МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
И аз с нищо не съм подготвяла гърдите си първия път. Разрани ми се дясното зърно, но за няколко дни всичко мина. Сега също няма да го правя. Те са толкова чувствителни, че едва ги докосвам при къпане, камо ли да ги обтривам с каквото и да било.

Относно млечницата- не съм се сблъсквала с такова чудо. Синът ми не близваше вода, докато не го захраних. Също съм чувала, че кърмените бебета по-рядко страдат от това. Колко е вярно обаче не знам 🙄

Иначе днес цял следобед имам като менструални болки. Тръгнах да ходя до пазара и като вървях сякаш усещах бебка как си проправя път надолу, като пронизваща болка  Пих но шпа и сякаш съм по-добре. Иска ми се да изчака бебка поне до 37-38 седмица...

# 151
За проблема със запека, понеже и аз стигнах до момент, в който нищо работещо преди не помагаше, АГ ми предписа Лактулоза МИП сироп и свещички ЕваКю. С това се спасявам последния месец, свещичките работят изненадващо добре. Има още едни микроклизми Мелилакс, но свещички ЕваКю са с по-добър ефект поне при мен. Преди да ги започна имах в момент с много напъване и успях да прокървя, така че от опит не препоръчвам напъването.

# 152
Хм, синът ми беше изцяло на АМ от.. 3тата си седмица горе-долу и не е имал млечница никаква. Пиеше си мъничко вода, не знам дали от това, но не е имал.
ЕваКю ми бяха изписали, за да си направя "клизма" при започване на първото раждане.

# 153
Привет, момичета
Включвам се от болницата.
Вливат ми системи и слушат тоновете на бебето по няколко пъти на ден и трябва да пия по 3 литра вода на ден.За сега всичко изглежда добре. Попринцип трябва да се прибера в петък. Преди изписване ще видят как са нещата на ултразвук и се надявам всичко да е наред и да се прибера вкъщи. От тук нататък трябва да почивам. Нядявам се бебка да е добре и да изчака още малко, в неделя влизам в 33 г.с.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 23:06 от SunshineP

# 154
При сърбежи на корема на мен много ми подага A-derma Exomega емулиента, както и на La Roche Posay Cicaplast. Иначе регулявно си мажа и с лосион на Palmers, но понякога от материите дрехи имам много сърбежи.

Shunshine, всичко ще е наред Simple Smile лекарите си знаят работата.

# 155
  • София
И предишната бременност и сега всяка вечер след банята се мажа. Предишния път не си спомням с какво, но сега се мажа с маслото на икаров против стрий. От предишната бременност имам една две само на гърдите, надявам се и този път да съм предотвратила положението.
Съншайн не се притеснявай всичко ще е наред.

# 156
И аз ползвам на Икаров, всичко им ползвам де... За коса, за кожа, за лице, за нокти им е добро... Всичко им харесвам, даже чух много добри отзиви за бебешкото олио, та съм взела едно шише. Влюбена съм и в стимуланта за разтеж на косата💕

# 157
Дами, болните и кашлящите от вас ходихте ли на пулмолог? От 3-4 дни кашлям, имам 2 негативни и май не  ковид, че мъжът ми боледува няколко дни и той също е негативен, но се притеснявам да не искат да ми правят снимка. Засега съм само на сироп и чай. Благодаряя Simple Smile

# 158
Дами, болните и кашлящите от вас ходихте ли на пулмолог? От 3-4 дни кашлям, имам 2 негативни и май не  ковид, че мъжът ми боледува няколко дни и той също е негативен, но се притеснявам да не искат да ми правят снимка. Засега съм само на сироп и чай. Благодаряя Simple Smile

Не мисля, че в това състояниее ти праввт снимка

# 159
Няма да ти направят снимка, но е добре да те чуят. Зависи каква е кашлицата

# 160
MonikD, аз когато бях болна ходих при ЛЛ, но тя ми поиска ковид тест преди да ида. Тогава точно бяхме излезли от вълната, сега не знам доколко е удачно да се редиш по опашки. А предполагам и че не всички ЛЛ искат тест, но пак си остава на твоя отговорност чакането пред кабинета, уви. Та снимка бременна няма да ти направят, но ще те чуе на слишалка и може да ти пусне изследвания. При мен на слушалка уж нещата бяха добре, но изследванията не съвсем и ЛЛ и АГ бяха единодушни, че е по-малко рисково да пия антибиотик, отколкото да оставя нещата недолекувани. Докато йодих на тест, преглед, изследвания и чаках резултаъите, кашлицата съвсем се влоши, та добре че ги послушах в крайна сметка.

# 161
По принцип съм чувала,че има вариант за снимка на бременни-слагат специална престилка.Обаче дали го практикуват или вече в много много спешни случаи 🤷‍♀️ На мен също не ми направиха началото на декември, но и моята кашлица не беше кой знае колко силна.Хубаво е да те прослушат на слушалка и ако се усети проблем да те насочат.

# 162
Мерсии момичета, ще изчакам да видя дали до утре има подобрение, ако ли не записвам час за пулмолог. С личен лекар отдавна не се знаимавам Grinning Моята съм я виждала веднъж - предпочитам на частно и в нормални балници, където не се чака с часове.

# 163
MonikD, аз кашлях малко. Сега е само сутрин. Но пих и сироп. Не съм ходила на пулмолог, но ако усещаш, че се кашлицата се задълбочава иди. Надявам се няма да се наложи.

Кременуша и Съншайн, как сте момичета?

Утре ми е часа за ЖК и ще пускаме изследвания да видим какво е положението след ковид-а. Малко ми се е свило сърцето. Притеснено ми е.
Направих си и бърз антигенен, както искаха - слава Богу отрицателен е. Утре ще попитам дали ми разрешават изваждане на мъдрец в толкова късни седмици. Въпреки всички усилия на зъболекаря, пак си ме боли.....

# 164
Без твое съгласие, няма как да ти се направи каквото и да е изследване. Така че ако и утре няма подобрение, отиди при специалист за по-обстоен преглед, да те преслуша, кръвни изследвания и така, не се притеснявай на сила няма да ти направят рентген. Дано си по-добре утре 😊

Общи условия

Активация на акаунт