоя от вас дали и се е случвало?

# 247
Здравейте бъдещи мами.В 22 г.с. съм и нямам никакъв апетит всичко ям насила на някоя от вас дали и се е случвало?
Да, аз нямам никакъв апетит. Ям, защото трябва:)

# 248
Да, аз нямам никакъв апетит. Ям, защото трябва:)
Значи не съм единствената .Пристесних се да не е нещо сериозно.

# 249
И аз на моменти нямам апетит ,след като в 4-ти месец можех да изям слон . Ако изследванията Ви са ок и се чувствате добре нямате място за притеснение Simple Smile .

# 250
Аз през деня нямам никакъв апетит, много ми се спи и мързи, е за сметка на това вечер много ми се яде, плюс изобщо не ми се спи и имам адски много енергия.. 😀

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:53 от Sonya_Dimitrova

# 251
Здравейте момичета, да ви попитам кога се мери дължината на шийката? Досега не са ми я мерили, а ми предстои втората фетална морфология - дали тогава ще я премерят?

Да попитам при вас колко често и кога ви пуска проследяващия АГ кръвни изследвания? При мен бяха пуснати един път досега около 14 седмица и повече не са ми пускали.

Първа бременност ми е и от миналата седмица започнах да усещам леки побутвания в корема, наподобяващи пулсации/трепване на мускул. Вие така ли усетихте бебето за първи път? Просто искам да съм сигурна, че е бебето а не само да си въобразявам.

И да попитам колко често ви вземат секрет за изследване на микробиология? При мен веднъж досега са вземали, тъй като след изписан утрогестан развих гъбична инфекция и ми назначиха лечение. Но след това не са ми вземали отново.

# 252
Здравейте момичета, да ви попитам кога се мери дължината на шийката?

Да попитам при вас колко често и кога ви пуска проследяващия АГ кръвни изследвания?

да усещам леки побутвания в корема, наподобяващи пулсации/трепване на мускул. Вие така ли усетихте бебето за първи път?

И да попитам колко често ви вземат секрет за изследване на микробиология?
   Моята шийка е измериха на втората ФМ, но на частно, защото се оказа, че в пакета мие включена втора ФМ, но с по малко показатели.
    Моят АГ ми пусна само кръвни изследвания само веднъж, когато се записах на ЖК от тогава съм ходила още два път на консултация.
     Следващият ми лекар до сега нито веднъж не ми е вземал микробиология, макар, че имах течение изписа ми глобули по телефона. Лично аз съм доста податлива на гъбички и бактерии и се обадих на гинеколожката, при която си ходя ( тя не следи бременни) изписа ми същите глобули и допълнителни изследвания и се оказа, че имам бактерия, която засяга бъбреците. Така по едно също време трябваше да лекувам гъбички и бактерия и добре, че беше тази ми докторка. Излекувах гъбичките и бактерията, но имах дискомфорт, отидох при моята си лекарка оказа се, че ми е нарушено pH, пак тя ми изписа лечение. Сама реших да си пусна ПКК и се оказа, че хемоглобина ми е много нисък. Следващият ми изписа само желязо, но пак по съвет на другата ми докторка си пуснах изследвания за витамини и минерали и се оказа, че имам дефицит на някои, а други ми бяха завишени стойностите. Тя ме посъветва всеки месец да си пискам ПКК и обикновена урина и при нужда урокултура.
    Аз съм двуплодна бременност и още от самото начало на бременността лявото бебе го усещах как риташе, направо ми пулсираше коремчето и се виждаше, от ФМ ми каза, че доста го подлудявам с моето дишане просто то така си е загнездило, заради това от рано, рано го удещам и много често ме гъделичка, все едно с перце, но отвътре го усещам. Дясното сега почнах да го усещам, то е по спокойно, все едно плуват рибки.

# 253
Здравейте момичета, да ви попитам кога се мери дължината на шийката? Досега не са ми я мерили, а ми предстои втората фетална морфология - дали тогава ще я премерят?

Да попитам при вас колко често и кога ви пуска проследяващия АГ кръвни изследвания? При мен бяха пуснати един път досега около 14 седмица и повече не са ми пускали.

Първа бременност ми е и от миналата седмица започнах да усещам леки побутвания в корема, наподобяващи пулсации/трепване на мускул. Вие така ли усетихте бебето за първи път? Просто искам да съм сигурна, че е бебето а не само да си въобразявам.

И да попитам колко често ви вземат секрет за изследване на микробиология? При мен веднъж досега са вземали, тъй като след изписан утрогестан развих гъбична инфекция и ми назначиха лечение. Но след това не са ми вземали отново.

Аз съм в 25 седмица и само веднъж до този момент са ми пускали пълна кръвна картина и микробиология... но понеже трябва да си следя tsh и prolaktin всеки месец  си пускам желязо от време на време сама Simple Smile
Аз съм с предна плацента и реално чак началото на 6ти месец започнах да усещам леко трептене все едно ми каркорят червата, а към настоящия момент купона е на макс сутрин и вечер особено много шава Simple Smile

# 254
Здравейте, момичета! При мен се оказа, че хемоглобина много ми е паднал 98:(. Сега ще трябва да пия хапчета, най-вероятно до края на бременността.
На тези от вас с ниско желязо, какво ви изписаха да пиете?

Общи условия

Активация на акаунт