НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 150
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
m-angel, много ти съчувствам за това нощно пищене. Честно казано, нямам идея от какво може да е, но ми хрумна да ти предложа да помислиш и върху някаква промяна в средата, ако сте правили. Примерно да сте почнали да включвате някакви уреди, нещо, дето издава звуци, или пък електронни устройства тип рутери и т.н.
Слухът на малките е доста по-добър от нашия,  при нас беПчо реагира в съня си дори на цъкането на пръстите ми по дисплея на телефона, ако съм достатъчно близо да ме чуе.
Щом казваш, че при майка ти е спал добре, може да има нещо ново у  вас, което го дразни. Или пък денят му да е минал по различен начин. Също - гледа ли телевизия преди лягане, как минава времето преди лягане, приспиването как минава, де да знам. Нямам опит, но се опитвам да разсъждавам какво би могло да е.
Пожелавам да отмине скоро и да имате пак непробудно спящо по цяла нощ дете.
За недостига на места в яслите и детските градини не ми се коментира, защото наистина е дълга и сложна тема и не се считам за много запозната. Доколкото съм чувала от изявленията на столична община, един от най-големите проблеми е намирането на подходящи терени за нови обекти. Склонна съм да вярвам, че това е така, защото терените и самите сгради трябва да отговарят на доста условия. Ако се загледате внимателно ще видите, че повечето частни ясли всъщност са детски образователни центрове, това е така, защото не покриват всички условия за да бъдат категоризирани като ясли. Може би нещата ще се облекчат значително ако се приеме поне за София да бъдат разкривани детски заведения в съществуващи сгради с допускане на някакви разумни компромиси, включително и в офисни сгради. В София има доста големи корпорации, които биха могли, а имат и желанието да разкрият детски ясли и градини за служителите си, но законовата уредба не им позволява или ги затруднява дотам, че това не практика да не е рентабилно за тях.
Това бяха и моите стотинки, съжалявам за дългия пост.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 15:34 от vessy.k

# 301
Абсолютно нищо различно не правим, както и нямаме нищо нов в нас. Мога да кажа, че сме от родителите, които не дават да се гледа телефон. Пускам му, основно уикенда песнички през телефона, но не гледа дисплея. Само слуша музиката.
Телевизора в дневната работи почти денонощно в нас, но той не се заглежда, освен ако някоя реклама не му направи впечатление, но ние веднага го спираме. Детските все още не ги е открил.
Племенницата когато е в нас и майка ѝ пусне някой детски канал, Мартин изобщо не се заглежда. Или си играе, или любимото му е да гледа през прозореца, тъй като е нисък, а ние сме на първият етаж и доста често вижда котки.
Благодаря много за идеите. Сигурна съм, че е някакъв период, но в последно време много ни се събра, но не искам да звучи като оплакване, макар на моменти да ми се реве.
Хаххаах
Пролет е. Времето се стопля. Сигурна съм, че предстоят много хубави дни с нашите деца, а защо не и нощи Grinning

# 302

Иначе, харесала съм една детска зъболекарка във фейсбук (Цветелина Дучева) и тя беше казала, че мярката е колкото нокътя на малкото пръстче. Като расте пръстчето и нокътя, съответно и детето, и количеството паста нараства мъничко и така.

Цвети Дучева е страхотен специалист, може би най-добрата зъболекарка,която съм посещавала преди да премине към работа с деца. Изключително висока хигиена, лично отношение и професионализъм! Тя ми прави художествена реставрация на фронт и не са мръднали зъбите вече 15 години.

Синът ми е пациет на Цяети Дучева и цялото инфо, което имам за детските зъби и за развитието и хигиената на устната кухина при децата, е от нея. Заведох го за първи преглед на годинката, както самата тя препоръчва, а и много други детски зъболекари (например мацката от Без Кариес), очаква го втори профилактичен тази година. Страшен специалист, има много добър подход с децата, девцата я обожават също. Минусът е цената на прегледа, но за мен това са средства, вложени в здравето на детето ми.

# 303

Иначе, харесала съм една детска зъболекарка във фейсбук (Цветелина Дучева) и тя беше казала, че мярката е колкото нокътя на малкото пръстче. Като расте пръстчето и нокътя, съответно и детето, и количеството паста нараства мъничко и така.

Цвети Дучева е страхотен специалист, може би най-добрата зъболекарка,която съм посещавала преди да премине към работа с деца. Изключително висока хигиена, лично отношение и професионализъм! Тя ми прави художествена реставрация на фронт и не са мръднали зъбите вече 15 години.

Синът ми е пациет на Цяети Дучева и цялото инфо, което имам за детските зъби и за развитието и хигиената на устната кухина при децата, е от нея. Заведох го за първи преглед на годинката, както самата тя препоръчва, а и много други детски зъболекари (например мацката от Без Кариес), очаква го втори профилактичен тази година. Страшен специалист, има много добър подход с децата, девцата я обожават също. Минусът е цената на прегледа, но за мен това са средства, вложени в здравето на детето ми.
И колко е прегледа

# 304
Аз малко ще отклоня темата, мега разочарована съм от количката ни, пък и е време да я заменим с нещо лятно и леко.
Издирвам триколка или количка която да е поне до 20кг,максимално сгъваема, лека и маневрена, и да има опция сън. Оказа се, че триколки сгъваеми и спящи няма та..
Ако има някой наблюдение и още по-добре лични да сподели.

# 305
  • Варна
Джулчо, ние от миналото лято сме с лятна количка - Cosatto Woosh2, има опция сън, тегло - 6 кг, сгъва се тип куфарче и мога да я носа, докато нося малкия с другата ръка. Не за дълго разбира се, ама колкото да излезем от нас Grinning Маневрена е сравнено с други марки летни колички, иначе сравнено със зимната е по-груба (като всяка лятна).

Тествах триколка от една комшийка, но после пак се върнах на нашата количка - по-удобна ми беше. Освен легналото положение, има по-голям багажник и много удобни джобчета.

# 306
Със синът ми започнах да ползвам триколка от 18-я му месец. Няма функция сън и веднъж като заспа по пътя ми се наложи да го подпирам леко, докато се приберем. Добре, че имахме пет минути път. Ползвах ме я около година. Багажникът действително е два пъти по-малък от този на количките. Лично на мен не ми беше по-удобно с нея, отколкото с количката. Единственият бонус беше, че вдигам детето малко до по-ниско положение и по-късно сам си сядаше.
В момента возя малката в голяма, тежка количка.
Точно лятна нямам.
Имам една сгъваема тип чадър, която е подарък, но тя е подходяща само за инцидентно ползване. Нито е удобна за детето, нито за майката. Няма багажник, няма легнало положение, забива като се движи. Подходяща е само за екскурзия.

# 307
Джулчо , имам количка Макларън Куест от каката , изключително лека , много маневрена , удобна и с функция сън . Не бих я заменила за нищо , сгъва се тип чадър. Имам страхотна триколка , на която детето може да се вози с гръб или с лице към теб , маневрена , управлявам я с една ръка /не е лека/ защото след това се трансформира в стабилно детско колело , има опция сън и ужасния минус за мен е , че не е сгъваема , а лично на мен точно такава ми е нужна защото излизам предимно с колата докато стигнем до парка.

# 308
Аз малко ще отклоня темата, мега разочарована съм от количката ни, пък и е време да я заменим с нещо лятно и леко.
Издирвам триколка или количка която да е поне до 20кг,максимално сгъваема, лека и маневрена, и да има опция сън. Оказа се, че триколки сгъваеми и спящи няма та..
Ако има някой наблюдение и още по-добре лични да сподели.
Ние купихме ето тази триколка става и за сън и мисля че е до 30 кг

# 309
И на мен ми стана интересно колко е прегледа при д-р Дучева? Също не би било проблем, защото детето има допълнително здравно осигуряване към нас и парите се възстановяват. Първият преглед мина по здравна каса, на щом е толкова добра и препоръчвана Дучева, се замислих вече за втория преглед да е при нея...

# 310
  • Варна
Момичета, надявам се да си прекарвате добре уикенда. Nature Sunny Flowers Tulip
Идвам да ви оставя резултатите от 'лексикона', както обещах. Не го наричам анкета, защото не беше с цел проучване, а за удоволствие. Аз лично отговарях така, че да мога след време да си чета и да си припомням какво е било първото ми майчинство.

Ето линк за всички отговори:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IGIzODBrRbfBdrfPrfTUpBaH … c3ojL3jRC6NMFx4c/

А тук може да видите и малко интересни чартове:
https://docs.google.com/document/d/1NNrgqRQfKkW0njKUAiuhPbvavjIBnBaTXWN6vFjNTVk/

Въпреки, че само 15 човека сме участвали и не можем да направим представителна извадка, се радвам, че повечето са пропуснали частта със следродилната депресия, а също така и, че голяма част от татковците се включват активно в грижите за децата или иначе казано - са равноправни родители. Има и други интересни теми, поне за мен, а надявам се и за вас. Stuck Out Tongue Winking Eye

(В началото уточних, че ще публикувам всичко тук и който иска може да остане анонимен, като не си попълни данните. Все пак, ако някой е размислил и иска да скрие нещо сега - да ми пише.)

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 13:34 от Jinx_

# 311
Някой беше питал как върви отбиването - вече не посяга да суче, от 23.03 започнахме следобяд, рязко спрях с горчивия лак. Беше зор 4,5 дни най - вече през нощта.
Задължително заспива, като ги гали сисите или ляга върху тях. Голяма любов. ❤️😁
Все още ми се образуват бучки, но минавам физически леко през процеса, очакванията ми бяха други. Психически вече е друго нещо, много ми беше тежко първите дни, наистина бях в депресия. Ревях, укорявах се, чувствах се виновна... но преминава вече всичко. Хубавото е, че апетитът му се засили. Кърменето беше удоволствие за мен, радвам се, че имах кърма и още повече се радвам, че не съм имала драми. Лесно се получиха нещата. ❤️

# 312
  • София
Дъгичке, силно те прегръщам!
Аз този път минах доста леко, но с каката като я отбивах много плаках Sad Много деликатен период е.
За бучките и тежестта в гърдите пий чай от Салвия (градински чай), много помага.

# 313
При нас също намаля доста кърмата.
На 1г.и 5м е.
И понеже вече наистина намаля кърмата. Имам въпрос.
За да го отбия трябва ли да източвам кърмата след като спра да го кърмя със помпа..
Мамите който не кърмата вече как се  справихте.
Благодаря ви.

# 314
При нас също намаля доста кърмата.
На 1г.и 5м е.
И понеже вече наистина намаля кърмата. Имам въпрос.
За да го отбия трябва ли да източвам кърмата след като спра да го кърмя със помпа..
Мамите който не кърмата вече как се  справихте.
Благодаря ви.

Танче , изцеждаш малко колкото да облекчи само, ако има напрежение в гърдите .

Общи условия

Активация на акаунт