Слухът на малките е доста по-добър от нашия, при нас беПчо реагира в съня си дори на цъкането на пръстите ми по дисплея на телефона, ако съм достатъчно близо да ме чуе.
Щом казваш, че при майка ти е спал добре, може да има нещо ново у вас, което го дразни. Или пък денят му да е минал по различен начин. Също - гледа ли телевизия преди лягане, как минава времето преди лягане, приспиването как минава, де да знам. Нямам опит, но се опитвам да разсъждавам какво би могло да е.
Пожелавам да отмине скоро и да имате пак непробудно спящо по цяла нощ дете.
За недостига на места в яслите и детските градини не ми се коментира, защото наистина е дълга и сложна тема и не се считам за много запозната. Доколкото съм чувала от изявленията на столична община, един от най-големите проблеми е намирането на подходящи терени за нови обекти. Склонна съм да вярвам, че това е така, защото терените и самите сгради трябва да отговарят на доста условия. Ако се загледате внимателно ще видите, че повечето частни ясли всъщност са детски образователни центрове, това е така, защото не покриват всички условия за да бъдат категоризирани като ясли. Може би нещата ще се облекчат значително ако се приеме поне за София да бъдат разкривани детски заведения в съществуващи сгради с допускане на някакви разумни компромиси, включително и в офисни сгради. В София има доста големи корпорации, които биха могли, а имат и желанието да разкрият детски ясли и градини за служителите си, но законовата уредба не им позволява или ги затруднява дотам, че това не практика да не е рентабилно за тях.
Това бяха и моите стотинки, съжалявам за дългия пост.

Много деликатен период е.