Априлски бебчета 2022 - тема 5

• 45 502
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Аз бих пуснала една микробиология за всеки случай.

Момичета, някъде четох, че е нормално ЦРП да е повишено, но чак толкова дали е нормално?

Това са резултатите от петък. Утре ще го повторя.

# 181
  • Пловдив
Пуснах и микробиология. Всичко е чисто.

Също така във вторник ми беше втората доза Пфайзер, а изследванията са от петък. Чудя се дали може да е от това?

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 20:46 от *Soulmate*

# 182
ЦРП може да се повиши и от настинка, зачервено гърло и т.н. Щом МБ е чиста, всичко е наред. Аз съм със завишено ЦРП отскоро и високи левкоцити от 20 г.с., но двама АГ ми казаха, че явно така ще си карам цялата бременност. Левкоцитите ми не падат под 16 при горна граница 10, а ЦРП последно беше 7 при горна граница 5. Но всичките ми МБ са чисти, не съм боледувала откакто съм бременна.

# 183
  • Sofia
Моето ЦРП около БХС беше 10. АГ ми каза, че било нормално за бременни и че можело да се качи до 25! Не ми е искал да го следя повече.

# 184
Happyyy mama, разбира се. Заповядай! 😊

VioletK,
Благодаря ги много!

# 185
И аз утре ще пускам ЦРП, ПКК и стерилна урина да видим как вървят нещата.. от последните изследвания, които ми правиха докато бях на болница излезе, че левкоцитите са леко завишени.. та ще видим.. утре пускам изследванията и с мъжа заминаваме за 2 дни до Гърция при родата… ох, нямам търпение малко да сменя обстановката.. да се поразходя из Солун .. и да понапазарувам естествено 😀… така ми е домиляло да пътувам.. с този Ковид.. не мърдаме никъде. Имам нужда да се позаредя с позитивни емоции.. следващата седмица съм и на фетална. На втората ФМ така и не успяхме да видим бебето.. надявам се този път с краткото пътуване да го умилостивя това гръцко бебе и да видим личице, и да си имаме споменче… ако не друго, поне аз ще се поразсея..

# 186
За сутиените - аз съм хвърлила толкова пари за сутиени, кой ми беше наудобен, кой тесен, кой плитък... гърдите ми много пораснаха докато кърмех, а принципно съм си с голям бюст и трудно си намирам... та, бих ви препоръчала да инвестирате в нещо качествено и най-вече удобно. Мен най-удобни са ми тези тип спортен сутиен, без закопчаване отзад или отпред... с премятане май че се водят, така лесно и с една ръка мога да извадя гърдата. Сега преди няколко дни даже си купих 2 нови от този тип на Mamalicious от AboutYou. 😊

# 187
Днес се зачетох в темата на февруарските бебоци и толкова хубаво ми стана като чета как всеки вече е напът или е родил.. Аз все се моля нашия бебок да изкара поне до края на март, че от сега съм с неболезнени контракции, максимални дози хапчета за тях и пак трудно ги успокояват. Правя всичко по-силите си, но си честички.. No Mouth

# 188
Може ли коментар от тези от вас, които си следят общ белтък и албумин. Аз днес ги изследвах за пръв път. Утре съм на АГ и ще ги коментирам с нея. Тааа.. Предполагам съм за протеинов шейк и аз, но не съм много  наясно. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря.

Обещах да ви дам обратна връзка за мнението на АГ. Каза ми да си купя телешки протеин на прах за бременни на Прегнако и да пия една доза сутрин. И освен това да залягам на протеинова храна. Някой от вас може ли да ми каже от къде се купува този протеин, мога ли да го поръчам онлайн и има ли значение за някакъв под вид или е без значение?

# 189
  • Sofia
Моите протеини за бременни Pregnaco ги поръчах онлайн от сайта на Здравис/Zdravis. Не че искам да рекламирам сайта, може да ги има и другаде.
Пристигнаха сравнително бързо.

# 190
Моите протеини за бременни Pregnaco ги поръчах онлайн от сайта на Здравис/Zdravis. Не че искам да рекламирам сайта, може да ги има и другаде.
Пристигнаха сравнително бързо.

Виждам, че има различни вкусове, това от значение ли е ? Понеже АГ само ми каза марката и не съм я разпитвала повече, та сега се чудя?

# 191
  • Пловдив
Може ли коментар от тези от вас, които си следят общ белтък и албумин. Аз днес ги изследвах за пръв път. Утре съм на АГ и ще ги коментирам с нея. Тааа.. Предполагам съм за протеинов шейк и аз, но не съм много  наясно. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря.

Обещах да ви дам обратна връзка за мнението на АГ. Каза ми да си купя телешки протеин на прах за бременни на Прегнако и да пия една доза сутрин. И освен това да залягам на протеинова храна. Някой от вас може ли да ми каже от къде се купува този протеин, мога ли да го поръчам онлайн и има ли значение за някакъв под вид или е без значение?
https://www.zdravis.com/category/288/pregnaco.html
От тук можеш да го поръчаш онлайн, иначе във Фрамар мисля, че можеш да закупиш от физическа аптека, но когато аз пих, по време на инвитрото, разликата в цените беше 10 лева. Така че по добре онлайн. Избираш си вкус, който ти харесва.  Аз гледам, че и моя белтък е малко над границата, но не ми казаха да пия белтък. За това пък за закуска всяка сутрин ям кофичка извара от Лидл, също има едни малки кутийки със скир и високо съдържание на протеин, можеш и от тях да си вземеш.

Аз отложих пускането на ЦРП, защото като ви чета, мен си ме драска гърлото от петък, но тъй като съм без сливици и там ми е слабото място, не му обръщах внимание. Но сега споделих с АГ и тя каза да отложа, докато не спре да ми драска гърлото.

# 192
  • Sofia
Вкусът не мисля, че е от значение.
Аз избрах банан, защото нали бебетата вече можели и те да усещат различните вкусове, та поне да не му е гадно.

# 193
Благодаря ви, а виждам сега, че има ПРОТЕИН ЗА БРЕМЕННИ ПРЕГНАКО В 7-8-9 МЕСЕЦ. Може би такъв трябва да поръчам?

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 13:16 от Гети75

# 194
Може ли коментар от тези от вас, които си следят общ белтък и албумин. Аз днес ги изследвах за пръв път. Утре съм на АГ и ще ги коментирам с нея. Тааа.. Предполагам съм за протеинов шейк и аз, но не съм много  наясно. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря.
При подобни стойности и на мен ми дадоха да пия протеин. Това, което научих е, че ниският албумин води до отоци.
На Прегнако протеина го има в онлайн магазина на аптеки Ремедиум и в аптеки Нове също. Като взимате гледайте да е за бременни, че има и за кърмачки, който е с по-ниско съдържание на протеин. На моя не пише да е за 7-8-9 месец, но пак е 75% протеин.
Аз трябваше тази седмица да съм на жк, кардиолог и изследвания, но сме под карантина и се отлагат за другата седмица. Детето е с Ковид, кара го леко, а аз се кръстя ваксината да ме предпази...

Общи условия

Активация на акаунт