НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 141
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро, Рая ме посреща сутринта с омазана до уши пръст от цветето и изкопала цяла на земята пръст.
Не съм я чула,тя наща сладко сладко си похапва.
Не знам кво да правя вече с това дете.
Мислите ли че трябва да я водя някъде?

# 316
Защо да я видиш, заради пръстта ли?

# 317
Аз лично не се впечатлявам от тези неща. Знам, че са нормална част от детството и на всеки ще се случат. Очаквам ги 😁
Моят си яде понякога пясък от съмнителни пясъчници. Няма как без тези неща според мен.

# 318
Да, по съвет на ЛЛ само едно активно въгленче да дам за да пречисти.
Яко се филмирах.
Дадох и активен въглен, колко изпи колко не.

# 319
Споко. Така де гради имунитет и детето се среща с естествените бактерии, които обитават света. Аз бях доста по притеснена за битовата химия, която ползвам в периода на активното лазене и бъркане в устата, защото повечето химии остават отпечатък с години по повърхността.
Но да се намокри, нацапа, да побие нос в калта или пясъчника не ме притеснява изобщо. Преди баня го пускам гол и бос по плочките от както се стопли малко навън. Онзи ден в промеждутъка между силните валежи и вятър излязохме на улицата специално да джапа в локвите и да ги пипа. Страшен кеф му е.
Така растат децата в кал, игра и щастие. Нищо й няма на Рая. Като цяло нищо им няма от малко студ, мокро, вятър и дъжд.
Божката и на най-студеното време го извеждах, макар да ми костваше много, че аз съм зиморничава, обаче той просто не се кефеше да му е студено и накрая спрях, като не му е кеф, не го насилвам.

# 320
Djulcho така израстна каката, сега и малката. Повечето майки ме гледаха все едно съм луда да я оставя, но в крайна сметка мога смело да заявя, че моето дете е в пъти с по силен имунитет спрямо другите, което с времето се доказа. Веднъж даже беше лапнала шепа счупени керемиди на малки парчета, които бяха около корените на едно дърво. Най-вероятно глътна няколко ама нищо ѝ нямаше.
То и да решиш да я спреш не виждам как ще се справиш, любопитното дете няма начин да се спре. Радвай се, че е любопитно към света, лично ми се вижда ненормално децата, които растат като в аквариум.
Предния ден  слушам една майка, говори на детето, че е мръсно и ще се изцапа и здраво държи детето за ръка нищо, че вече ходи самостоятелно по стълбите на пързалката не го пуска. Голяма работа вече като се получат някакви петна по дрехите. Повечето дрехи са ни с петна нищо, че са изпрани, абсолютно не ме дразни този факт. На ден сменям поне 3-4 пъти, праха ми е като настърган сапун без химии и съм наясно, че върху петна не действа.
Кое е по важно, смело, изцапано, весело и самостоятелно развиващо се дете или страхливо, привързано към майката до степен да не може само да си играе, но чисто дете ?

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 14:46 от nunu17

# 321
Благодаря ви мацки.
Преди няколко дни миниатюрно парче пластмаса изяде.
Всеки път облизва от до цялата площадка.
Та и това днес и ми дойде в повече, но явно така ще е нататък.

# 322
Мисля, че пръст от саксия е едно от най-безобидните неща, които ще изяде Simple Smile

Добро утро, Рая ме посреща сутринта с омазана до уши пръст от цветето и изкопала цяла на земята пръст.
Не съм я чула,тя наща сладко сладко си похапва.
Не знам кво да правя вече с това дете.
Мислите ли че трябва да я водя някъде?

# 323
  • Варна
Ох, аз съм изцяло ЗА цапането и въргалянето в мръсотия, пръст, пясък, локви, като цяло Борко постоянно е мърляв и с лекета. Ма пък е щастлив, както каза Дух.
Обаче относно яденето на пръст и аз бих се притеснила. Grin Сигурно има разлика от купена почва или взета от градината, ама и в двата случая бих постъпила като Джулчо да се консултирам с ЛЛ. Най-малкото, ако пръстта е взета отвън, има шанс (и то голям) за наличие на токсоплазмоза (бактерия от котките), за която аз лично се изследвах като разбрах първия път, че съм бременна. Оказа се, че е суепр рядко за домашните котки, но за уличните не е. Всъщност лекарка тогава ми обясни, че има по-голям шанс да се заразя с токсоплазмоза, ако градинарствам, отколкото от домашната ни котка. Така че оттогава старателно си мия ръцете като разсаждам китки. Smile Както и оставям чистенето на котешката тоалетна на мъжа ми.

Иначе други новини - вчера бях на ранна ФМ и всичко изгелжда наред с бебе №2. Лекаря отново се изказа скептично за опит за естествено раждане при мен, нищо, че го избрах като поддръжник на естественото. Но ще видим, има още време. Днес пък ходих и да си пусна изледване за генетичен тест и нямаме търпение да видим резултатите и да научим пола. Оказа се, че в Света Марина във Варна има генетична лаборатория, която работи директно с американска фирма и излиза няколко пъти по-евтино, отколкото ако се ползват посредници. Предишния път този тест ни излезе 1600лв, а сега към 320, само защото се пропуска скапания дистрибутор. Егати хищниците. Grin

# 324
Джулчо, и аз бих звъннала на лл ако видя, че се е нахранил хубаво с пръст. А ако го прави системно, бих пуснала и едно изследване за глисти профилактично.
Обаче, наистина е важно за тях да ги оставяме да проучват света и колкото и да не ми харесва го оставям да се цапа. И докато яде се цапа здраво, свикнах вече.
Танче, има една доста популярна статия за отбиване в блога на Хедра. Пращам линк ако ти е интересно. https://xedra.wordpress.com/2010/01/01/weaning/
Ако опиташ постепенно да махаш кърменията едно по едно гърдите няма да се пълнят много. Ако решиш от раз може да се наложи да изпомпваш малко ако имаш напрежение. Логиката е, че за да спре кърмата не трябва да има стимулация на гърдите, колкото повече помпаш и ги изпразваш толкова повече ще се произвежда кърма. Ако имаш бучки може да слагаш компрес със зелеви листа начукани, също Рози каза за чай от салвия. Ако не минава бучката и боли - изцеждаш с помпата докато я махнеш. Ако пак не минава, зачервява се, боли и вдигнеш температура - звъниш на доктор. Има тук в бгмама тема Бързи въпроси и отговори за кърменето - може да я потърсиш за съвети по каквито и да било неща свързани с отбиване и кърмене.

# 325
Оказа се, че в Света Марина във Варна има генетична лаборатория, която работи директно с американска фирма и излиза няколко пъти по-евтино, отколкото ако се ползват посредници.
Това е една много полезна информация. Как го разбра или някой те прати, къде се намира. Ще ми бъде интересно за следващ път 😂

Опитай да направиш консултация със Славчев за vbac ако успееш да се уредиш при него. В крайна сметка нищо не е на всяка цена, секциото все пак е по-щадящо за бебето.

# 326
Привет. Кога ги извеждате навън и следобеден сън вкъщи ли спят?
При нас играе вкъщи, а излизането е по обед и спи в количката навън. При свеки излизаме преди обед и следобед, а спи в леглото следобедния сън.
Второто сякаш е по-добре и по-интересно за детето. Но тука друг готви и чисти и затова се получава. Вкъщи въобще не знам как и дали ще мога да се организирам така...

# 327
Привет. Кога ги извеждате навън и следобеден сън вкъщи ли спят?
При нас играе вкъщи, а излизането е по обед и спи в количката навън. При свеки излизаме преди обед и следобед, а спи в леглото следобедния сън.
Второто сякаш е по-добре и по-интересно за детето. Но тука друг готви и чисти и затова се получава. Вкъщи въобще не знам как и дали ще мога да се организирам така...
Здравейте.
Аз когато  изкарвам малкия винаги гледам какво е времето..
Иначе гледам да сме на близо до вкъщи за да се приберем и го слагам да спи на спалнята защото със сигурност е по удобно от колкото да спи във количката..

Аз да се похваля днес отидохме да вземе погачата.
Ще правим прощъпулник.
Проходи на 1 г. И 5 м. На 5 ти Април..

# 328
Става в 6.30 до 9.30 домакинствам в нас, той щъка наоколо, правя закуска, яде и на вън излизаме към 10 до 11.50, в 12 е у дома да яде и между 12.30-15.30 спи, (е не винаги толкова дълго, но горе долу така) в 16.30-17 излизаме след като е ял и към 19 часа сме в нас, вечеря, вечерен тоалет и в 20 е в леглото.

# 329
Ние ставаме около 7.40, гърнета, закуска, пооправям вкъщи, ако успея.
В зависимост от температурите излизаме да кажем около 10-10.30 до 11.30-11.45.
Обяд, гърнета, 12.30-13.00ч са по леглата.
Обичайно спят до към 15.30, гърнета, следобедна закуска и излизаме към 16.30. Стоим навън до към 18.30-19.00ч, баня, вечеря, игри и към 21ч по леглата.
Ако се събудят малко по-рано или по-късно, съответно сменяме графика с половин час, защото много им се доспива на обяд и трудно изкарват.

Общи условия

Активация на акаунт