МАРТ бебче се задава, нека засега в корема на мама да си шава! ❤💙 Тема 8

• 41 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Това с подготвянето на зърната определено не се препоръчва. Не мога да си обясня как може лекар да настоява за такова нещо. Ако ненискат да учат и не са компетентни защо толкова настояват?

# 136
Попринцип се омазняват естествено, така е, но при някои жени не е достатъчно. Все пак има кремчета без отмиване, които ще помогнат за този проблем след раждането и няма нужда да се прави нещо сега.
Иначе и това с плакненето с вода след кърмене вече много хора го отричат, но все пак мисля да плакна аз. С лъжичка или с биберон давате вода в този случай? Иначе допълнително вода не мисля да давам, ако е на кърма, иначе ще видим спрямо бебето все пак и ако се обезводнява ще трябва.

# 137
Аз с гъбата, като нима през гърдите ме дразни и е некомфортно...  та няма шанс да дърпам и търкам... не виждам и смисъл, природата си знае работата! Мажа се с маслото за стрии и това е, като те даже някак се белят около зърната, а мен това ме дразни.. ама нищо не мога да направя. И аз като Есенна съм взела за всеки случай един Ланисхол(май беше) .
Аз пробвам с хремата да правя инхалации над чая дето правя Simple Smile , ама май и аз ще пробвам това мазило. Той не е много запушен, ама искам да спя спокойно.

# 138
  • София
Аз с каката си докарах млечницата на зърната, защото не и промивах устата. Тогава една аптекарка ми забърка един крем и за 5 дни се оправихме. То е неприятно и за бебето да има млечница. Щипе боли сърби. Та мисля, че ще плакна устата този път. Парен каша духа.
Попринцип се омазняват естествено, така е, но при някои жени не е достатъчно. Все пак има кремчета без отмиване, които ще помогнат за този проблем след раждането и няма нужда да се прави нещо сега.
Иначе и това с плакненето с вода след кърмене вече много хора го отричат, но все пак мисля да плакна аз. С лъжичка или с биберон давате вода в този случай? Иначе допълнително вода не мисля да давам, ако е на кърма, иначе ще видим спрямо бебето все пак и ако се обезводнява ще трябва.

# 139
Sim аз миналия път плакнех устичката с по една две глътки водичка от биберон, малкия пък доста му харесваше и хубаво си глътваше по едно време, но ако детето не иска не бих го мъчила. С лъжичка ми е досадно... Някои хора (свекърва ми включително) все повтаряха "не давай нищо от шише ще спре да иска гърда"
Да кажа НЯМА ТАКОВА НЕЩО, това са приумици някакви и оправдания според мен. Аз даже първите две седмици понеже за мое спокойствие исках да увелича кърмата си с малко повече от колкото са нуждите на бебето(защото тв се регулира според бебето) се изцеждах, а и той нали се уморяваше да суче в началото и додавах с шише пък така и не се отучи от гърда, просто майката трябва да усети, кога колко да настоява за каквото и да е. За зърната и някога съм чувала противоречиви неща... Май тогава опитах с кърпа да разтрия, но ми беше неприятно и спрях. Сега даже крем няма да си взема ще изчакам да видя ще имам ли рани... Първия път имах за ден два, но и кой знае какво облекчение от крема не помня, много бързо се свиква и после нямах проблем(поне аз)

# 140
На мен също казаха да не се прави абсолютно нищо за зърната.

Аз от няколко дни имам много сърбеж по корема. Целия червен и на пъпчици. Бях сега на лекар, не било херпес щом ме боляло. Е, какво е? Мииии, нормалното било. Крем даде и това е. Аз мазах досега с един, можело да бъде реакция. Мажа и с олио, не било хубаво. Ок, нека видим сега с новия крем. Аз се стресирах като спомена за херпес, дано не е това.

Някоя лейди със сърбеж?

# 141
Аз ползвах крема Лансинох и бях много доволна. Сега ще си взема пак
За млечицата- моя син не близваше вода до 6 м. И беше само на кърма. После го захраних, а и стана топло и почна да си пие. Не е имал млечица, а и май при кърмените бебета и по-рядко от колкото при Пиене на АМ

# 142
  • Варна
Не съм подготвяла зърната, а както са и чувствителни по време на бременността, съвсем, не виждам позитиви. Вярно, че едното ми зърно се разрани по време на кърменето , но не мисля, че беше от липсата на подготовка (все пак беше само едното). Важното е , че с инат и желание , всичко мина за около две седмици.  Дъщеря ми изобщо не искаше биберони, шишета и т.н. , вода почти не е пила (в началото), дори не можех да й плакна устата, но за моя радост, нямахме проблеми с гъбички, обезводняване и прочие.

# 143
Сърбежът по корема може да е от постоянното опъване и разтягане на кожата

# 144
Мира, мен ме сърби на моменти, но от разтягането, стрии забелязвам, че този път ще има по корема... Но ако ми излезе нещо, единственото с което бих се намазала е "бял крем рачев"
Заредих се и за бебето да имам ако се получи някакво обривче или по силно подсечено.

# 145
Мен също ме сърби на моменти и когато усетя мажа с крема против стрии. Преди и по гърдите усещах сърбеж, но не обърнах внимание тогава и се появиха стрии, та сега мажа по-често.

# 146
На мен пък корема ми е целия в брутално сини вени, знам, че е сравнително нормално, но чак пък така... При вас така ли е... Леле гледам се сега еми как няма да имам стрии корема ми е като за в 9 месец.... Мисля, че миналия път бях така в 9 месец. За сега съм все още с по малко кг от първата бременност, но определено някак съм повече на корем...

# 147
Мира, мен ме сърби на моменти, но от разтягането, стрии забелязвам, че този път ще има по корема... Но ако ми излезе нещо, единственото с което бих се намазала е "бял крем рачев"
Заредих се и за бебето да имам ако се получи някакво обривче или по силно подсечено.
Как точно забеляза, че ще имаш строи по корема?
Аз гледам моя и мисля дали са стрии или не. Целия ми корем е на червени петънца...

# 148
Аз около пъпа имам прозиращи вени, сърбежи нямам, дано и стрии да нямам. Мажа си се с Мустелата добре ми е от нея. А където ми се раздразни кожата от нещо мажа със Судокрем- бях взела една голяма и една малка кутийка за бебето, отворих малката-ами то чудно мазилце, след епилатора по ръцете и краката имах дискомфорт намазах и край успокои се всичко и нямам и зачервяване.

# 149
Как точно забеляза, че ще имаш строи по корема?
Аз гледам моя и мисля дали са стрии или не. Целия ми корем е на червени петънца...
Ами познавам ги вече, още с първата бременност имах, но не и по корема, а само по бедрата и дупето, защото там се мазах малко. Корема не ми се нацепи. Синьо, червени ивици са, след като родя ще са още по видими няколко месеца после предполагам, че ще станат, като тези, които имам бели едва забележими, но на допир се усещат. Но за това не страдам, чак толкова, може би защото наистина стават все по невидими с времето.... Нооо гърдите.. Гърдите искам да са ми пълни, като сега... Е как да стане....

Общи условия

Активация на акаунт