Ах,тези ЮЛСКИ бебоци, на мама и татко сладките мишоци

• 12 068
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! И аз да се отчета от днешната консултация. Венци е наддал само 200 грама Shocked, но е порастнал с 3 см. и доки каза да не се притеснявам. За пукането на костите било нормално, да пукат до 1 годинка. И тук се поуспокоих. Сложихме и третата ваксина и тук е мястото да похваля своя малък мъж. Всички бебета плакаха, само ние НЕ Heart Eyes. На мама сладкишчето. В чест на това,че се държа като голямо момче имаше подаръци от мама и баба и една дълга разходка. Сега 2 месеца няма да имаме ваксина Whistling, че все се притеснявам как ще я понесе. Дано да не вдигне температура Praynig.
Уф, нямам търпение момичета. Скоро ще имаме изненада в новата темичка. Каква ли ще е newsm78

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 18:58 от eti_31

# 286
Довечера ще пусна нова темичка, ако няма пусната такава.
Дано не ни заключат тази до тогава  Praynig

# 287
гледахте ли новините?
е не мога да го проумея как е възможно  такова отношение към децата!!! еми разплаках се не го разбирам!!!

# 288
момичета попаднах на нещо интересно от библиотеката на форума
"Мога ли да затопля млякото в микровълновата печка ако е изстинало прекалено?За предпочитане е да използвате уреда за затопляне. Голяма част от пластмасовите шишета са от Поликарбонат и в микровълновата печка може да се отдели БисфенолА, койот вреди на наследствеността. При стъклените шишета я няма тази опасност, но и в двата случая млякото не се затопля цялостно, така че се налага разбъркване преди да се определи температурата дали е добра."

аз претоплям водата във микровълновата печка а вие?
и някой питаше за
"Мога ли да давам с шише пюре или каша?
По добре не.Ако бебето ви отказва лъжичка, по одбре изчакайте още няколко дни и тогава опитайте пак. Най вероятно не е още готово за захранване"

# 289
Mariaeli,какво е станало пак? Тук по новините току що съобщиха присъдата за родителите на едно детенце на 2г, намерено мъртво в кофа за боклук - 4.5 г !!!!! Направо не е за вярване!!! а да не казвам в какви условия е живяло преди това милото Cry

За захранването съм съгласна с иси_кам - целта е не само бебето да свикне с новите храни, а и с лъжичката! Тук съветват храните да са с такава консистенция, че като наклониш лъжичката леко да се плъзга по нея - нито да тече, нито да е много гъсто.

Днес на гимнастиката акушерката също каза, че е много важно за бебетата да се научат да пълзят - така става координацията лява ръка, десен крак и обратно, която е основна на много неща през целия живот! (имам позната, чието дете е на 11 месеца и не може да пълзи, а направо се изправя, което не било хубаво)

# 290
дете на 1.5т. починоло от недохранване
8 годишно момченце намерено убито и захвърлено на сметището
и за двете дечица от миналата седмица пребити от майка си със счупени крачета
в такъв свят живеем! Cry

# 291
...също каза, че е много важно за бебетата да се научат да пълзят -
И нашия ортопед наблегна на това. И няма дете, на което естествено да му дойде ходенето, без да е пълзяло. Освен ако родителите му не са били упорити да го карат да върши несвойствени за възрастта си неща. Sick Той го каза.
А за млякото и микровълновата, не се препоръчва такова затопляне и затова, защото поради неравномерното нагряване, се получава коагулиране на белтъка. Но същевременно си мисля, че не бива толкова да се задълбочаваме /ако съдът е подходящ/. А за водата изобщо не трябва да е проблем.
Заради такива случки с гореспомнатите дечица днес ви бях пратила линк за петиция. Моля, кажете ми, ако ви е досадно да ви пращам линкове /лично аз винаги отварям, като видя такъв, но... newsm78/

# 292
момичета попаднах на нещо интересно от библиотеката на форума
"Мога ли да затопля млякото в микровълновата печка ако е изстинало прекалено?За предпочитане е да използвате уреда за затопляне. Голяма част от пластмасовите шишета са от Поликарбонат и в микровълновата печка може да се отдели БисфенолА, койот вреди на наследствеността. При стъклените шишета я няма тази опасност, но и в двата случая млякото не се затопля цялостно, така че се налага разбъркване преди да се определи температурата дали е добра."
И аз затоплям водата там.  smile3511 smile3511 smile3511 не е за вярване

# 293
  • София
Здравейте мами.Честити месечинки на Алекс,Раяна и Диляна.Да са здрави и вечно усмихнати малките човечета.Ох,лоша работа и аз затоплям вотата в микровълнова и то направо в шишетата.Дали е наистина толкова опасно?Момичета искам да ви попитам изпотяват ли се главичките на дечицата ви когато ги храните,защото Люси е вечно мокър на тила и се чудя дали е нормално?

# 294
  • София
Честито и от нас с Яна на празнуващите Диляна, Рая и Алекс   bouquet

(Фионче, би ли поправила на първа страница, девойката на slonche се казва Рая - бяхме в една стая в болницата)

д-р Драганов (ортопеда) също каза бебчетата да пълзят, също така никакви проходилки, бънджи гащи, защото бебчето не се научавало само да се крепи и падало "като талпичка"  Mr. Green

isi_kam, много полезна информация, аз също предпочитам естествения подход и екологичните
неща

nita, аз давам по две капки вигантол, но само в дните, които не сме излизали - поради това, че прочетох, че 20 мин седмично на слънце били достатъчно бебчето да си произведе необходимия витамин Д

и на нас кожата по коремчето ни изсъхна нещо - мисля, че е от олиото на Нивеа и го спирам да видя има ли подобрение

а пък ние от 2-3 седмици обичаме кошницата за кола - преди пищеше след десетина минутки возене, а сега сме супер. Денем вместо в количката (която мразим), я мятам в колата и хайде при баба (която е извън София на чист въздух). Ако не й се спи - зяпа навън или си гризе гумената котка, ако й се спи - заспива - само там успява без рев   Crossing Arms

крис79, според мен го обличаш прекалено много, Яна се поти, когато яде, само ако съм я навлякла

# 295
Здравейте! Аз да се включа малко преди края на темичката! Много работа имам напоследък и не ми остава време да пиша, но ви чета по диагонал колкото мога.

И аз топля водата в микровълновата, честно казано мисля, че вече се спекулира с тези теми за вредно и невредно. Ами то всичко е вредно, даже и въздухът, който дишаме! Ама какво сега, да легнем да мрем ли или да се върнем в пещерата Grinning Аз лично няма да се откажа от микровълновата Naughty

Днес на гимнастиката акушерката също каза, че е много важно за бебетата да се научат да пълзят - така става координацията лява ръка, десен крак и обратно, която е основна на много неща през целия живот! (имам позната, чието дете е на 11 месеца и не може да пълзи, а направо се изправя, което не било хубаво)

...също каза, че е много важно за бебетата да се научат да пълзят -
И нашия ортопед наблегна на това. И няма дете, на което естествено да му дойде ходенето, без да е пълзяло. Освен ако родителите му не са били упорити да го карат да върши несвойствени за възрастта си неща. Sick Той го каза.

Много интерсени теории Grinning Понякога се чудя тези лекари, акушерки и подобни специалисти деца гледали ли са? Дъщеря ми проходи на година и 3 месеца. Въобще не е пълзяла, а аз категорично отказах да я "стимулирам" по препоръките на педиатрите, защото те решиха че закъснявала с развитието си. Тя просто постепенно, съвсем сама започна да се изправя, да ходи подпирайки се докато накрая се престраши да пристъпи без да се държи. Нито ден не съм я водила за ръка, паяк не знае какво е, да не говорим пък за разните каишки и подобни пособия. НО не пролази! Докато проходи се придвижваше суркайки се по дупе. Няма начин да накараш насила едно дете да лази и въобще да прави каквото и да е. По настояване на "специалистите" на няколко пъти се опитах да накарам дъщеря ми да лази, но тя започваше да пищи и аз се отказах. Накрая при едно от ходенията ми във Франция я заведох там на педиатър и той изрично ми каза да оставя детето на мира, ако искам наистина да се развива нормално и да не го блокирам психически. Другото са някакви методи от преди 20-30 години, в които няма и капка индивидуален подход към детето. Така че и немската акушерка и българския доктор просто трябва да си опреснят знанията. Между другото и аз никога не съм лазила и честно казано не ми липсва "основата за многото неща в живота" Grinning  

# 296
Ох, докато филосоствах забравих да кажа на майчетата, които имат проблеми с кожичките на децата да пробват да спрат всякакви сапуни, шампоани, гелове, мазила и подобни. Аз така си разреших проблема с дъщеря ми Мишел, която имаше много чувствителна кожа. Никакви зехтини и чудеса не ми помогнаха, просто спрях всичко и нещата се оправиха. После мажех с олио Бюбхен и това е. Сега Пипи също го мия само с вода и 2 пъти в седмицата само главичката с гел Бюбхен. После мажа с тоалетно мляко, защото ми се струва по-добро от олиото, за което казват, че запушвало порите и не позволявало на кожата да диша. Не знам дали е вярно, но кожата на Пипи е перфектна и с него не съм имала проблеми.

# 297
  • някъде
Ети има тема за пукането на костите на бебо в майки-бъдещи и настоящи  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142109.0   не я четох, но виж може да ти е полезна Hug
kris79, и на Алекс винаги му е потно челцето и вратлето като яде, независимо с какво е облечен- ако ще и гол да е, а понякога и без да яде му е мокро вратлето, но той има много коса и сигурно и това оказва влияние Иначе при ядене се напрягат повече и затова се потят! baby_neutral

# 298

Много интерсени теории Grinning Понякога се чудя тези лекари, акушерки и подобни специалисти деца гледали ли са?

Акушерката специално е отгледала 3 деца Peace

# 299

lala
съгласна съм със теб и Марти проходи без да е пълзял аз също и сестра ми също не сме пълзяли но Марти беше във проходика и беше такава фурия че на два пъти дори пада и когато се умореше заспиваше

Общи условия

Активация на акаунт