МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Брат ми излезе положителен днес сутринта, другите около него са отрицателни... аз и детето не сме контактни с него, но ще минем в самоизолация. Смятам да излизам само за прегледи, които, видиш ли, са три тази седмица..  
Сега отивам на ЖК и ще попитам какво мога да пия, да продължавам ли с Биозина, или нещо друго.
Ех, значи...
Мира, стискам палци всичко да е наред с вас! Довери се на докторите, те ще направят всичко възможно да сте добре! 💖

# 181
Стискам палци, всичко да е наред !
Бъди спокойна❤

# 182
  • София
Мира дано ги овладеят. Аз съм с контракции от 3седмици, шийка 23мм, пия магнезий, ношпа, утрогестан вагинално, желязо и само лежа. Вкъщи домакинства мъжа ми и каката. На 9г я научих да пере, да простира, да чисти и подрежда миялната. Тя се смее и казва "мамо аз само не мога да готвя". Много се е въудошевила да помага. Ако имате възможност лежете повече. И аз съм началото на март, дано устиска още 1 седмица да вляза в 36 и после вече когато иска да излиза

# 183
Мира, стискам палци! Всичко ще е наред! Важното е, че си под наблюдение. В добри ръце си.

Аз пък днес, почти на прага на 9ти месец, се замислих, че както може да родя утре, така може и да е след 30 дни. Вижда ми се ужасно много заради тежестта, дискимфорта, киселините.
Ще си пия магнезия до 37+ седмици и после вече започвам секс и ананаси Joy
Шийката ми в момента е 4 см, дано няма изненади преди 37 седмица.

# 184
Момичета, както чувствам дисконфорт ниско и в кръста, като менструални болки, дали според вас да звънна на АГ? Бях при нея във вторник и тогава вс беше наред.

# 185
Мира, пожелавам скоро да успокоят контракциите и беба да постой вътре възможно най - дълго до термин Hug

Есенна, пожелавам ги да не се разболявате нито ти, нито детето.
Аз като усетих просговане почнах биозин мама 2×1 иначе го взимам 1×1 и авирон рапид по схема, иначе ако има около мен кихащи/ смърчащи пия за 3/5 дни резиста протект уж пазил от вируси и неутрализарал такива.. и ние можем да го пием...

Стискам палци всички да сме здрави и бебоците да стоят на топло! Heart

Весник ако не е силна и след нош па и магнезий отшумява значи са бракстан хикс,  ако не мине звънни на АГ или направо в спешното. Дано е бракстан хикс!

# 186
Vesnik, регулярни болки ли са, на равни интервали? Повлияват ли се от движение, хапче, топъл душ?
В коя седмица си?

Миленка, значи мога да увелича Биозина на 2×1 и да започна един курс с Авирон рапид по стандартната схема. Много ми е притеснено, защото влизам в деветия месец и точно сега не искам болни и болести ...

# 187
  • sofia
Мира, да се оправяш бързо!

Ох, на мен ми е много тегаво с тоя магнезий. По принцип съм с много ниско кръвно 90/60, че и по-ниско понякога. От магнезия кръвното ми пада още, а пулсът ми се ускорява доста - четох, че за да компенсира за ниското кръвно. И чувството е много неприятно. Тази нощ не можах да спя... А няма как да спра да взимам по 1 таблетка поне на ден, защото си имам и контракции от време на време. Та, нито така, нито така...
Иначе и аз изведнъж станах сякаш много тежка или поне така си усещам корема - много тежък. За 1 седмица съм качила килограм - не знам това вода ли е, какво е, но определено ме се храня по-различно от преди.

# 188
Ами болката е постоянна, не е точно болка, като преди цикъл. От сно щи съм така, и през нощта също усещах дискомфорт. Сега продължава. Пия магнезий. Но шпа не съм пила. Колко да изпия.? Началото на март ми е термина.

# 189
При нас в понеделник ММ излезна положителен, малкия също беле болен. Мен ме боля 2 дни гърлото и сега съм добре. Пия някакви домашни неща-основно чай и мед. Чух се с АГ и увеличихме биозин на 2*1. Няколко пъти ми повторимда съм спокойна и да не се панирам.
Теябваше да отменим днешния преглед за другата седмица, бебечо многоо рита.
Усещам го много голям и силен.
Сега ми е по-леко от предния месец,но и ММ си в тук и помага поне за детето.
Трябваше да приключим и с ремонта тази седмица,но Ковид ни върза ръцете и пак се отлагат нещата….

# 190
Прочетох ви за предните 1-2 дни, че нямах никаква възможност.

Bubbless аз си вадих мъдрец преди около 2 месеца. Не се издържаше болката и просто нямаше как да се остави така. Направих си преди това изследвания за кръвосъсирването, така ми каза АГ и ми написа на 1 лист как да си спра терапията с акард и тогава фраксипарин. Всичко беше наред. Използват се щадящи упойки. Да търпиш болка или да се развива нещо в устната кухина (при мен имаше гранулом под венеца) е много по-вредно, а инфекцията може да достигне до плода.

Mira стискам силно палци да са добре нещата при вас и бебка да постои още мъничко на топло. Пиши от време на време да споделяш какво се случва.

Аз бях на преглед при АГ , беше ми много притеснено след ковида дали няма някакви последствия, но за щастие тя каза, че абсолютно всичко е наред и няма никакви забележки. 1800 тежеше бебка в 32+5. Като гледам вашите бебчета са все повече в същия период.  Малко ми се вижда нещо, знам, че не са точни измерванията, но се притеснявам, защото каката я родих 2600 в 39 седмица, та и това бебче май върви мъничко.
Иначе, както и АГ каза имам още 3 седмици да си почивам  и да не мисля за раждането и т.н. От днес съм в 33 седмица и смятам тези 3 седмици да ги използвам да довърша някои служебни ангажименти, да чистя и подреждам и да докупя всичко за бебка.

Продължават да ме мъчат адските киселини и мен, миналата вечер пак повръщах зверски. Взимам нео бианацид. Снощи пробвах да смуча лукче преди лягане и също имаше ефект. 
И при мен бебка така хубаво ми намества органите, че едвам дишам. Усещам ритниците в ребрата и от другата страна пак много високо, чак се чудя как е възможно.

# 191
Ами болката е постоянна, не е точно болка, като преди цикъл. От сно щи съм така, и през нощта също усещах дискомфорт. Сега продължава. Пия магнезий. Но шпа не съм пила. Колко да изпия.? Началото на март ми е термина.

Аз при дискомфорт пия 2 хапчета,  1 никога не съм усещала да има ефект. Какво точно усещаш? Стягане придърпване, опъване? Аз имах оня вечер едно много странно и болезнено опъване ниско долу и режеща болка и кръста ме стягаше пих 2 нош па и съм заспала за около 1ч и бях по - добре. И аз се шашнах защото си има още повече от месец.

# 192
  • София
Обади се на АГ то, щом не минава, ношпа може 2 наведнъж да пийнеш.

# 193
Добро утро, аз през нощта не спах много, в последно време кошмари ме гонят, да се чуди човек защо като хубави неща предстоят?!

Mira, добре че си отишла и сега си под наблюдение, всочко ще бъде наред.

Моят лекар и той много държи често да правим тонове, което е добре според мен, предишната ми АГ хич не им отдаваше такова значение и така си и родих по-рано, ама тогава много съм разбирала...

Бебка е 2500, ами какво да кажа...голяма е Grinning, този път ще се помъча повече, но дано мине леко пак и с не много шевове. Има време де, но освен да се надявам, че показанията на ехографа не са съвсем прецизни, по-малка няма да става Grinning

# 194
Мира, дано всичко е наред и бебка си остане в корема още дълго време!
Бъбълс, аз съм в 33+4 и бебчо е 2200гр.  Така че, както са писали по-горе, ако бебето наддава 30гр. на ден значи ще сте поне 2кг след седмица, пък и е момиченце.
Аз искам да похваля моя юнак, който след три месеца упорство, най-сетне се е завъртял с главата надолу. На шега на майтап, според мен падането, което направих преди няколко дни, е оказало влияние. Аз паднах рязко надолу и усетих ужасен ритник и болка в корема и може би точно това е било преобръщането.
От друга страна нещо, което е доста неприятно - за поредна вечер се събуждам от връщане на храна в гърлото. Тази вечер беше ужасно просто, имах чувството, че хранопроводът ми изгаря. Чак от носа ми излезна храна. Не знам как се овладява това. Решила съм да вечерям по-рано и да ям предимно изчистена и лека храна за вечеря. Признавам, че на моменти малко прекалявам с разнообразието в яденето, ама чак от това да връщам така и то по време на сън...
И последно - моят корем за жалост доста се нацепи ниско долу за отрицателно време Confused Аг каза, че независимо от  мазането, ако кожата предразполага, няма да се избегне. Чудя се дали да сменя мазилото. В момента се мажа с олиото на юриаж. Някоя мама с по-сериозно нацепване, може ли да сподели с какво се маже?

Общи условия

Активация на акаунт