НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 122
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Ако става въпрос за изцепки, може и да оглавим класацията 😜. Когато синът ми беше съвсем бебче, се изходи върху главата на баща си. Отидох да взема памперс за смяна, а мъжа ми го вдигнал за момент във въздуха над главата си и човекът буум...🤪😁😆. И като чувам един вик и тичам, що да видя...😆🤪🙄

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 08:11 от Helinor17

# 391
Охх с глас се смея на Пистачио и Хелинор 🤣🤣🤣
При нас яде от тоалетното пате в тоалетната , хем беше до мен , просто си миех зъбите 🤦‍♀️

# 392
  • Варна
Пак съм аз да ви питам нещо, което ме вълнува напоследък. Някой започна ли вече с процеса по приучаване на гърне? Може ли да споделите как върви, какво гърненце взехте и като цяло някакви съвети? Предполагам има и такива дечица, които вече са минали през този процес и не ползват пелени. Blush

Ние досега не сме правили нищо по въпроса, не съм го слагала нито веднъж на гърне. Реших, че няма смисъл да го обърквам с разни игри или да стои безцелно, затова и изчаквах да дойде правилния за нас момент. Тоест този процес да е на фокус, а не междудругото, да действаме активно и той да разбира какво се случва. Мисля си май-юни да започнем, хем ще е топло, хем ще порасне още малко. Засега това са само планове, ще видим какво ще се получи в действителност.

# 393
Не съм започнала да я слагам на гърне още и ще кажа защо . Когато каката беше малка от групата в която бях все пишеха как ги слагат от 6-8 месечни /нито едно не започна да си върши работата тогава/ . Пробвах и аз , еми понякога имаше успех , понякога не и затова реших да не мъча нито детето , нито себе си . Лятото дойде и просто свалих памперса и не го сложих повече . Точно за една седмица детето свикна и започна сама да си казва. Голямата ми дъщеря е декемврийче , т.е е била на около 1,5-1,6 г.
По същия начин ще процедирам и сега . Гърне взех най-обикновенно от ИКЕА

# 394
Ох, моето не е за разправяне даже, не знам дали е смешно 🤣
Смених му наакания памперс, оставих го на шкафа... Полегнах на спалнята да го гледам как си играе и съм задрямала. Нататък може да си го представите сами. Мисля, че не беше ял.
Събудих се в момента, в който ми го поднасяше на лицето, и после последва доста чистене и миене 😅
Не ми се е случвало, но на майка ми ѝ се е случило нещо подобно със сестра ми 😂
Сестра ми като се събудила сутринта, тихо си свършила работата, и се опитала да се "смени" сама.
Намазала е стената, леглото и лицето /най-вероятно е имало и в устата 😅😂😂😂/.

Извинявам се за отклонението, което не е нито лична моя история, нито случка с моето дете, но веднага ми изскокна.
😂😂😂

Не можем да ги опазим от всичко! Важното е да ги опазим живи и цели 😂

П.П. За гърнето - сложих я преди няколко месеца веднъж и свърши малката работа, но явно не разбра какво става и защо ѝ стана така мокро 😂 и се уплаши. После я пробвах още 2-3 пъти - не искаше да сяда и спрях.
Сега я слагам вечер, преди банята, но успехите се свеждат до това да става и сяда и накрая да стане окончателно и да се изпишка на килима 😂
Определено не е готова и ще почакам лятото.
Иначе на гърнето казва "чшшш" 😂, но има още много, докато разбере, че "чшшш" се прави в него, не до него.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 16:35 от Re-Born

# 395
ivanamar, същите истории съм чувала и аз и по същия начин мисля да процедирам по някое време това лято. Ще пробвам, но няма да си късам нервите и ако не се получи, ще опитам след някой друг месец. Не ми е особено голям зор. И аз смятам, че детето трябва да е готово за това, да го иска, да може да си каже и само да си стигне поне до гърнето.
Чела съм истории как нечие дете от незнамси колко месечно е без памперс, обаче реално майката през цял ден виси да го държи над мивката... Нямам нерви аз така да го "уча" и да "махам памперса". Същото и за нощния памперс важи- за да е сухо детето през нощта, трябва да произвежда някакъв хормон, което може да се случи на доста късна възраст (не мога по-добре да го обясня). Не възнамерявам да не му давам течности и да го будя да ходи до тоалетна през нощта.

# 396
  • Варна
Точно такава ми е представата, както я описа ivanamar. Да видим дали ще се получи и при нас. Blush
Имам 2 приятелки, които започнаха да слагат децата на 8-9м, но техните са от седящите, затова ги разбирам, че имат нерви и желание да пробват. Мен си ме мързи, пък и си знам детето, че дори за снимка не стои седнал 5 секунди, камо ли 5 мин на гърне без да знае какво прави там. Също нямат никакъв прогрес до момента (децата са почти колкото Борко) и затова ми се вижда излишно занимание.

Иначе съм се амбицирала да махнем дневния и нощния памперс едновременно. Ако не друго, ще пада яко пране.. Sweat Smile

Re-Born, все съм си мислила, че такива неща стават само по филмите... Joy

# 397
Jinx, съветвам те за нощния да изчакаш малко поне до към 2. Реално те още са си бебенца и няма как да очакваш да става да пишка през ноща на гърне .

# 398
Моите акат основно в гърнето, понякога, ако не ги усетя или не съм наблизо, може да се изакат и в памперса де. Знаят, че там се и пишка. Например, Стефания става, обикаля из стаята, идва сяда, пишка и пак драсва на някъде.
Иначе за махане на памперс обмислям лятото, ама не съм се решила дали ще ги пробвам. От опита на повечето ми познати май още ще са малки. Забелязвам, че по-скоро към 2г успяват да го махнат.
Ако започна да ги слагам достатъчно редовно, може пък да се научат, знам ли, ама не могат да си кажат още де. А пък и сега като сме повече време навън, не го виждам как да ги слагам често.

# 399
Аз като майка на едно вече малко по-голямо дете ще кажа, направо ще си призная, че синът ми махна едновременно и дневния и нощния памперс на 2 г.6 м.
Първите опити ги направих още  след първия рожден ден, който е през август. Резултата беше ставане на секундата. Пробвах го още няколко пъти и до там.
Дойде следващото лято като междувременно доста често чувах коментари колко съм закъсняла. Започнах усилени опити - без резултат. Човекът или скачаше или стоеше няколко минути на гърнето, докато гледаше ТВ, за да го задържа на едно място. Изчакваше да загубя търпение след около 10-15 мин. и щом го обуех с памперс се изпишваше.
После реших да го пробвам без памперс само по гащи. Човекът се напикаваше и започваше да пищи, че е мокро да го преобуя, но не и да седне на гърне.
Тотално се изнервих. Дойде септември и аз реших, че вече няма закога да стои мокър.
През февруари следващата година го пробвах отново и след седмица О, чудо той реши да почне да пиша в гърнето.
След период от две седмици, през които ходеше с памперс денонощно, но го хвърлях абсолютно сух, реших да го премахна завинаги.
Само една нощ се напиша оттогава, а мина година и два месеца. 
Малката я пробвах няколко пъти и имах успех само веднъж. Ще опитам лятото отново. Тя е по-спокойна душа може пък и да успея по-рано.
Моето мнение на база личен опит е, че преди навършване на 2 г. е трудна работа да се махне окончателно памперс и да няма инциденти.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 21:02 от Helinor17

# 400
Аз слагам Мартин на гърне от края на август миналата година. Абсолютно загубено време.
Отначало седеше пишкаше, а от време на време и акаше.
После дойде период (в началото на тази година), в който само като видеше гарнето и започваше да пищи. Вдигам слагам го, но той със свити крачета и не иска да седне. Реших да не го насилвам.
Сега на гърне го слагам само след сън и пак не винаги има успех и да пишка.
Разбирам кога ака и като го питам дали това прави, той си казва да, но както писах преди не говори и принципно няма как и да си казва.
Живот и здраве с второто съм решила, че няма да го слагам рано на гърне. Абсолютно безсмислено е.

# 401
  • Варна
Моята идея е малко наобратно. Не възнамерявам да го слагам на гърнето и да го чакам да върши нещо, ами да го оставя един ден без памперс и като свърши работата в гащите, да му обяснявам, че това се прави в гърнето и да го водя там. Представите ми са, че няколко дни ще има яко чистене, но и имам надежда, че така резултатите ще са по-бързи. Единствено се надявам да не се изнервя (а то ще е изнервящо много) и да му се скарам, защото тогава пък ще влезем в порочния кръг на срам от пишане и акане.

Jinx, съветвам те за нощния да изчакаш малко поне до към 2. Реално те още са си бебенца и няма как да очакваш да става да пишка през ноща на гърне .
Не ми се иска да чакам, защото разбрах, че нощния памперс ги обърква и от там се проточва процеса. А на мен приоритета ми е да стане максимално бързо, независимо, че ще е по-трудно. Grin От друга страна няма да се заричам, защото като дойде момента и се видя в чудо, може съвсем друго да реша.
Просто споделям най-идеалните ми представи, пък като дойде време ще споделя дали са се осъществили или съм ударила на камък.

Иначе една от любимите книжки на Борко е "Арчи и гърнето", четем я всеки ден и много се надявам поне маааалко да има ефект от нея. Laughing

Сега се сетих и че имаше някакви преходни гащи за приучаване към гърне. Някой има ли мнение за тях?

# 402
Моята идея е малко наобратно. Не възнамерявам да го слагам на гърнето и да го чакам да върши нещо, ами да го оставя един ден без памперс и като свърши работата в гащите, да му обяснявам, че това се прави в гърнето и да го водя там. Представите ми са, че няколко дни ще има яко чистене, но и имам надежда, че така резултатите ще са по-бързи. Единствено се надявам да не се изнервя (а то ще е изнервящо много) и да му се скарам, защото тогава пък ще влезем в порочния кръг на срам от пишане и акане.

Не ми се иска да чакам, защото разбрах, че нощния памперс ги обърква и от там се проточва процеса. А на мен приоритета ми е да стане максимално бързо, независимо, че ще е по-трудно. Grin От друга страна няма да се заричам, защото като дойде момента и се видя в чудо, може съвсем друго да реша.
Просто споделям най-идеалните ми представи, пък като дойде време ще споделя дали са се осъществили или съм ударила на камък.

Иначе една от любимите книжки на Борко е "Арчи и гърнето", четем я всеки ден и много се надявам поне маааалко да има ефект от нея. Laughing

Сега се сетих и че имаше някакви преходни гащи за приучаване към гърне. Някой има ли мнение за тях?

Страхотни представи имаш . Точно това се случва и да , ще се изнервиш ,мноогооо ще се изнервиш . Обаче не трябва да се караш за да не започне да стиска или да намрази съвсем гърнето и изобщо да не иска да седне . Много е страшно когато започнат да стискат , не знам какво се случи в градинската група , но голямата ми дъщеря изведнъж започна да стиска и да не иска да пишка там . Веднъж ме извикаха да си я прибера , че я боли корем , плаче и е странно подут . Няма да казвам как стигнахме до спешното аз пребледнала като платно с 20 сценария в главата , а се оказа , че е с препълнен пикочен мехур /което съвсем не ме успокои де/ . За това всичко е много деликатно , изнервящо , но много бързо свикват и се научават . Има и книжки които малко или много подготвят децата , малките деца обичат да подържават , за това е хубаво и да им се чете и да им се разказва , казва ....
Имаме книжката за Каю и гърнето , много я харесва Дими и от време на време като я четем ме кара да я водя в тоалетната и малко ме разиграва . Ту да я сложа на гърнето , ту на тоалетната чиния , уж ще пишка , после ме лъже , че ще ака 🤣🤣 , аз знам , че нищо няма да направи , но и удисвам за да види , че съм сериозна 😁

Допълвам се .
Обърква ги обедния памперс за сън , не нощния . През ноща съня е по-дълъг и дълбок , така , че не бързай с него . Поне така си мисля де , но ако решиш да го правиш ще се радвам да споделиш как е минало.

# 403
Ivanamar, за пишкането в градината много ме размисли. Моят син нали започна да посещава градина миналата седмица. Сигурно ходи по веднъж на ден. Когато е вкъщи, доста често се налага да го подканям. Много пъти казва, че не му се пиша, но като му кажа да пробва и се оказва, че има, но той не се усеща, залисан в игри. Вероятно си казва и сам отива да пиша, когато вече стане нетърпимо. Вкъщи обикновено ходи през три часа.
Твоето дете на колко години е?

Jinx, за мен памперса беше най-изнервящото нещо.
Според мен идва момент, който е около втората година на детето, когато то само решава, че ще пиша на гърне. Сякаш колкото и да се стреми майката, ако детето не е узряло....
От моята майка знам, че аз съм била на малко над 2 г., когато първо съм се напишвала и после веднага съм отивала да взема гърнето.

# 404
Ето тук има информация за хормонът, който е необходим през нощта. Слагам го, защото наблюдавам, че много майки не са чували за това и се ядосват и притесняват, че детето се напикава до късна възраст през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт