НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Jinx_ искам да споделя моя опит с каката, защото имаме подобни представи.
Реших да махам памперса на каката преди яслата и чисто хигиенично не ми се струваше ( още съм с такава нагласа ), че до 2-3г да мъкне напикан памперс не е нещо хубаво. Махнах памперса на 1.5 г май месец се падаше. Подготвих се психически, че ще има смяна на дрехи и пране поне 10 пъти. Това продължи една седмица, в което време отказваше да я държа на чиш вънка, гърне също отказваше. След това започна да позволява да я държа на чиш и аз вече имах наблюдения през какъв интервал пикае и си я държах, рядко имаше инциденти. По нататък започна да сяда и на гърне, но пак с моя подкана. Искам да подчертая, че всичко се случваше с моя инициатива ако пропусках часа за чиш тя си се напикаваше и не се дразнеше от това. Това продължи до към 2 г ако не и повече. След това, започна сама да си казва. Имало е моменти, в които съм се изнервяла и карала ама е било рядкост, защото просто бях решила и приела, че аз ще я подканвам много дълго време, не може да очакваш само да си казва на тази възраст.
Обедния го махнах може би след 15-20 дена като преди сън пишкаше и памперса седеше сух, но нощния памперс продължих да слагам до към 3.5-4 г като очаквах, че по едно време ще излезне сух да ама не , защото тя спи адски дълбоко и дори да се напикае не се събужда. Сега е на 5 г и още е така спи като пън, бебето реве, съседите вдигат купон тя си спи Joy в момента я вдигам да пишка, по точно я слагам като торба върху гърнето, тя пишка и пак си в слагам да спи като в това време абсолютно не се събужда като труп е. Не знам дали това се получи в следствие, че слагах нощен памперс много дълго време след като бях махнала дневния или тя така или иначе си спи дълбоко и не успява да се събужда, дори да е мокра.
Имах намерение и на малката да махам лятото по същия начин, но нали ще раждам юли и едва ли ще имам време и нерви да се занимавам. Не ми харесва факта, че с памперс на ясла ще я пращам ( просто лично предпочитание по въпроса, не че е голяма драма), но в момента това е положението.
Ти в кой месец си бременна?

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 14:39 от nunu17

# 406
Хелинор, голямата ми дъщеря е доста голяма . Вече е на 4г.,  и не се налага да я подсещам или питам дали й се пишка , ако й се ходи сама става и отива в тоалетната . Нощем също не се налага да я вдигам , ако й се пишка става , но е много рядко .
Когато свалих нощния памперс беше на две години и 2-3 месеца , като първите 10 дни слагах чаршафче под нея от тези дето се постилят за преобуване на бебче 60/90 и след известно време сама започна да става да пишка.

# 407
Иванамар, синът ми също наближава 4 г. Ще ги навърши август. Значи са набори. Той също сам си казва, но доста често минават по три часа, че може и повече някой път, без да е пишал и ми се струва, че малко или много се стиска. Иначе, си ходи сам. Вече го научих да ползва седалка и да си ходи в тоалетната. Доскоро беше на гърне. Нощем не се буди, за да пиша.

# 408
  • Варна
Благодаря много за споделените истории и опит на всички. Heart Много ми е полезно да се настроя за всякакви сценарии.
Nunu17, аз съм в 15гс и живот и здраве второто бебче трябва да се роди началото на октомври или края на септември.
Борко въобще не спи дълбоко, даже бих казала, че е много чувствителен откъм сън. Спи добре при точно определени условия - в неговата кошара, на тъмно, хладно и тихо. Направо имам страх как ще свикне да спи в яслата. Сигурно ще подлуди възпитателите. Но има време за това, ще го мислим.

# 409
Аз не съжалявам, че го махнах по този начин сега ако нямаше да раждам пак така щях да процедирам. Но се подготви, че ще е занимавка и отговорност за теб, но мисля че докато родиш спокойно може да се справите ти си в началото на бременността още.
Различно е при всички деца както има примери, които лесно са се научили така има примери, които трудно се научават.
Сестра ми до после очаква детето да прояви само желание беше решила че, няма да насилва, но то така и не прояви до към 2.5г-3г , когато тя го махна и въпреки това много време му отне да се научи.
Helinor17 голяма е на 5г и тя до последно се стиска, защото просто не иска да си разваля играта, както казваш понякога 3часа даже. Не мисля, че е проблем сама решава кога да ходи.

# 410
Аз го запознах с гърнето наскоро, да знае какво е. Става, сяда, мести го, прибира го, взема го. В 50% от случаите върши нещо и пляскаме. Но съм далеч от мисълта, че скоро и бързо ще приключи процесът. Трябва си време и постоянство, плавност и ненасилване. Но съм доволна на този етап и не ми пречи да го слагам 4-5 пъти на ден, даже ми е удобно да го преобличам, докато е седнал.

# 411
Аз съм от тези, които слагат децата от рано на гърне. Първоначално го слагах 1-2 дневно, но като се замисля май сега са 2-3 пъти дневно. Моят си седи на гърнето, много е удобно сутрешната и следобедната закуска на гърнето да му го давам. От месеци насам наакан памперс не сме имали (изключение 5 пъти някъде). Не държа на пишкането, колкото на акнето в гърнето на този етап. Често си търси гърнето и бързаме да го сложим, макар че след това не винаги пишка или ака. Но нали е важно да го окуражавам Simple Smile
Чувала съм за регресия при гърне, но останах с впечатлението, че се случва при деца, които ги слагат на гърне много преди да проходят, и съответно, като проходят, идва регресът - отказват да сядат и т.н., което си звучи логично Simple Smile
За мен на тази възраст могат да си казват/показват, че искат до тоалетна, като наблюдението ми идва от опита на хора на възрастта на майка ми, когато памперси не е имало. Разбира се, генерализирам, но в такива случай нали говорим за средностатистическо дете, а не за конкретно, индивидуално дете Simple Smile

# 412
Аз взех гърне от ИКЕА още лятото, малкото зелено (токава бяха малки и реших, че ще е удачно). Сложих го няколко пъти, но той беше в активен период - пълзеше, малко след това проходи и се отказах. Януари реших да опитам и се разплака. Преди няколко дни пак го извадих (от около месец четем книжките за Каю и сяда на него) имахме 2 попадения - номер 1 и номер 2 (като за номер 2 си каза сам). Мисля сега след празниците да почвам. Смятам да махна перлената и да сложа гащи, така за няколко дни ще видя кога пишка и ще знам кога да го слагам. За махане на нощен или по време на обеден сън не мисля скоро. Аз също мисля, че към 2г най-рано. Следя за сигналите дали е готов, стълби изкачва от есента още, сутрин като му сменя памперса чак след обяд го пълни, няколко пъти след обеден сън видях,че му е сух пампера та мисля, че е готов. Просто аз имам друго приоритети. Ще пътуваме за празниците и искам да е след това.

# 413
  • Варна
Момичета, как изкарахте празниците?
Ние бяхме на гости в родителите на ММ за 1 нощувка и после в моите за още 1 вечер. Всички бяха много доволни, освен Борко, който се преумори и 3 дена беше недоспал. Нито вечерите спеше добре, нито през деня. Като се прибрахме вкъщи и най-после легна в неговата кошара, откърти 3 часа на обяд и се наложи да го будя. Sweat Smile Иначе се радва доста на бабите и дядовците, племенничките, котките, зайците на дядо ми (неговия прадядо) на игри в дворчета, на чупене на яйца. Общо взето не му липсваше забавление, даже му дойде май в повече.

Идвам и да се похваля, че в петък излязоха резултатите от генетичния тест и за щастие всички са отрицателни. Също така научихме, че отново ще си имаме момче! Blue Heart Много се зарадвахме с ММ и вече почваме да мислим имена една идея по-спокойни. Grinning

# 414
Момичета, как изкарахте празниците?
Ние бяхме на гости в родителите на ММ за 1 нощувка и после в моите за още 1 вечер. Всички бяха много доволни, освен Борко, който се преумори и 3 дена беше недоспал. Нито вечерите спеше добре, нито през деня. Като се прибрахме вкъщи и най-после легна в неговата кошара, откърти 3 часа на обяд и се наложи да го будя. Sweat Smile Иначе се радва доста на бабите и дядовците, племенничките, котките, зайците на дядо ми (неговия прадядо) на игри в дворчета, на чупене на яйца. Общо взето не му липсваше забавление, даже му дойде май в повече.

Идвам и да се похваля, че в петък излязоха резултатите от генетичния тест и за щастие всички са отрицателни. Също така научихме, че отново ще си имаме момче! Blue Heart Много се зарадвахме с ММ и вече почваме да мислим имена една идея по-спокойни. Grinning
Jinx здравей.
Ние изкарахме прекрасно великден.
Малкия расте.
Преди 3 седмици проходи .
Вече почти не можеш да го спреш .
Радвам се че всичко е наред със теб и бебето .
По прекрасна новина от това че сте живи и здрави няма по хубаво от това.
Борко е щастливец че има прекрасни родители и братче.
Щастлив финал пожелавам.
Целувки от мен

# 415
Jinx, прекрасни новини 😘🤗
Ние изкарахме страхотни празници , разходихме се до Венеция , Милано   изкарахме 4 дни в Париж 3 от тях в Дисниленд и децата се забавляваха страхотно . Включително и Димана , като за нея имах притеснения , които се оказаха напълно неоснователни и детето се забавлява и вози на всякакви атракциони заедно с кака си ❤
С две думи , бяха вълшебни и прекрасни празници за нас .

# 416
Иве, леко завидях 😁 не искате ли още едно дете (към 30 годишно 🙄). Ние още не смеем да ходим някъде с него, но мислим да вземем помощ ,,баба" и да отскочи до Турция скоро.
Злати прекрасни новини, много се радвам! Ние постоянно пътуваме, за това взехме сгъваема кошара и си я носим с нас. Сега бяхме при свекърите за 1 седмица, 2 от дните при бабата на моя. Не усети разлика той, само 1 ден стана много рано (💩) и от там се обърка режима, заспа в 10 после не заспа пак и вечерта беше доста трудно. След няколко дни  ни чака същото и при нашите. 😂😂

Започна се фазата на тръшкането, иска на стола, качи се, реве да слезе и така за всичко. 😁 Забавно е. Става все по-интересен и какво ме изкарва от нерви, след секунда идва и ме целува или ме гледа с едни големи очи и казва "мама" и забравям какво е станало 😁

# 417
Цветка , взимам те ❤
Много добре сте решили да си вземете баба , така ще можете да излезнете една вечер сами на разходка или вечеря . Но искам да те успокоя , че дори и да нямате баба с вас , децата когато са на почивка са коренно различни. Спокойни , щастливи все едно други деца /поне моите/ , успяваме да си починем дори и с тях . Вкъщи вече като прекрачат прага и сякаш превъртат , започва се пищене , реване , теъшкабе и т.н....😂

# 418
  • Варна
Благодаря, момичета!

Ivanamar и аз завиждам! Пу пу, браво на вас, че сте такива приключенци Hug
Цвети, за съня при нас проблема беше, че и трите дни обедния му сън беше в колата. Затова се прецакваше целия график и беше преуморен Confused Иначе много яко сте решили за Турция! Дано да си изкарате яко. Heart Ние сигурно ще пропуснем почивките тази година или ще измислим нещо по-скромно в БГ. Grin

Борко е в абсолютно същия етап. Grinning До скоро приемаше поне половината "Не", които му казвам през деня, с разсейване, обясняване, това-онова, минаваха номерата. Вече не е така. Всяко "Не" е потенциален тантрум. Скоро ще почна да пия вино от обяд (явно отсега ще занижавам грижите покрай второто бебе). Joy
Абе забавен период е определено. Simple Smile Но също като при вас, после идва и ме гушка, милва ме и всичко ми минава.

Днес бях на преглед - бебока си расте, добре си е, но кофти новината е, че май съм с плацента превия и няма да се размина със секциото. Ще следим дали ще се вдигне, но лекаря каза, че шанса е малък.

# 419
Jinx с Дара бях с плацента превия, за съжаление не се вдигна и се наложи секцио, но не съжалявам защото се оказа със заклещвно краче високо в ребрата и много теудно и болезнено за мен я извадиха. Ако бях тръгнала да я раждам нормално пак щеше да се стигне до секцио , а можеше и да е с доста по-лош сценарии. Така , че не съжалявай , всичко си е с някаква причина . Стискам палци всичко да мине леко и с щастлив край ❤🤗

Общи условия

Активация на акаунт