НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 135
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Да се отчета и аз
Събуждане най-късно 7:00 часа, първо спане от 9:30 до 11:00 след това обядва 12:00 часа и излизаме като се прибираме 14:00. Спи от 14:30 до 15:30 след това след обедна закуска и пак излизаме вънка като се прибираме 19:00-19:30  някъде. Баня, вечеря и ляга като най-късно  21:00 вече е заспала. Шетам когато мога и когато имам желание, че с този корем вече само ми се лежи, изморявам се много бързо.
Трябва да сменя графика малко, защото вече е много топло за седене на вън около обяд, но тя спи 2 пъти и не ми се иска да преминава на 1 спане все още, та още го обмислям.

# 331
Преди често предпочитах да извеждам детето около времето за сън и да спи навън, а аз да почивам на някоя пейка.
Сега предпочитам да спи вкъщи, за да свърша някоя работа, а и вече не е удобно много да се спи в количката. Виждам, че едвам се побира и спи със сгънати крака. В леглото е по-удобно все пак.
😉 Излизаме обикновено следобяд, но лятото ще трябва да променим графика. Няма да е подходящо да излизаме в 15-16 ч.

# 332
Ние излизаме най-късно в 10:30 играе с децата наоколо на една площадка, вече си има и приятелчета (даже като си тръгнат и той казва чао и иска да си ходи), вземаме кухнята и се прибираме около 12-12:30, обядва и ляга да спи, в зависимост кога е станал. Ако спи по-дълго и после закъснеем със СЗ не излозаме, ако стане към 15ч излозаме и след обяд. Понякога и просто отиваме до магазина или се разхождаме безцелно из квартала пеш. Работа върша с него или докато спи (последно време гледам да си почивам докато спи или най много да се изкъпя). Лятото мисля след 18ч баща му да го извежда, за да мога аз да правя нещо за себе си или да домакинствам.
В количката не спи от лятото, умишлено не го оставях, а сега след като заспива сам ми е по-удобно да спи в нас

# 333
  • Варна
faviana, домакинската работа и готвенето са ми сведени до минимум. Преди обяд пускам прахосмукачка и пране. След това излизаме за кратко навън, обикаляме двора и улицата или отиваме до магазин.
На обяд задължително спи вкъщи в кошарата. В количка спрях да се опитвам (ако не е крайно наложително), защото там спи 30мин точно и нито минута повече.
От известно време насам има нужда от адаптация като се събуди на обяд - сънен е и крив. Като му мине - обядва. После простираме, сгъваме старото пране, прибираме чиниите от съдомиялната и я зареждаме. Излизаме към 16:30, но този път на площадка и пада голяма игра.
Това са всичката домакинска работа, която върша през деня и така успяваме да излезем 2 пъти. Готвя като спи на обяд или вечерта.

(Само да не си помислите, че е някакъв добричък и ми помага с домакинската работа - всъщност супер трудно правим каквото и да било и ми отнема тройно повече време, но пък той е доволен и някаква работа се свършва)

# 334
Днеска пробвах само веднъж да спи тъй като се събуди 7:30, нарочно я оставих. Еми цял ден беше кошмар определено не е готова все още. На обяд спа час и половина само, а като спи 2 пъти дневния сън ѝ се събира два часа и половина , а през останалото време само мрънка и търка очи.
Та ще си продължим ние на 2 дремки още малко.

# 335
Мдаа и аз я пробвах няколко пъти вече да я сложа само веднъж да спи и не ни се получи номера . За сега ще си е на две дрямки , докато тя сама не си покаже , че е готова .

# 336
Ами аз не знам при някого да се е получило от раз. При нас имаше преход от две седмици, даже може би и месец, в който никога не знаех кога ще му се доспи и как ще протече деня.

# 337
За премахването на сутрешната дрямка бях чела, че трябва поне седмица да мине, за да свикне детето.
Имаше и различни похвати, като например да се изтегли обяда в 11:30 ч.
Имаше и различни сигнали, които показват дали детето е готово или не, но предполагам, че повечето от нас са търсили инфо по темата.
При нас нещата последната седмица сякаш се нормализираха малко, но и зъбите в устата на Марти са повече Stuck Out Tongue Winking Eye
В петък ни го върнаха от ясла, че бил хремав. От вчера е на бабин дом и днес като го вземем ще преценим дали утре ще го пускаме или ще си остане в нас.
Искам да споделя за яслата. При нас свекърва ми беше негативно настроена да го пускаме толкова малък, но вече и тя е на мнение, че сме взели правилно решение.
Нямам представа как ще се отблагодарим на сестрите и лелите в групата, които полагат грижи, внимание и вярвам огромно търпение към нашето дете.
Той се чувства страхотно, аз съм спокойна, а и научава много неща. Каквото и да кажа думите ще са малко.
За Марти съм сигурна, че това е правилното решение, но това не значи, че това ще е така и за бебе номер 2.
Като стана дума за него, ще помоля да стиснете палци. В началото на седмицата очаквам да излезе резултата от пренаталния тест. Надявам се всичко да е наред, а и тръпна в очакване да разберем пола на човечето.

# 338
За премахването на сутрешната дрямка бях чела, че трябва поне седмица да мине, за да свикне детето.
Имаше и различни похвати, като например да се изтегли обяда в 11:30 ч.
Имаше и различни сигнали, които показват дали детето е готово или не, но предполагам, че повечето от нас са търсили инфо по темата.
При нас нещата последната седмица сякаш се нормализираха малко, но и зъбите в устата на Марти са повече Stuck Out Tongue Winking Eye
В петък ни го върнаха от ясла, че бил хремав. От вчера е на бабин дом и днес като го вземем ще преценим дали утре ще го пускаме или ще си остане в нас.
Искам да споделя за яслата. При нас свекърва ми беше негативно настроена да го пускаме толкова малък, но вече и тя е на мнение, че сме взели правилно решение.
Нямам представа как ще се отблагодарим на сестрите и лелите в групата, които полагат грижи, внимание и вярвам огромно търпение към нашето дете.
Той се чувства страхотно, аз съм спокойна, а и научава много неща. Каквото и да кажа думите ще са малко.
За Марти съм сигурна, че това е правилното решение, но това не значи, че това ще е така и за бебе номер 2.
Като стана дума за него, ще помоля да стиснете палци. В началото на седмицата очаквам да излезе резултата от пренаталния тест. Надявам се всичко да е наред, а и тръпна в очакване да разберем пола на човечето.

Пожелавам ти всичко най хубаво.
Да е наред със бебето..
И щастлива и спокойна бременност.
Щастлив финал.
Целувки от мен

# 339
И моето момче вече започна да посещава градина. Най-сетне - на 3 г. 8 м. Много му хареса от ден едно, не е плакал. НО минаха точно три дни и се върна със сопол. Досега е имал само два пъти, откакто е роден. Знам, че е неизбежно и не се впрягам стига да не е болен сериозно, но то и без това не може. И на мен ми е много по-спокойно само с малката и мога да свърша някоя работа..

# 340
  • Варна
Така е момичета, сложен е прехода към една дрямка, особено, ако не е готово детето. Борко започна да отказва да спи, имахме доста трудности с дневния сън и това беше показател, че му е време. Аз естествено се консултирах с любимата ми Никол от ЮникорнБейби, защото ми се стори много рано - той беше на 13м. След като мина на една дрямка имаше дълъг период, когато спеше по 1-1.5 часа на ден и чак на 16-17м започна да спи по над 2 часа и се налага да го будя.

M-angel
, стискам всички палци! Heart Аз проверявям по 2-3 пъти на ден, но пробата ми дори още не е стигнала до лабораторията, та явно ще си почакаме още поне седмица. Pensive Но това са бели кахъри, важното е наистина всичко да е наред.

Много ви се радвам за градината, че се отразява добре на децата. И аз искам да пуснем Борко може би месец преди да се роди бебе 2, но откровено ме плаши идеята. Иначе скоро слушах един подкаст на тема "Родителските грешки при поява на второ дете" и ми отвори доста очите за неща, за които не бих се замислила. И допълнително затвърди мнението ми, че да пусна Борко на ясла, точно като се роди бебето е доста лоша идея. Та затова си мисля, че август месец може да го пуснем вече. Ще ми е супер мъчно. Disappointed

# 341
  • Тук... някъде
И при Биляна се редуваха дни с една и дни с 2 дрямки. Започнах да я водя на площадката малко преди времето за сутрешна дрямка и там сред децата се отвличаше и издържаше до към 11:40 ч- прибирахме се, бърз обяд и заспиваше. В началото наистина спеше по 1:30 ,рядко повече, но постепенно увеличи до 2часа-2:30ч. Сега я мъчат зъби и пак скъси доста спането, но се надявам като избият да се нормализират нещата.
Започнах от известно време да я водя за по 1 час в събота на занятия в Монтесори. От следващата седмица,ако се събират достатъчно деца,понеже всичко е обвързано с това дали са здрави, учителката предлага занятията да станат по 2 часа и 30 мин и без родител. Мисля да я пробвам и да свиква по малко,защото планирам и там да започне септември-октомври.

# 342
Здравейте, малко ще сменя темата. Детенцето ми е на 1г5м все още не е проходило. Върви по стената,но не се е пуснало само. Ходили сме два пъти на ортопед и всички са казали, че всичко е наред. Но ми се струва, че глезените му се огъват много навътре. Прилагам снимка. Детето носи обувки биомеханикс вкъщи и навънка. Има ли и други детенца със същия проблем?

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 00:54 от Desinka_

# 343
Калоян мина на 1 сън още преди годинката. Редуваше и той една и две дремки много дълго, може би месец. Ако ставаше късно спеше по веднъж, ако ставаше преди 7 - по два пъти. Той винаги е бил дете с малко дневен и много нощен сън, и той от около месец май вече спи по 2ч дневен сън, има дни и повече и по-малко разбира се.

Джинкс има една книга "Братя и сестри без вражди", може да ти е от полза. Попреглеждала съм я, но все още не ми е на дневен ред.

Десинка нямам опит с този "проблем", но бих потърсила друго мнение заради крачетата.

# 344
А откога е така и кога последно те били на ортопед? Те ли ви препоръчаха и вкъщи да е с обувки?
Питам, защото попринцип знам, че се препоръчва максимално да е боси детето, моят даже навън беше по чорапи миналата есен, когато прохождаше.

Общи условия

Активация на акаунт