НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 180
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Танче супер си е! Калоян е 83 см и и вече сигурно и над 13кг (февруари беше 12,700), роден 3,800 кг и 50 см. Скоро имах притеснения, че яде много, но явно е бил в скок, вече се нормализира всичко.

Злати новост в градския е плащането - машина. Скоро пътувах аз, да карат отрватително. Можеш да му показваш неща през прозореца, книжка или про нас работи на броим пръстите.
Бърза закуска финни овесени ядки с плод и кисело мляко, филийка с нещо (сладка или солена), попара, качамак, както и нещата посочени от Дух. Калоян също е много гладен като стане (вечеря рано и повече от 12 часа не яде) и това са му закуските. Разнообразие няма голямо, но са му любими и без това. Понякога изяжда и 2 сандвича, за моя изненада.

Хелинор за лявата ръка съм чела, че ако заставаш срещу нея тя гледа огледално и за това се объркват. За сега не би трябвало да имат водеща.

# 196
Много ми е странно това акцентиране върху таблици при положение, че детето е минало преглед от педиатър. Някакси не виждам смисъл. 🤔🤷‍♀️

В процес на отбиване сме, върви успешно, но емоционално ми е доста трудно. Добре, че се стопля и ще сме навън по цял ден, няма да го мисля и ще се изморяваме взаимно повече. 😁 Сякаш и сънят се подобри, яде повече.

Бързи закуски - мюсли, овесени ядки, бъркани яйца, бананови палачинки, имам запазена рецепта за едни тиганички, стават за 5мин, може някое рогче, кифличка от фурна, кроасани от пекарна, солените кроасанчета на Лагард, плодове..

# 197
Рейнбоуче, принципно си права, ама не знаем каква е причината майката да пита. Може педиатърът да е казал “Ограничи храната, щото е малко пухкав”.

# 198
  • Варна
Мерси много за идеите за закуски - откраднах си няколко, за които не се бях сетила. Hug

Борко е 82см / 11.5кг, но на мен честно казано ми се вижда пухкав Joy С тези неговите бузи. Но вече не вярвам и много на измервания, защото сравнявам с някои приятелчета, уж еднакви см, а едното си личи, че е по-високо People Information Desk Person Така че много зависи кой как мери. Борко се тегли сам на нашия кантар и затова знам колко кг е, за височината не съм 100% убедена. Grinning

Борко още не говори, за което се садвам много, но се опитвам да не се притеснявам все още. Опитва се да имитира някакви думи, но предимно издава звуци и не се разбира нищо конкретно.

Цвети, мерси за съвета за билетчетата, въобще нямаше да се сетя, по моето време беше още с контрольори. Grin

# 199
Тцтцтц 😅
Анастасия излезе, че е супер яката мацка с нейният ръст и тегло 😀
81-82 см, 8,500 кг.
В моите очи е скелет, а всички останали на нейната възраст и тегло около 12 килограма са ми топ норма - не ми изглеждат пухкави, а точно такива, каквито трябва да са 🤩

Ние (аз и донякъде баща ѝ) имаме успех от около седмица и не я приспиваме на ръце. Много по-рано трябваше да се случи това, но явно не сме били готови.
Спи като пор по 3 часа на обяд, като днес обърка много режима и явно ще ляга след 21 часа, което не ми ок, ама ще регулиране с времето.
Продължава да е злояда, ако някой си е помислил, че е започнала да яде 😅
Отпушва на няколко дни и постоянно меле един ден, после пак не иска - жена! Регулира килограмите, защото не иска да е пухкава 🤣

Минахме ваксината за Морбили, трябваше да е декември, но все някой беше болен от нас и само отлагахме. Сега ѝ остана само една реимунизация и сме готови до преди да тръгне на училище.

Опитва се да говори, казва около 10-15 думи (къде на място, къде не 😅).

Отстъпчива е спрямо другите деца. Ако ѝ вземат играчка от ръцете, не хленчи, я мислех, че ще е точно обратното (има време, де 😅), но пък вкъщи агресира срещу мен 🙄
Предпочитам с мен да се държи така, отколкото с децата, ама най предпочитам изобщо да не е агресивна... Опитвам се да не ѝ обръщам внимание, когато ме рита във фейса, или да правя нещо друго, или да я разсея, но не винаги работи.

Още неща имах да казвам, ама забравих 😅
Айде, чао 🤗

# 200
Аз нали не съм родила гений и съм наясно с това, та моето дете казва да, да, да аааа да дада и дада. Други думи за сега няма. Всъщност пиша го просто като сверяване на часовника някоя да не се шашне, че детето й не пише есета Wink

# 201
Около 18м трябва да знаят 30-50 "думи" или как правят животните, а между 18-20м започват да изговарят думите само с последните букви - вода "ода"и т.н. Естествено има и изключения, до нас има момиченце, което вече прави изречения.
Понеже и аз като Дух нямам гений (за мен си е) да дам отчет, колкото и да не исках.
Въпреки, че се разбираме перфектно, казва кога е гладен и му се спи, говори главно с бебешки думи, но аз знам какво значат. Обаче пък устата му не млъква и понякога му се моля да млъкне. Няколко дни баща му ходи на работа и той го търси с "къдей тати", та май все още има място за него в Харвард 😁🍀

Пс. При него минаха вече всички ваксини, според личната се развива перфектно, въпреки, че има пухкави крачета и коремче. Млякото отказа още януари, а аз после махнах и биберона. От около месец заспива напълно самостоятелно. (И аз да се изфукам 😏). Остана ми памперса да махна, планирам да започна скоро.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 19:50 от Cve7i

# 202
Аз нали не съм родила гений и съм наясно с това, та моето дете казва да, да, да аааа да дада и дада. Други думи за сега няма. Всъщност пиша го просто като сверяване на часовника някоя да не се шашне, че детето й не пише есета Wink
Анастасия се опитва да пише есета 😅
Давам ѝ да драска с химикал (тук да отбележа, че не винаги успява да драсне нещо, защото не може да натисне достатъчно химикала) и онзи ден надраска нещо, което прилича на буквата "М". Казвах ѝ "Браво, маме, сигурно си искала да напишеш "Миля моя, мамо!" 🤣🤣🤣

Цвети, Анастейшата е далеч май от 30-50 думи 🙄
Обичайно повече бучи и се дразни, когато не я разбирам. Чак когато я питам дали това иска (нещото, за което е мрънкала), без да ѝ го посочвам, та даже и да не е в стаята нещото, тогава се развеселява и започва да ръкопляска, че съм я разбрала 😅

Това ми е напълно достатъчно, че даже и само "мама" да казваше. Имам предвид, че дори и една сричка да е, ще е видно, че ще може да говори, а това, че ме разбира и знае кое какво е е наистина напълно достатъчно.

До 2 години и 2 месеца аз съм казвала само "мама", след това съм започнала изведнъж да правя изречения. Имала съм пасивен речник, който съм активирала след тази възраст, та... Предполагам, че няма да я вземат в Харвард, ама ще се борим за Йейл 🤣

# 203
Да има и такива деца, чела съм доста такова истории във фейса. Всяко дете е различно.

Ма щом в Йейл ще ходи, пак застава на челна позиция за снаха 🤣🤣🤣
Аз умишлено не му давам химикал или неща дето пишат, че един път научи ли какво става ще иска постоянно. Имаме едно водно килимче от Лидл и с него "пишем", показвам му разни неща, а той прави точки. 😂😂

# 204
Моят студент също не изговаря голям брой думи, освен:
параход, омекотител, доктор, пингвин, космос и корниз /с цели наименования разбира се/...а и 2,3 изречения, които чу еднократно по Дискавъри. Основно повтаря първият куплет от,, Хубава си моя горо", но най-важното е да е здрав, пък останалото ще дойде от самосебе си! ✌️

# 205
  • Тук... някъде
Аз явно отглеждам малък великан - не влиза ни в рамки, ни в таблици 🤷🏼♀ Висока е 84см и е 11,900кг, измерена преди 10 дни, а с Елина са на една дата и само Филип е по-малък. Няма и как да е дребна - аз съм 184см, баща ѝ е 180см, така че гена си надделява.
Казва думички - между нейните си “индиански” думи има и разбираеми.
Закуските се припокриват с вече изброените- палачинки, качамак,запечени филийки с яйце и кашкавал(понякога добавям и лютеница към сместта и става вкусно), кус кус, баница, бърз бъркан киш със спанак от tiny meals, “пържени” филийки.
В автобус не съм я качвала все още, но тук са толкова кратки разстоянията, че не се е налагало. А като ходим на консултации, шофирам.

# 206
Само да кажа, че близнаците вече четат сами, ама на математиката не им се отдава така, като чуждите езици. Надявам се, скоро да наваксат, че се притеснявам.

# 207
Хаха и моят владее чужди езици- такива, които не са ми известни обаче, та трудно комуникираме 🤣
Нарежда кубчето на Рубик със затворени очи и шофира по-добре от майка си също.

Тръшкането е ужасно, не ми останаха нерви. Вие как се справяте?

# 208
Възможно е да е до ген.
Дядо му е 192 см и е едър човек.
Тате е 180 см и той не е слаб .
Аз съм 164 см 70 кг съм.
Малкия рядко не харесва храна от детската кухня.
Почти винаги си изяжда всичко.
Има апетит.
Здраво дете е.
За което съм много щастлива.
Нищо не е казал педиатъра за храната.
Просто исках да разбера как се движат и вашите деца като кг и см.
Това е.
Нито ми е казвано да го ограничавам.

# 209
Хаха и моят владее чужди езици- такива, които не са ми известни обаче, та трудно комуникираме 🤣
Нарежда кубчето на Рубик със затворени очи и шофира по-добре от майка си също.

Тръшкането е ужасно, не ми останаха нерви. Вие как се справяте?
Давам му свобода и тръшкане почти няма. Ако има или го разсейвам с нещо или просто изтърпявам. Но то е много рядко и ако е много уморен.
Като цяло го оставям да прави всичко, което иска и което не е живото застрашаващо и опасно. Пералнята пере, прахосмукачката чисти, детето ми е щастливо, мръсно и прави хаос около себе си. Но е най-хубавият хаос на света.
На площадката има рев не рядко, особено ако някой му взима играчката се кара. Тогава го оставям. Ако той иска чужда играчка казвам, че не може да има всичко на света и то когато той го иска. И му отвличам вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт