НОЕМВРИйчета 2❤2❤ Тема 7

• 23 116
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ехаааа, завидях за ваканцията!
Ние пък, непривично за нас, последните 6м не бяхме мърдали никъде, само за през деня на по-дълги разходки.

Близначките ни спират тока - едната върви, другата не ще и иска да я носиш, в количката врещи. И е някаква пълна лудница. Открихме сезона, де, на вилата и там беше екстра. Чакам да се оправи времето и пак хуквам.

Потвърждавам това за почивките, от опит с каката. Но сега нещо чисто битово мисля че ще ни дойде нанагорно и... надявам се, скоро, и ние да хукнем пак волно.

# 421
Ейй момичета, от кога не съм писала, но ви чета редовно. Всякаш да взема телефона да пиша и някой ме дърпа "мамоооо". Simple Smile  Много е активен, интересен, бърбори, скача, катери се, чете си книжка:) на неговия бебешки. И в този ред на мисли, как вървят с бърборенето малките? Георги почна доста да повтаря думите и направо да ти разказва къде е ходил, като изрипението е - Мамоо брбрбрбрбр буууу брбрбрбр бау бау брбрбр ам ам брбрбрбр нани нани деди. Беше вчера с баща си при дядо си и спа там та ми обяснява, че са ходили с колата, видяли са куче, след това са обядвали и са спапли с дядо си хахаха.
Иначе за памперса ми е страшна драма. Почвам с гърнето, дразни се, спирам не го насилвам. Оставям го със слипове само опикава навсякъде, замръзва целия, пак се отказвам. Ще си чакам юни месец и махам от раз, пък да видим какво ще стане. Иначе махнах биберона още преди месец. Драмата беше един ден и забрави за нея, но си вкарах автогол,приспивах го само аз около седмица, като преди това вечер го приспиваше баща му. Сега иска само мен. Много се кефя на мамите, които смело забременяват. Аз тамън се наканя, че ще действаме лятото за второ, мъжо ме вбеси нещо яко и се отказвам. И така всеки път Simple Smile

# 422
  • София
Честито на очакващите мами! Супер сте!
Аз нямам размисли и колебания за второ сега. Опити ще правим най-рано догодина лятото заради работата ми и защото ще се местим в нов апартамент, живот и здраве, на есен/зима.
Всъщност мисълта пак да съм бременна ме ужасява. Понякога нощно време като не мога да заспя си го мисля и дори ме хващат леки паник атаки:( Но ще трябва някак си да се настроя и да го направя. Аз съм само дете и не искам и мойто е да е така. Самотно е. Може би ще потърся помощ от психолог догодина, ако пак съм така.

Ние бяхме на почивка в северна Гърция и няколко дни в Корфу. Много път му дойде на малкия. Имаше истерични изблици на отиване, но пък на връщане беше най-добрият пасажер ever и го взехме на един дъх цялото разстояние.

При нас ще е тежко махането на бибата и още не съм решила кога и как. Ние ползваме голям биберон и се опасявам да не му изкриви захапката. Според вас има ли такава опасност?
Скрит текст:

# 423
  • Тук... някъде
Последно като ѝ подновявах бибероните(купувам винаги по 3-4 🙄), взех на Нук за 18-36месеца. Не че мисля да ползва толкова дълго, но за момента е подходящ. Определено я успокоява в момента,защото едновременно ѝ растат 8 зъба и е леко непоносима, постоянно гризе нещо или си завира ръцете в устата, затова предпочитам да е с биба.

# 424
А проблем ли е ако още едно дете на 18 месеца ползва биба 6м+18м.
Или директно се преминава 18м+
Малкия му купихме нова биба но нещо не я хареса.

# 425
Калоян кара с 0-6м до годината. Отказваше по-голям размер. Тъкмо свикна с големите и аз му я махнах 🤣 Малко повече упорство и скриване на малките и става номера. Ако се притесняваш, според мен няма да е много голям проблем, но щом имат размери значи има защо.

# 426
Калоян кара с 0-6м до годината. Отказваше по-голям размер. Тъкмо свикна с големите и аз му я махнах 🤣 Малко повече упорство и скриване на малките и става номера. Ако се притесняваш, според мен няма да е много голям проблем, но щом имат размери значи има защо.
А да попитам.
Ако махнем бибата задължително ли трябва да прибера шишетата със биберон или не е задължително .

# 427
Големи са вече за биберони, шишета с биберони и всякакви странични успокояващи неща. Аз му го махнах за 1 ден, протеста беше само за дневния сън първия ден. Много бързо го забрави, заместих биберона с приказка за заспиване и всичко е точно. Иначе се изумих вчера, като видях навън момиче на около 3 години с биберон постоянно стоящ в устата и. Издразних се и си казах горкото. Мое усещане.....

# 428
Големи са вече за биберони, шишета с биберони и всякакви странични успокояващи неща. Аз му го махнах за 1 ден, протеста беше само за дневния сън първия ден. Много бързо го забрави, заместих биберона с приказка за заспиване и всичко е точно. Иначе се изумих вчера, като видях навън момиче на около 3 години с биберон постоянно стоящ в устата и. Издразних се и си казах горкото. Мое усещане.....
Вечер преди да заспи какво е по удачно да му дам да хапне.
За да махнем биберон и шишетата.
Имам една кутия сладък сън тате я беше купил за преди сън.
Приемам предложения за преди сън какво да хапва.
Много благодаря.

# 429
Аз знам, че няма смисъл да се маха бибата ако продължава да пие от шише с биберон. Действиеъо е едно и също. Аз махнах първо шишето, после бибата. Не е имал никакъв протест, търси я, но мина леко.
Танче давай си му каквото искаш, отитай в шише със сламка, чаша или неразливните. Аз смятах да давам АМ до 2г, но господина го отказва, където и да опитам.

Пс. На мен също ми е грозно такива големи деца да са на площадката с биби.

# 430
Аз не съм съгласна, че са големи за всякакви странични успокояващи неща обаче? Това откъде пък дойде? Вие сте заменили биберона за успокояване с приказка за успокояване? Големи ли са за кърмене тогава? Да си гушкат някоя играчка? Да си смучат палеца?
Лошото на бибероните и шишетата е евентуално за захапката и проговарянето.
Не съм съгласна, че няма смисъл да се маха бибата, ако ще пие от биберон. Пиенето на мляко е примерно два пъти на ден за по пет минути. Проблемът, според мен, е когато има биберон в устата 24/7, а не за десетина минути. По този начин едва ли ще попречи на проговарянето и ще има последствия за захапката и зъбите?
Аз също смятах да давам АМ до 2год, но откакто минахме на чаша, много малко пие.
Ние шишето отдавна махнахме, но бибата за сън все още не. Пробвах един път на обяд и след два часа мрънкане и рев, му я дадох. Ще пробвам скоро пак, но не мисля да е на всяка цена.

# 431
Аз не съм съгласна, че са големи за всякакви странични успокояващи неща обаче? Това откъде пък дойде? Вие сте заменили биберона за успокояване с приказка за успокояване? Големи ли са за кърмене тогава? Да си гушкат някоя играчка? Да си смучат палеца?
Лошото на бибероните и шишетата е евентуално за захапката и проговарянето.
Не съм съгласна, че няма смисъл да се маха бибата, ако ще пие от биберон. Пиенето на мляко е примерно два пъти на ден за по пет минути. Проблемът, според мен, е когато има биберон в устата 24/7, а не за десетина минути. По този начин едва ли ще попречи на проговарянето и ще има последствия за захапката и зъбите?
Аз също смятах да давам АМ до 2год, но откакто минахме на чаша, много малко пие.
Ние шишето отдавна махнахме, но бибата за сън все още не. Пробвах един път на обяд и след два часа мрънкане и рев, му я дадох. Ще пробвам скоро пак, но не мисля да е на всяка цена.
При нас е следното .
Ако му направя мляко 180 мл пие малко и това е .Сутринта тате му направи 180 мл и си го изпи.
Много рядко е да си изпие цялото количество.
Иначе пие от сламка ,чаша.
Примерно ми се иска да му правя от неговото мляко със мюсли,например със бисквитки и др.
За да махна шишето вече.

# 432
Да, приказваката е за успокоение, но аз сега започвам да разказвам. Приемам го като някакъв преход от бебешкия период към детския. Пак казвам това е мое мнение. Георги няма играчка за успокоение, с която да ходи навсякъде, да спи с нея или постоянно да я гушка. Има 1 плюшена, даже не я забелязва. Аз не му давам АМ, след като спрях да го кърмя на 1.1г, му давам сирене за закуска, айрян за обяд (не винаги) кисело мляко с бисквити и плодове или айрян за вечеря.

# 433
Мен пък много ме дразнят родителите на площадките, които коментират чуждите деца и неща, които ме им влизат в работата. Може пък детето на 3 години с биберон току що да се е сдобило с братче или сестриче и да преминава през някаква дълбока вътрешна драма в душата си. Може пък майка му да се бори с нощен терор или някакви други ситуации във всекидневието си, за които никой на площадката не знае нищо и горката жена просто да няма сили в момента да се бори и с биберона.

# 434
Оо стига глупости, за мен това е потрес и не съм либерална и оправдаваща. Не беше на площадка, беше на разходка детето и бягаше.

Общи условия

Активация на акаунт