МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 349
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Момипета, бързо оздравяване, че не остана много. Този месец май здрави хора няма. С когото и да се чуя всеки смърча и кашля - ужас.
Аз да се оплача. Днес бебето все едно ми пренарежда всички органи. Силно ме рита и побутва от всякъде. Вече нямам грам ориентация къде и как се намира. Гложди ме. Ама малко остана. На 3ти съм на преглед.
Официално свърших с всички покупки за бебето и за болницата. Не, че бяха много, но все пак е отметнат ангажимент. Друхия месец започвам с прането. Ако имаме вода, че правят разни ремо ти, аварии и вече 10 дни почти нямаме вода през деня. И като гледам ще копаят още месец. Rage

# 166
Бабълс , с първата бременност имах и аз проблем с мъдрец.Адски болки бяха от 5тия месец на видимо изцяло здрав зъб.За вадене казаха чак след раждането.Месец след това на снимка  се видя, че е бил кух отвътре. Извадиха го,но трябваше да не кърмя няколко часа.
Все пак това беше преди 10г,възможно е вече да има много по-щадящи упойки.
Успех!

# 167
Днес ме прегледаха на ултразвук и казаха, че водите са де повишили и съм много щастлива. Биха ми дексаметазон, мисля че утре пак, ще ми направят вливка и ме пускат вкъщи.
Ще следим водите, ако се наложи пак ще влизам за 3 дни в болницата и така мислят, че ще избутаме Blush

# 168
  • София
И моя симпатяга не спира да се движи и да ми пренарежда вътрешностите 😂 Дори на моменти ме боли ..
на 31ви съм на преглед с доплер и тонове,нямам търпение да видя колко е порастнал ❤

# 169
Sunshine, чудесни новини! Дано така се задържи.

Аз днес не знам какво ми стана след разходката с детето, излезнахме пред блока за не повече от час като имаше слънце да прави снежни топки. Де факто не съм се движила кой знае колко, само го наблюдавах, обаче като се прибрахме ме хванаха едни контракции, пих нош па, магнезий, лежах 3-4 часа и вече съм ок обаче за никъде не съм Sad Вече и най-малкото усилие ми предизвиква придърпвания или контракция и се опасявам че пак ще родя по-рано. Не мога и изцяло да си лежа, тъй каъл съм по цял ден с детето, той си иска внимание.

Аз поизпрах някои по-големи неща - одеалца, чаршафи, хавлии, космонавт. Продължавам другата седмица с дрешките.

Чакам си само още една пратка с дреболии от baby.bg и може да се каже, че и аз всичко съм взела, малко неща имах да допълвам.

# 170
Аз кашлям 0врче втори месец. След изкаран Ковид декември и Зинат зац10 дни ксшлицста не спря. Сега съм на Аугментин 😔 все още прокашлям, не знам вече. Бях на пулмолог и той каза, че може и от киселините да е, което много ме учуди.

# 171
Съншайн, чудесно нека скоро сте в къщи всичко да върви нормално без повече болници чак за раждането Simple Smile .

Моник, аз оправих моята кашлица с тавипек, но тя беше лека. Сега вече да чукна на дърво съм здрава пу пу.  Дано и ти скоро си здрава Heart

Мен ме мъчат киселини от няколко дни.. ама шанс поне Гавискон преди лягане помага, явно беба е пораснала:) утре ще я видя на доплера и минавам на 1ви тонове... нямам търпение да знам, че е добре и всичко е наред!

Изпрах чаршафи, хавлии и пелени(за повиване тип одеалце и) както и тези муселиновите за забърсване. Остава да купя 1 кутия АМ за всеки случай (докато слезе кърмата) и 1 шише и май съм готова. Само да изчака да мине 3.02 и е добре дошла, когато е готова да се запознаем  Heart ако е преди 3.3 по - добре че вече си тежи Joy, и ме разпъва на кръст като се разшава Joy

# 172
Аз пък одеве ходих пеша с детето до лидл, което ни е супер близо и на връщане ме хванаха менструални болки, отзад в кръста и стягане на корема ... и все още ги имам, а ходихме към 17:30 до магазина ... сега си лежа и се надявам да минат, защото ми е много свито, рано е още да се ражда ... пък бебето направо полудява в корема ми само като седна или легна.
Оф направо не ми се говори за мъдреци ... моя полегналия мъдрец, така си ме наболява от време на време, че ми се доревава ... ама като родя ще ходя да го махнат.
Иначе и днес си имам хрема . . Правя си нагревки на синусите с топла морска сол и ме облекчава малко, та поне докато заспя да ми е отпушен носа... надявам се и хремата ми да мине скоро ..

# 173
Аз на 25ти бях на тонове, всичко беше наред, засякоха само една много лека контракция-аз не съм я усетила изобщо. Иначе младежа е набрал скорост в 32+3 е вече 2,400гр, нямам представа по колко качват сега на седмица, но при нас е + почти 300гр за 2 седмици. Да ми е жив и здрав “ колкото повече-толкова повече” 😁.
Определено е заякнал, защото от няколко дни голяма част от ритниците му  са си бих казала неприятно-болезнени на моменти

# 174
И аз уж съм добре. Нооо... не смея да изляза. Днес едва се прибрах от магазина. Седнах да си почина на оградата на училището до нас. В този момент мъжът ми си дойде за обяд и ми се поскара къде съм тръгнала сама... Еми нали трябва и да се движа, не мога само да лежа... Иначе си имам менструални болки предимно следобед и вечер. С първата бременност нямах подобни, даже ме хваща шубето да не родя по-рано.
Синът ми е при майка ми от Вторник до Събота и съвсем няма с кого да си кажа една дума през деня.
В Понеделник съм на тонове. Иначе бебка е много активна, направо ми разпъва корема от всякъде .
На болните пожелавам скорошно оздравяване. Още малко ни остана момичета ♥️

# 175
До тук бях със съня. Вларала съм се в някакъв сън като книга на Стивън Кинг и колкото пъти заспя продължава пт където е спрял.
Аз днес бях на лелар за прословутата си хрема. В началото на януари се оказа сетето, че има стафилукоки в носа и сега излезе, че и аз съм ги пипнала. Та почваме и двете капки и спрейчета, че да не си ги предаваме така до безкрай.
Мисля, че сега наддават от 100 до 200гр на седмица бебоците. Нека, трябва да наваксват, че особено за тези с термин началото на март дето се казва не остана. Да се потюхкаме още малко от киселини, тежест и контракции и ще почнем с другите по раждането, коликите и т. Н. Чак нямам търпение. Почна да ми омръзва да съм така тромава и непотребна у дома.
Детето вече окончателно оздравя, но не съм согурна кога ще я пусна отново на ясла.

# 176
30грама на ден наддават сега. 💜

# 177
Добро утро прекрасни дами Hug. Пожелавам ви всяка да е по - добре днес от болните,  а здравите да са във форма! Тромави мрънкащи ама с усмивка Joy
Пазете се момичета особено както казаха тези дето сме началото на март месец, аз се уморявам само да се въртя в леглото Joy,  много искам да се разхождам... ама в тоя студ не е хич за разходки на бременни. А лошото е че походя ли 20тина мин в него почвам да се задъхвам и както казва Танчето после корем и кръста стягат... ама малко остава! Heart

Есенна аз тамън със себе си съм се обзаложила колко е качила беба, защото просто я усещам по - тежка и както казват направо си боли при някой двожения, та на последния на 10.01 в 32гс+4 беше 2150 сега залагам на 2600-2700 в 35 +1 съм днес Simple Smile разбира се тези стойности са много относителни както знаем... ама аз усещам голямо бебе вече, което ми подпира от ребрата до малкия таз, и настрани до бъбреците Joy . Heart Eyes
Сега ще питам и пренаталната да спирам ли магнезият или да изчакам ЖК на 3.02

# 178
Добро утро и от мен ☺️ И мен ме започнаха предменструални болки. От снощи и цяла нощ. Сега все още чувствам неразположение. С предишната бременност не е имало такова нещо. Момъкът си върву доста голям, в 34 с го измериха 2680. Вече ми е много тежко и трудно придвижването. Много се изморявам, но това си е така още от Ковида. Корема ми е страшно голям.  Мрън мрън от мен ☺️

# 179
Здравейте на всички!

Приеха ме в болницата и мен.. Аз писах вчера, че много ме сърби корема. Не се издържаше, дойдох до спешното и ме приеха. За сърбежа било нормално, но като пуснаха тонове и се хванаха за главата. То контракция след контракция. В 33 съм, бебе е само 2 кг. и ще съм поне 2-3 дни. На системи съм, пия хапчета за спиране на контракции, бият ми инжекции за нейните бели дробове. Много е малка, а иска да излиза. А аз едва ги усещам Тея контракции. За едно дойдох, за друго останах. Прегледаха ми всичко, секрети взеха. Имам инфекция на примата пак, абеевв... И,мериха шийката, беше първо 33, след час 24 и това беше, което ги накараха да ме вкарат в болницата. Та така..... Дано остане вътре поне до 36/37 и да стане поне над 2,500.

Прегръдки на всички, дано сме здрави и си изродим здрави деца!

Общи условия

Активация на акаунт