(транслейта е кофти)

МИСИЯ ДЖАН ЯМАН, ФЕДЕРИКА ДЖЕНТИЛЕ ПРИСТИГА НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА: RTL 102.5 СРЕЩА С НАЙ-ОБИЧАНИЯ АКТЬОР В МОМЕНТА
„ЧУВСТВАМ СЕ МНОГО ИТАЛИАНЕЦ, ИМАМ СЕМЕЙСТВО ТУК: ФОКУСИРАН СЪМ ВЪРХУ РАБОТАТА СИ“: ТУРСКИЯТ АКТЬОР ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ В ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ ЗА ПЪРВАТА РАДИОВИЗИЯ В ИТАЛИЯ
Съобщението за пристигането на Джан Яман от Федерика Джентиле от RTL 102.5 разбърка интернет. Днес започна мисията: да се срещнем с Джан Яман, най-обичаният турски актьор в света. Заедно с Лука Бернабей, главен изпълнителен директор на Lux Vide, Федерика Джентиле пристигна с RTL 102.5 на живо на снимачната площадка на " Viola Come Il Mare ". Лука обеща, че рано или късно ще представи Джан Яман и Франческа Килеми на RTL 102.5. Спазено обещание. " Много италианска фантастика е заснета на този декор, тук има голяма индустрия, където се правят мечти “, каза Лука Бернабей.
След това Федерика Джентиле, след като разгледа набора, се свърза с Джан Яман по време на „Miseria e Nobiltà“ на RTL 102.5.
„ Днес избрахте най-напрегнатия ден, който сме имали досега, трябва да отидем в Палермо и трябва да стегнем навреме. Трябваше да спрем по някакви причини и днес ще трябва да работим до 21:00 часа “, каза Джан Яман.
„ Добре съм, работим усилено, но се чувствам много добре и ми харесва да работя “
Актьорът е много популярен сред публиката. „ Привързаността към мен е красива, много съм благодарен “, каза той.
„ Чувствам се много италианец, завърших италианската гимназия в Истанбул, научих италиански, когато бях дете. В мой сериал в Турция направихме сцените, в които се говореше италиански, за което италианските фенове станаха още по-любими “.
КНИГАТА НА ДЖАН ЯМАН И ВРЪЗКАТА С РОДИТЕЛИТЕ МУ
Нарича се „ И на мен ми се струва странно “: новата книга на Джан Яман изпраща своите фенове (които са толкова много) в опашката. „ Изумен съм всеки ден от живота си, това беше справедливо заглавие. Най-хубавата част от тази работа е, че всеки ден се случва нещо, което те учудва, събуждаш се сутрин и си изумен, винаги има адреналин ”, каза той на Федерика. В книгата той разказва и историята на родителите си, които са му помогнали.„ Говоря за тях, които ми помагаха от детството. "
Слушателите на RTL 102.5 се развихриха от хиляди въпроси от цял свят. И мнозина питаха кога книгата му ще бъде преведена на испански. “ Не знам, първо на италианския пазар, а след това ще превеждат. Не бързаме “, отговори актьорът. „ Съжалявам, че другите фенове не могат да я прочетат, но ще стигнем и до това “, отвърна актьорът.
ДЖАН ЯМАН И ИТАЛИАНСКАТА КУЛТУРА
Защо Джан Яман е толкова привлечен от италианската култура? „ Истанбул е град, мост, място, което свързва източните страни и Европа. Мечтаех да бъда гражданин на света, бях научил английски и исках да науча друг език, майка ми много държеше. Ние в Истанбул имаме много чуждестранни гимназии, италианският е по-рядък, същата година вече имах голямо уважение към италианския народ. Ето защо, искайки да науча друг език, избрах италиански “, каза Джан Яман .
Това е първият път, когато Джан Яман действа изцяло на нашия език. „ Това беше предизвикателство и повратна точка за мен. В близко бъдеще ще играя и на английски, ще бъде година, пълна с предизвикателства. Дойдох през януари и мисля, че подобрих италианския си. Онзи ден Килеми също ми каза, че съм се подобрил много, също така работихме много с моя треньор, правейки много скороговорки ”, каза той. „ Има гласни, които не съществуват в турския, и тя ми помогна много ”
За първи път си и в ролята на полицай. „ Той е персонаж, който винаги съм чувствал в себе си, много сериозен характер, работохолик, той винаги има готова шега, особено с жените. Обичам да го играя, той определено ще се разтърси “, каза Джан Яман. „ С Франческа се разбираме много добре “.
Различен ли е италианският метод на работа от турския? „ Много различен. Ние в Турция започваме много рано и свършваме много късно, работим много. Тук има повече правила, които трябва да се спазват, но Турция гарантира, че секторът се е развил много“, каза Джан Яман . „ След една седмица завършваме епизод, който продължава 150 минути, продава се в чужбина и се разделя на три “. „ Тук завършваме дванадесет епизода за около шест месеца и се излъчва по-късно. Има разлики, но в крайна сметка сме еднакви по други неща. Ако си актьор, веднага се адаптираш ”
ВЪПРОСИ ОТ ФЕНОВЕТЕ ЗА ИТАЛИЯ
Кой е най-добрият спомен на Джан Яман, откакто си в Италия? „ Когато започнахме на снимачната площадка, снимахме няколко седмици в Рим и след това заминахме за Палермо. Това заминаване се чувстваше като ваканция “, каза актьорът. „ Върнахме се малко в детството, където създадохме хармония и създадохме взаимоотношения. Хранехме се всеки ден заедно и развихме тази връзка, която според мен е много важна “ каза той. „ Чувствам се много италианец, имам семейство тук: фокусиран съм върху работата си, искам да работя добре “, каза Джан Яман. " Животът все още е пълен с изненади, но засега съм добре."
Как ще изглежда Джан Яман след 5 години? „ Опитвам се да го живея добре. Ще направя Sandokan и този сериал „Viola come il mare“, което ще продължи известно време “.
Поздрав с Лука Бернабей : „ Щастлив съм, че публиката имаше възможността да опознае по -добре Франческа Килеми и Джан Яман: нещо, което никога не се случва, защото никой никога не влиза тук “.
Интервюто завършва с обещание: по повод „ Viola Come Il Mare ” по RTL 102.5 , Radio Zeta и RTL 102.5 News , ще се проведе #ViolaComeIlMareDay, за да представи и проследи сериала заедно с главните герои.
ДЖАН ЯМАН: "ДЪЛЖА МНОГО НА ИТАЛИЯ. РАБОТАТА ТУК Е ПРЕКРАСНА"
Италианска медия:
https://www.rtl.it/notizie/articoli/mission-can-yaman-federica-g … mato-del-momento/
https://www.thewaymagazine.it/targets/mission-can-yaman-federica … e-arriva-sul-set/
https://www.askanews.it/spettacolo/2022/02/11/mission-can-yaman- … n_20220211_00156/
https://www.lopinionista.it/can-yaman-incontra-rtl-102-5-124465. … _id=62068f7eb7d4a
https://www.ilsussidiario.net/news/can-yaman-mi-sento-molto-ital … chillemi/2290846/
И на още безброй места..

Франчвска Килеми: "За да снимаме тази фантастика, ние пътуваме много, това е много взискателно. Джан Яман е много добър, работата с него е удоволствие"

Злати 

да си го купя 

,за преводите и видеата,и на Ели 

''Мечтатели''

Злати 

и с тези непокорни къдрици и винаги усмихнат, направо ми изтекоха очите..