Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 495
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Happyyy mama, разбира се. Заповядай! 😊

# 166
Някой може ли да препоръча студио за фотосесия на бременна за София? Simple Smile

# 167
Има много симпатични гнезда в тази страничка🤗 Много съм на кантар дали трябва да се “инвестира” в него има за 50, има и за 200 ( като за всичко).  Основното, което ме притеснява е дали в по-скъпите не са по-качествени самите подложки, където ляга бебето?

Happyyy mama, разбира се. Заповядай! 😊

# 168
DareAngel, по мое мнение единствената разлика е в големината на гнездото и тоеа дали има функция да се маха калъфа да се пере или съответно дали може цялото да се пере в пералня. Аз в ОЛХ намерих страхотни нови за по 24 лева.. но не стават за пералня.
Аз не мисля че е необходима такава инвестиция за гнездо, предвид, че детето ще стои в него само първите няколко месеца.. Лично на мен ми е излишен разход. Даже съм решила на първо време да не взимам изобщо.. може би ще го дам като идея за подарък на някой от роднините.

# 169
На нас ни подариха гнездо предния път и наистина се ползва много малко време в началото само. Но пък детето много харесваше там да спи. Сега пак ще го ползвам, но само защото го имам вече. Иначе трябва много да следиш да не си забие главата бебето в самото гнездо, защото има риск от задушаване.

Материалите надали са толкова различни на различните гнезда, но наистина, ако се купува, е добре да има опция да се сваля калъфа и да се пере. Нашият калъф не се маха, но пералнята ми е бая голяма и успях да го навра и изпера, но малко се смачка пълнежа. После го разчопках, за да бухне пак. Ако се взима модел без опция за пране, най-добре да се ползва с протектор и някаква пелена отгоре. Аз така поне мисля да направя.

# 170
И ние имаме гнездо от баткото. Беше ни подарък. Много го ползвах в началото. Супер удобно ми беше за през деня. Някои хора даже през нощта си слагат бебетата в гнездото в кошарата, защото бебетата в началото обичат да са на тясно - свикнали от коремчето на мама. При някои деца доста се отразява това в съня. Моят също имаше тенденция да е по-спокоен в гнездото, но не смях да го оставям там нощем, заради риск от задушаване, ако си забие глава в ъгълчетата.

Според мен си набележете потенциално гнездо за бебето и после като се роди всеки близък ще иска да подари нещо. То в началото децата нямат нужда от прекалено много неща и в един момент се чудиш какво да им казваш като питат за подаръци. Та, един такъв списък от полезни неща, но не от първа необходимост би бил добре.

# 171
Може ли коментар от тези от вас, които си следят общ белтък и албумин. Аз днес ги изследвах за пръв път. Утре съм на АГ и ще ги коментирам с нея. Тааа.. Предполагам съм за протеинов шейк и аз, но не съм много  наясно. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря.

# 172
Това само лекарят може да прецени, на долна граница са, но дали има нужда от нещо допълнително не знам. Моите резултати са подобни след седмица съм на лекар и ще видим какво ще каже. Пиши после какво е казало твоето АГ.

# 173
Подобни резултати имах аз и не ми даде протеини на прах. Каза да се храня с повече протеини.

# 174
Някой може ли да препоръча студио за фотосесия на бременна за София? Simple Smile

И аз в момента се оглеждам за същото Simple Smile Решила съм да си направя снимки  с таткото и кучовците Grinning

Чакам приятелки да ми отговорят, че съм ги помолила за препоръки, но във фейсбук видях:

Maria Dakova - бебешка и семейна фотография
Kalina me snima,

Като за Калина ме снима имах положителни отзиви от детска фотосесия от близка (не си е правила като бременна).

Мамите, които имате опит - споделяйте Hug

# 175
  • Sofia
Ние сме водили децата за фотосесии при Симон Вартерян. Аз съм много доволна. Ходихме няколко години (от 2015г), докато не се появи Ковид и решихме да преустановим тази практика.
Той прави сватбени и детски фотосесии. Не знам дали снима и бременни. Може да се свържете с него и да попитате.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 08:01 от Brin de muguet

# 176
Моят общ белтък също беше малко под нормата, АГ ми каза да се храня с по- богати на белтък храни, но ако искам да взема и протеин. Взех си и си го разтварям сутрин в кисело мляко, добавям и банан. Става супер закуска Simple Smile

Вие пиете ли някакви витамини и по конкретно витамин Д

# 177
  • Sofia
Пия Б комплекс метилираната форма и вит Д. Но не много редовно, само когато се сетя.
Не съм много сериозна в това отношение, защото преди да забременея вит Б6, Б9 и Б12 ми бяха на горна граница и вече си бях запълнила дефицита на вит. Д.

Но определено ще трябва да пусна контрола да видя дали не са паднали.

# 178
  • Пловдив
Момичета, някъде четох, че е нормално ЦРП да е повишено, но чак толкова дали е нормално?

Това са резултатите от петък. Утре ще го повторя.

# 179

Аз за моето повишено ЦРП се успокоявах с тая таблица. При мен всичко беше чисто - микробиология, урина, зъби и тн. но беше малко завишено. Следя си го на всеки 2-3 седмици и си ми е завишено. Няколко лекаря са ми казвали, че щом са изключени потенциалните възможности за увеличение и не е от тях, значи си е физиологично завишено. Надявам се да е така. Но въпреки това си ми е в главата всеки ден. Четох доста статии на немски и английски за повишено црп и информацията е доста разнопосочна навсякъде. Може освен микробиология и урина да пуснеш и СУЕ за всеки случай, както и е важна общата ПКК с диференциално броене, гледа се общо всичко. Аз след два дни съм на преглед и отново ще питам за него.

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 20:32 от Гети75

Общи условия

Активация на акаунт