Реших да махам памперса на каката преди яслата и чисто хигиенично не ми се струваше ( още съм с такава нагласа ), че до 2-3г да мъкне напикан памперс не е нещо хубаво. Махнах памперса на 1.5 г май месец се падаше. Подготвих се психически, че ще има смяна на дрехи и пране поне 10 пъти. Това продължи една седмица, в което време отказваше да я държа на чиш вънка, гърне също отказваше. След това започна да позволява да я държа на чиш и аз вече имах наблюдения през какъв интервал пикае и си я държах, рядко имаше инциденти. По нататък започна да сяда и на гърне, но пак с моя подкана. Искам да подчертая, че всичко се случваше с моя инициатива ако пропусках часа за чиш тя си се напикаваше и не се дразнеше от това. Това продължи до към 2 г ако не и повече. След това, започна сама да си казва. Имало е моменти, в които съм се изнервяла и карала ама е било рядкост, защото просто бях решила и приела, че аз ще я подканвам много дълго време, не може да очакваш само да си казва на тази възраст.
Обедния го махнах може би след 15-20 дена като преди сън пишкаше и памперса седеше сух, но нощния памперс продължих да слагам до към 3.5-4 г като очаквах, че по едно време ще излезне сух да ама не , защото тя спи адски дълбоко и дори да се напикае не се събужда. Сега е на 5 г и още е така спи като пън, бебето реве, съседите вдигат купон тя си спи
в момента я вдигам да пишка, по точно я слагам като торба върху гърнето, тя пишка и пак си в слагам да спи като в това време абсолютно не се събужда като труп е. Не знам дали това се получи в следствие, че слагах нощен памперс много дълго време след като бях махнала дневния или тя така или иначе си спи дълбоко и не успява да се събужда, дори да е мокра.Имах намерение и на малката да махам лятото по същия начин, но нали ще раждам юли и едва ли ще имам време и нерви да се занимавам. Не ми харесва факта, че с памперс на ясла ще я пращам ( просто лично предпочитание по въпроса, не че е голяма драма), но в момента това е положението.
Ти в кой месец си бременна?
Много ми е полезно да се настроя за всякакви сценарии.
Иначе се радва доста на бабите и дядовците, племенничките, котките, зайците на дядо ми (неговия прадядо) на игри в дворчета, на чупене на яйца. Общо взето не му липсваше забавление, даже му дойде май в повече.
Много се зарадвахме с ММ и вече почваме да мислим имена една идея по-спокойни.

Иначе много яко сте решили за Турция! Дано да си изкарате яко.